Hasan Durucan

Hasan Durucan

HIZLI VE ÖFKELİ

HIZLI VE ÖFKELİ

Böyle günlerde gerçekten insanın hiç tadı tuzu kalmıyor. Geçtiğimiz günlerde üzerinde yaşadığımız coğrafyada yine yeniden terör saldırısına maruz kalarak birçok insanımız hayatını kaybetti. İstanbul'da Beşiktaş ile Bursaspor arasında oynanan lig maçı sonrası stada yakın bir yerde gerçekleşen hain canlı bomba saldırısında onlarca masum insanımız şehadet şerbetini mübarek Mevlid Kandili'ni hayırlarla yad ettiğimiz günlerde içti. Rabbim bu kahramanlarımızın şehadetlerini huzurunda kabul etsin. Yüce hizmetlerini inşallah cenneti ile mükafatlandırsın.

Terörün asıl amaçları arasında olan korku ve panik havasından etkilenmiyoruz fakat hiçbir zamanda tedbiri elden bırakmıyoruz. Canımız fazlasıyla yansa da hayat devam ediyor. Etmek zorunda demek daha doğru bir tabir olabilir. Devam eden bu hayatın akışında teröre her alanda tepki vermek ve acımızı paylaşarak hafifletmek adına statlarımızda da türlü aktiviteler gerçekleşti. Temsilcimiz Atiker Konyaspor'un da Kayserispor'u Konya Büyükşehir Arena'da konuk ettiği müsabaka öncesinde iki takım futbolcuları ile hakemler terörü lânetleyen bir pankartla sahaya çıktılar. Hemen ardından çevik kuvvet polislerinin oluşturduğu kortejin önünden geçerek onlara karanfil verip selamlayan futbolcu ve hakemlere de tribündeki yaklaşık on bin civarında ki taraftar alkışlarıyla destek verdi. Maç bu atmosferde başlarken konuk takım ilk dakikalarda daha etkin ve diri bir görüntü çizdi.

Riad Bajic'in kart cezalısı, Ali Turan'ın da sakat olduğu maçta daha soğukkanlı, pas yapma yüzdesi düşük bir oyunla gol bulmaya çalışan temsilcimiz rakibi karşısında da ağırlığını hissettiremedi. Ligde üst üste aldığı kötü sonuçlarla düşme potasında bulunan, kadro derinliği açısından kaliteli oyunculara sahip olsa da oynadığı oyunu skora yansıtamayan, ofansif düşünürken defansif anlamda da sıkıntılar yaşayan ve bu gidişatı değiştiremezse bu sene ligden düşmesine kesin gözle baktığım sarı kırmızılılara karşı ne yalan söyleyeyim çok daha baskın bir oyun bekliyordum. Kayserispor'un dağınık oyunu bizi de etkilemiş olsa gerek ki kompakt dediğimiz oyun anlayışının çok gerisinde kaldık. Her iki takımın oyuncuları da sahaya yayılmakta oldukça zorlandı. Kontrollü futbol anlayışının mükafatını ilk yarının son dakikasında Ali Çamdalı'nın kafasından gelen golle alınca skor avantajının rahatlığıyla nefes aldık. Milli yas nedeniyle statlarda müzikli, işitsel animasyon ve seslerin kullanılmaması yönünde federasyonun aldığı karar sonrası belki de bir ilke daha şahitlik ettik. Takımını iyi günde kötü günde, her zaman her yerde başarıyla temsil ederek özellikle son birkaç yıldır da ülke çapında adından sıkça söz ettiren Nalçacılılar Taraftar Grubu'nun devre arasında şehitlerimiz ve yaralılarımız adına verdiği birkaç dakikalık tilavet takdire şayan bir davranıştı. Başta yönetim ekibi olmak üzere topluluğun tüm fertlerini kutluyorum.

İkinci yarıya daha baskılı tempoyla başlayan temsilcimizin dirayeti dakikalar ilerledikçe kırıldı. Özellikle bu sezon daha sıklıkla ve kritik maçlarda gözlemlediğimiz topu izleme taktiği de devreye girdi. Topu rakibe verip bir müddet izleyen temsilcimiz beklentisinin üzerinde baskı yiyince Kayserispor defansımızı kırmayı başardı fakat son vuruşlarda etkili olamayınca skoru istediğimiz gibi tutmayı başardık. Son on beş dakikası neredeyse baklavasına oynanan halı saha müsabakasını andırırken zihinlerde bir sıfır olsun bizim olsun mantığı oluştu. Serkan Kırıntılı'nın en büyük eksiklerinden olan ve birçok pozisyonda oyuna soktuğu topu dolaylı yoldan rakibe kazandırması maçta en çok homurdandığım olay olsa da kendini bu konuda acil şekilde geliştirmesi gerekiyor. Umarım kendisi de bu eksikliğinin farkındadır. Böylelikle ligin düşme hattına demir atmış Kayserispor'a fark atacağımızı düşündüğümüz maçtan kötü oyunla üç puanı heybemize koyduk. Bu kritik maçla birlikte serimizi beşe çıkararak ligde ki yerimizi korurken üstümüzdeki rakiplerimize de bir adım daha yaklaştık. Elbette galibiyet beğenmiyor gibi olmayalım. Şükürler olsun. Ve yine yeniden teröre lanet ederek sözlerimize son verelim. Yaralılarımıza acil şifalar, şehitlerimize de rahmet dilerken kederli ailelerine de Rabbim fazlasıyla sabır versin. Tek bilek tek yürek olduğumuz müddetçe karşımızda hiçbir güç bizi yıkamaz vesselam

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Hasan Durucan Arşivi
SON YAZILAR