Emrullah Nergiz

Emrullah Nergiz

Konya Savunma Sanayi’de iddialı

Konya Savunma Sanayi’de iddialı

Konya için önemli bir organizasyon başladı. Savunma Sanayi’nin tedarikçileri şehrimizde buluştu. Konya Sanayi Odası’nın düzenlediği programa Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, Konya Valisi Vahdettin Özkan, TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Ziya Altunyaldız, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede, Konya protokol üyeleri ve savunma sanayi sektöründe ana yüklenici ve tedarikçi firmaların temsilcileri katılım sağladı. Saydığım isimlerin konuşmalarını dinledik. Genel olarak şehrimizin savunma sanayi üssü olmasının önünü açmak için önemli çalışmalar yapılıyor.

Konya Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükcü’nün, ‘Konya'yı Savunma ve Havacılık Sanayi ihracatında Türkiye'nin 3. büyük ili’ yapmayı hedeflediklerini söylemesi önemliydi.

Konya Valisi Vahdettin Özkan’ın anlattığı arsa yatırım anısı ise her şeyi anlatıyordu. Vali Bey, ‘Bizim 5-10 tane arsa parçası vardı bu yatırımcıların yatırım yapması yönünde, eskiden 10-20 sene önce bu bir yatırımcı bulabilmek için şehirde bütün herkes toplanıp birisini ikna etmeye çalışırdı. Biz bu arsalarımızı çıkardığımız zaman inşallah gelen olur diye beklerken 400 tane müracaat oldu yani 400 kişi 10 arsa için nitelikli bir fabrika yapmak üzere kuyrukta bekliyor bu da yatırım iştahının ne kadar çok yüksek olduğunu gösteriyor’ dedi. Yatırım anlamında gerçekten manidar bir durum…

Konuşmaları dinledik. Fuar alanını gezdik. Savunma Sanayi’ne ilgi duyanların mutlaka ziyaret etmesi gereken bir program…

UMUDUMUZU KAYBETMEYELİM

Dün faiz indirimiyle birlikte döviz kurlarında ciddi bir oynama oldu. Sonu nereye varır bilmiyoruz ama psikolojik olarak insanlar sıkıntıda. Ciddi bir güven problemi var.

Piyasalarda ustalar tedarikçiler fiyat vermeye korkuyor. Verenler de özellikle teklifin 1 iş günü geçerli olduğunu belirten not düşüyor.

Devletini düşünen TL’ye güvenen vatandaşlar döviz almıyor. Lakin onlar da şu an ekonomik olarak zararda.

Bugünler geçecek. Moralimizi bozmayalım. Umudumuzu kaybetmeyelim. Sıkıntı çok biliyorum. Ekonomik anlamdaki sıkıntı sosyal sıkıntılara neden olabilir ama biliyoruz ki Türk Milleti feraset sahibidir.

Yazacak olsak onlarca problemden bahsedebiliriz. Şimdi kimseye bir faydası olmaz. Umudumuzu diri tutalım gerisi gelir inşallah.

KGC BASIN TURNUVASI’NDA FİNAL HAFTASI

Konya Gazeteciler Cemiyeti’nin Karatay Belediyesi sponsorluğunda düzenlendiği Basın Turnuvası’nda artık sona geldik. Gazetemiz karşılaştığı bütün rakiplerini yenerek namağlup şekilde yoluna devam ediyor. Finalde zorlu rakip Selçuklu Belediyesi ile karşılaşacağız.

Hepsi bir yana dostluğun ve kardeşliğin kazandığı bir turnuva dönemi yaşadık. Tüm katılımcı kuruluşlara teşekkür ederiz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Emrullah Nergiz Arşivi
SON YAZILAR