Uğur Özteke

Uğur Özteke

İşte “O” anne …

İşte “O” anne …

Pazartesi günkü yazımızda Meram Yeni Yol’daki Evliya Çelebi Parkı’nda yaşanan üzücü bir olayı sizlerle paylaşmıştık.

Allah’a şükürler olsun yazımız yine çok büyük ses getirdi. 10 okurumuzdan 9 tanesi söz konusu şikayeti desteklerken bir kişi bile olmayacak azınlık içerisinden de “Anne değil mi çocuğu yanı başından ayırmasaydı” diyenlerde çıktı.

Ve aynı gün akşam saatlerinde aşağıdaki notu aldık;

“O gün parkta çocuğu kaybolan ve feryat eden anne benim. Berbat bir geceydi. Çocuğumu göremediğim süre belki 15 dakika kadardı ama o an zaman durmuştu benim için. Bu kaybolma olayının ne bizim duyarsız anne baba oluşumuzla ne de çocuğumuzun yanımızdan çok fazla uzaklaşıp bizim bunu fark etmememizle ilgisi var. Çünkü zaten bulunduğunda çok fazla uzakta değildi. Elektriklerin aniden kesilmesi ve ortalığın oldukça karanlık olması (romantizm yapmak isteyenler bunu loşluk olarak değerlendirebilir ama çocuğunuz varsa asla değil !) 2 dakika içinde çocuğumuzun gözümüzün önünden kaybolmasına neden oldu.

Beni çocuğuma sahip çıkmamakla suçlayan Ahmet Bey benim yaşadıklarımı bir gün sizde yaşarsanız ne hissettiğimi anlarsınız diyeceğim ama varsa çocuğunuz ve eşiniz hatırına bu temennide bulunmuyorum!

Ayrıca ben orada çocuğum kayboldu elektrikleri yakın diye feryat ederken, oradaki garsonlar bana sadece, “Sorun bizden kaynaklanmıyor, gereksiz yere insanları rahatsız ediyorsunuz” dediler. Elektrik kesintisinin giderilmesi için hiçbir gayret göstermediler. Ben çocuğumu bulup mekanı terk ederken hala elektrik kesikti. Bu parka pek çok kez gittim sevdiğim de bir parktı hizmet vs. çok takılmıyorum ama bu elektrik kesintisine pek çok kez şahit oldum ve madem sorun işletmeden kaynaklanmıyor neden bu arıza giderilmiyor hâlâ.

Ben o kadar iyimser değilim insanların mekanı erken terk etmesi için özellikle kesiliyor. Kapanış saatine saygı duymak lazım ama bu durum daha medeni yollarla ifade edilebilir. Ben ilgili yerlere şikayet maillerimi attım. En kısa zamanda şahsen gidip şikayetimi yapacağım. Bu tatsız olayı başka anneler yaşamasın diye. Bu arada o gece bana destek olan, çocuğumu aramama yardımcı olan duyarlı anne babalara çok teşekkür ederim. Tabi ki Uğur Bey size de sonsuz teşekkürler ilginiz ve duyarlılığınız için”

…………..

Neslihan anaya biz teşekkür ederiz. Allah sabır güç kuvvet versin. Aileye tekrar büyük geçmiş olsun. Allah hiçbir anaya babaya evladının acısını yaşatmasın göstermesin. Zaten Pazar günü o satırları yazarken de “eğer ana ve baba iseniz bu yazıyı empati yaparak okuyun. Değilse okumayın…” demiştik.

…..

Şehrin yöneticilerinden yetkilisine, okurlarımızdan tanıdık tanımadık herkese şu gerçeği bir kez daha hatırlatmak istiyoruz.

“Biz ne belediyenin zurnacısıyız, ne de belediyeye muhalif bir isim”.

Asla iki durumu da kendimize yakıştıramayız.

Yazımızın yayınlandığı gün belediyeden de büyük tepki aldık. “Madem böyle bir durum var. Madem böyle bir yazı yazacaksınız neden bize de sormadınız?” dediler.

Yaşanmış bir olayın nesini, kime soracağız ki?

Ama Pazartesi günü Belediye yöneticileri ve yetkilileri ile bire bir yaptığımız görüşmelerden şöyle olumlu bir sonuç çıktı. O korkunç anlara sebebiyet veren olay ne bir ilk imiş ne de tesadüf. Olay elektrik kesintisi de değilmiş. Yani MEDAŞ’lık bir durum yokmuş. Ama garsonlarda “Vatandaş gitsin” diye kesmemişler. Bize denilen kurumun elektrik donanımında sorun varmış ve bu yüzden de sık sık elektrik kesintileri yaşanıyormuş. Yazının çıktığı gün Fen İşleri Daire Başkanlığı’na durum bildirilmiş ve bu sıkıntının giderilmesi için de harekete geçilmiş.

Herkese tekrar geçmiş olsun derken bu parkta bir daha böyle bir olayın yaşanmayacağını da öğrendiğimiz için mutlu ve huzurlu bir şekilde bu günü noktalıyoruz.

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Yaşamak, karanlık geceye rağmen, buğulanmış pencere camına güneşi çizebilmektir..

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Motor sürücüsü baba önünde ve arkasında çocukları ile kırmızı ışıkta geçmediği zaman ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR