Süleyman Sayan

Süleyman Sayan

Karaborsa

Karaborsa

Bir arife günü böyle bir yazı yazmak sanırım en son isteyeceğim yazı şekli olurdu. Herkesin Mübarek Kurban Bayramını kutlayarak yazıma başlamak istiyorum.

Bu yazımdan ötürü birçok kesim tarafından eleştirileceğimi karalanacağımı bilsem de bir spor yazar olarak bende zorunluluk hissi uyandırdı. Tabi ki mağdur olan birçok futbol severin bu anlamda sesi olabileceğimi düşünüyorum.

Konu tabi ki milli dava, yeni stadyumun yapılmasıyla birlikte, taraftarımızın üstün gayretleriyle tribün bazında bir futbol şehri olmaya doğru emin adımlarla ilerliyoruz. Geçtiğimiz sezon taraftarımızın ülkede ki diğer şehirlere inat tribünlere akın etmeleri futbol kamuoyunun, özelliklede İstanbul taraftarıyla problem yaşayan T.F.F nin dikkatini bir hayli çekmiş ve hem taraftara jest maksatlı hemde bir kan değişimi için Letonya ve Hollanda maçlarını Konya Torku Arena’ya haftalar öncesi vermişti. O dönemde Milli takımımızın grupta çok fazla iddiası bulunmadığından haliyle maçlara Konyalı futbol severler dışında çok fazla ilgi olmamıştı. Herkes gayet normal bir şekilde gerek netten gerek gişelerden biletini alabilmişti. Milli takımımızın bu kritik iki maçta aldığı dört puan ipleri kendi eline verince, Federasyonda onay alamayan Timsah Arena yerine bir macera aramamak için maçı Tekrar Torku Arena’ya verip isabetli bir karara imza atmıştı. Buraya kadar her şey normal peki ya sonra?

İşte filmin koptuğu yer burası T.F.F biletleri satışa çıkarmasıyla birlikte internette satışa sunulan biletler 2-3 saat gibi kısa bir sürede bitmişti. Konyalılar milli maçları çok sevmişti ama mümkün müydü, bu kadar kısa sürede biletlerin tükenmesi, internetten bilet alamayan taraftarlar şehirde ki dört farklı noktada kurulan gişelerde şansını denedi daha bilet satılacak gişeler açılmadan yüzlerce insan kuyruk oluşturmuştu bile bu durum karşısında saf düşünce olarak insan önce mutlu oluyor kimsenin sahip çıkmadığı zor dönemden geçen milli takıma Konya’da nasıl sahip çıkılıyor diye, fakat işin aslı çok da öyle değil tamam bizi bize bıraksalar stad dolacak destek güzel olacak da milli takımın iddialı konuma gelmesi leş kargalarını harekete geçirmişti, aslında tesadüfen sosyal medyada bir sayfada görmüştüm bu kargaları insanların futbol zevkine saf düşüncelerine inat 20 liralık kale arkası biletleri 100-150 liraya kadar satışa sunup haksız kazanç elde ediyorlardı, fiyatlar koltuğa göre asgari ücret fiyatlarında geziyor yazık değil mi arkadaş insanların milli duygularıyla neden oynarsınız üstelik yaptığınız kanunlara göre suç ve emniyet bu konuda çok hassas ceza alacaksınız. Başka şehirlerden alınan ve maça gelen yada bir problem nedeniyle gelemeyip biletini aldığı fiyata satan birkaç kişi gördüm bunlar istisna…

Peki ne yapmalı şimdi karaborsadan bilet alsa insanlar o emellerin ekmeğine yağ sürecekler almasalar tribünler boş kalacak ve Medya Konya üçüncü milli maçı kaldıramadı tribünler bomboş diyecekler. Federasyonun bu işe el atması gerekiyor, bilet satışlarında herkes tek bilet alabilse tc kimlik numaralarına o biletler işlense durum biraz düzelir gibi, burada diyebilirsiniz kardeşim biz 5 kişi maça gideceğiz 10 kişi gideceğiz vs . eğer federasyon biletleri kendi otomatik atama yerine size koltuk seçme hakkı tanırsa iş daha basite iner. Üstelik mevcut sistemde zaten 4 bilet alabiliyorsunuz 5 kişi zaten yan yana izleyemezsiniz.

    O kadar çok beddua alıyorsunuz ki ne bu paranın hayrını göreceksiniz ne de yaptığınız yanına kar kalacak. Hoş zaten bunları düşünen insan neden böyle bir şeye soyunsun ki.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Süleyman Sayan Arşivi
SON YAZILAR