Emrullah Nergiz

Emrullah Nergiz

Karatay Meram’ı Geçmiş

Karatay Meram’ı Geçmiş

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi 2020 sonuçlarını açıkladı. Konya'nın nüfusu 2.250.020'ye yükseldi. Selçuklu'nun nüfusu 663.280, Karatay'ın nüfusu 351.422, Meram'ın nüfusu 344.549 oldu.

Konya’nın nüfus artış hızı 0,79 oran ile geçtiğimiz 7 yılın en düşük seviyesinde.

İlçelere göre nüfusları incelediğimizde ilginç bir veri karşımıza çıkıyor. Yıllar sonra Karatay’ın nüfusu Meram’ın nüfusunu geçmiş durumda. Bu önemli! Zira ardında konuşacağımız çok şey var.

10 yıl önce durum Meram 314.421 kişi, Karatay 263.071 kişi imiş. 50 binden fazla farkı hem kapatmış hem de 7-8 bin kişi öne geçmiş Karatay. Bunda kuşkusuz Karatay’ın son 15 yılını adeta Kooperatif cennetine çeviren önceki dönem Karatay Belediye Başkanı Sayın Mehmet Hançerli’nin büyük payı var.

Gecekondu yuvası olan Karatay, çok ciddi bir dönüşüme girdi, yenilendi. Hançerli mevcut yönetime tüm bu dönüşümün yanında; bırakın borç bırakmayı kasada yüklü bir birikim hediye etti.

Bugün Mengene Kumköprü aksına büyük bir kooperatifin daha hazırlıklarını yapıyor Karatay Belediyesi.

Önemli kamu yatırımlarının da son dönemde Karatay’a kaymasıyla birlikte doğal olarak ilçe nüfusu arttı.

Gelelim Meram’a. Maalesef belediye olduğu 1989 itibarıyla 7 seçim döneminde 7 ayrı başkan seçen Meram, bu gelişimden nasibini alamadı. Dönemin Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ile çalışan 3 başkanın da yıldızı bir türlü barışmadı.

Önceki Başkan Fatma Toru Hanım’ın başlattığı büyük dönüşüm ve kooperatiflerin meyveleri henüz toplanma aşamasına gelmedi. Yani yapımı devam eden kooperatifler tamamlanmadı.

Daha çok neden buluruz ya… Mübarek gün yazıp kimsenin canını sıkmayalım.

Bu şartlar altında Meram’ın nüfusunun düşmesi çok normal.

 

SOYLU’NUN YÜKSELİŞİ

Nerede vatan ve millet sevdalısı biri varsa yaftalamaktan zevk alıyorlar. İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu’yu da 17/25 sürecinden önceki videolarla karalamaya çalışıyorlar. AK Parti’ye yıllar önce yaptığı eleştiriler üzerinden salvolar yapıyorlar. FETÖ ile ilgili cümlelerini kes yapıştır formatıyla yanlış anlaşılacak şekle getiriyorlar.

Bu zihniyetin algılayamadığı şu: hayatta başarıyı yakalayabilmek için insanın kendini geliştirmesi gerekir. Bu gelişim bazen önemli değişiklikler yapmakla şekillenir. Hem fiziki hem de zihni anlamda kendini değiştiremeyen salt ideoloji temelli beyinler maalesef aynı yere takılır kalır.

AK Parti 20 yıllık gelişimini bünyesinde sürekli taze tuttuğu değişimlere borçlu. Hala ülkenin en çok oy potansiyeline sahip partisi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 20 yıldır en beğenilen lider listesinde 2. Sıraya dahi inmedi. En yakın rakibine %20 fark atıyor.

Sayın Numan Kurtulmuş da Sayın Süleyman Soylu da bu gelişim içindeki değişimin bir parçaları. Bu yüzden hunharca eleştiriliyorlar. Tabii en çok da onların mevkii ve makamlarında gözü olanlar tarafından.

Geçtiğimiz gün twitter denen sosyal medya platformu tıpkı ABD’nin önceki Başkanı Trump’a yaptığı gibi Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu’ya sansür uyguladı. LGBT ile ilgili cümlelerini nefret söylemi olarak gördü. Bunun üzerine Sayın Soylu şunları yazdı:

whatsapp-image-2021-02-04-at-18-07-11.jpeg

Biliyor musunuz daha 24 saat olmadan Soylu’nun Telegram Kanalı 110 bin aboneyi aşmıştı. Ve bu sayı hızla artmaya devam ediyor.

Sizlere fikir vermek için yazayım. Geçen ay Telegram kanalı açan CHP Lideri Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun şu andaki abone sayısı 5 binlerde. İYİ Parti Lideri Sayın Meral Akşener henüz 4 binli rakamlarda.

Yere göğe sığdıramadıkları İBB Başkanı ‘bal yapmaz arı’ Sayın Ekrem İmamoğlu, kanalını 7 ay önce oluşturmuş ve paylaşım yapmaya başlamış. Abone sayısı 34 bin.

İstifa ettiği gece 2,5 milyon kişinin katıldığı twitter mitinginde zaten millet işareti çakmıştı. Bilmem anlatabildim mi?

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Emrullah Nergiz Arşivi
SON YAZILAR