İbrahim Yapıcı

İbrahim Yapıcı

Karamsar olmamak gerekiyor

Karamsar olmamak gerekiyor

Sezon öncesi kamplarının yapıldığı, hazırlık maçlarının peşi sıra oynandığı bir dönemde Konyaspor camiası resmen ikiye bölünmüş durumda. Bir taraf teknik direktörümüz Aykut Kocaman’a sonsuz güvenip, “hoca bir şeyler yapar, kazanamasa da kaybetmez ve Konyaspor yine ligin kalburüstü ekipleri arasında yer alır” diyerek olabildiğince sakin ve ümitli. Diğer taraf ise tam aksine karalar bağlamış vaziyette. “Aykut Kocaman yine defans oynatıyor, hazırlık maçlarında bile gol atamıyoruz” serzenişleriyle “Bu hocayla olmaz” diyeni de var Konyaspor’u düşmenin en büyük adayı olarak göstereni de var.

Önce Bolu’da ardından da Hollanda’da hazırlık maçları oynayan Konyaspor, hazırlık maçlarına bakarsak; sırasıyla Alanyaspor’a 1-0 kaybedildi, Yunan ekibi Asteras Tripolis ile 0-0 berabere kalınırken, Hollanda Eredivise Lig takımlarından FC Twente ile oynanan maç da yine 1-0 kaybedildi. Skorlara baktığımız zaman savunma anlamında bir sıkıntının olmadığı ancak ofansif anlamda işlerin iyi gitmediği söylenebilir.

Ancak karamsar olmak için çok erken. Daha takıma katılacak yeni isimler var. Ayrıca takım çok yoğun antrenman programlarından sonra maçlara çıkıyor. Aykut Hoca’nın sezon öncesi ağır yüklemeleri de herkesçe biliniyor. Bunun için sabırlı olmak gerekiyor. Hoca gereken önlemi alacaktır.

Son Twente maçını kulübün Youtube hesabından yaptığı yayından takip etme şansımız oldu. Açıkçası ortada aman aman kötü bir durum yok. Hatta gol dışında her şey iyi gidiyor. Eksiklere rağmen Konyaspor iyi yolda. Özellikle Mücahit, Erdon ve Ali Karakaya gibi pırıl pırıl gençlerin yavaş yavaş takıma monte edilmesi yarınlar için güzel işler.

Sezon başında 4-5 hafta takıma sabretmek gerekirken, daha hazırlık döneminde özel maçlarda alınan sonuçlara bakarak takımı eleştiri yağmuruna tutmak da çok doğru bir yaklaşım değil. Hatta kimseye de faydası olmaz. Öte yandan Süper Lig her geçen yıl daha da zorlaşıyor ve sistem her zaman çare olmuyor. Bazen de yetenekli ayaklara sahip olmak gerekir. Takımın oyuncu kalitesini yükseltmek için de kaliteli isimlerin transferi şart.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
İbrahim Yapıcı Arşivi
SON YAZILAR