İbrahim Yapıcı

İbrahim Yapıcı

Her Zaman Galip Gelemeyiz

Her Zaman Galip Gelemeyiz

Yazımın başlığında olduğu gibi her zaman maçtan galip gelemeyebiliriz. Lig uzun bir süreç olduğu için bazen kazanırsınız bazen yenilirsiniz bazen de berabere kalırsınız oynadığınız maçlarda.

Bu maçı da öyle düşünüp bir sonraki kendi evimizde oynayacağımız Malatya maçına bakmalıyız.

Şu bir gerçek ki stoper mevkisin de oynayan Ahmet Çalık ve Abdulkerim’in cezalı olması gerçekten Konyaspor için iyi olmadı. Uzun zamandır bir birleriyle oynamayan Adil ve Anicic bu maça ikili stoper olarak çıktı ve anlaşılan şu ki stoper mevkisin de cezalı olan oyuncularımızı Konyaspor çok aradık.

Abdulkerim’in kendi bölgesinden sıkça ikinci bölgeye top taşıyıp ileri uç oyuncularına nasıl pas verdiğini biliriz. Aynı şekilde Ahmet Çalık’ın ise o büyük tecrübesi ile gelen rakibe karşı ne kadar sakin olduğunu ve ne yaptığını da biliriz. Antep maçında eksik olan buydu. Defans hattımızda ileriye top taşıyamamak ve ileride topu oyuncularımızla bir türlü buluşturamamaktı.

Fakat benim gibi herkesin üzüldüğü bir nokta var ise oda rakibin iki ve üçüncü gollerde attığı pozisyon olsa gerek. Konyaspor’un sağ kanadından birbirinin kopyası olan iki golü yemek iyi bir şey olmasa gerek.

Hocanın dediği gibi yenilginin faturasını defans oyuncularına çıkarmamamız gerekir. Yanlış hatırlamıyorsam Mpoku bu sezon ilk on bir de oyuna başladı. Sadece penaltı pozisyonundan başka saha da gezinip duran bir oyuncu gibi davrandı. Aynı şekilde kanat oyuncularımız Serdar ve Bytyqi de günlerinde değildi. İkinci yarı oyuna giren Barış ve Ahmed Hassan’ın da performansları ortada zaten. Konyaspor Ahmed Hassan’dan çok şey bekliyor lakin girdiği maçlarda hala istenileni veremedi. Bu sebepten dolayı sadece defans oyuncularının üzerine yüklenmek doğru bir tercih değildir.

Bir de şu gerçek var bazı takımlara şansı nasıl tutmuyorsa Konyaspor’un aynı şekilde oyunculara da şansı tutmuyor. Bunlardan birisi Muhammet Demir diğeri ise Malatyaspor oyuncusu olan Adem Büyük. Bu iki oyuncular nedense Konya maçlarında hep gol atıyorlar. Önümüzdeki hafta oynayacağımız kendi evimizde Malatyaspor maçında bari bu oyuncuyu takibe alalım ve gollük pozisyon vermeyelim.

Artık bu maçı bir yol kazası görüp önümüzdeki maçlara bakmak lazım.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
İbrahim Yapıcı Arşivi
SON YAZILAR