Emrullah Nergiz

Emrullah Nergiz

Konya YHT Garı ve Kayacık Lojistik Merkezi’nin Müjdesini Verelim

Konya YHT Garı ve Kayacık Lojistik Merkezi’nin Müjdesini Verelim

Geçen ay basında Konya Yüksek Hızlı Tren Garı’nın akıbetinin belli olmadığıyla ilgili haberler çıktı. Uzaktan uzağa soruyor ve takip ediyorduk. Müjdesini verelim. Yeni Tren garı %99 tamamlandı. Yürüyen merdiven denemeleri bile yapıldı. Hizmete girer girmez ortaya çıkacak ufak tefek aksilikleri ortadan kaldırmak için titiz eller son kontrollerini yapıyor.

Biliyorsunuz pandemi kaynaklı YHT seferleri azaltıldı. Üniversite öğrencilerinin şehir ulaşımında yer almaması nedeniyle aşırı bir yoğunluk da yok. Kısa bir süre içinde yeni YHT garı hizmete alınabilir.

Biliyorsunuz yıllık 3 milyon yolcuya hizmet verebilecek şekilde planlanan Konya YHT Garı, Konya Büyükşehir Belediyesinin hafif raylı sistem projesiyle entegre olacak.

Yıllardır Konya gündeminde önemli yer tutan Kayacık Lojistik Merkezi’nin de çalışmalarında sona gelindi. Şu an kamuoyu ile paylaşılmasa da aldığım son bilgiler ışığında bu alanın da müjdesini verebiliriz. Eli kulağında…

Bazı okurlar lojistik merkez nerede ne işimize yarayacak diye sorabilir. Malum gara göre şehirden biraz uzak bir yerde. Kayacık Lojistik Merkezi, Organize Sanayi Bölgesi yakınındaki 1 milyon metrekare alan üzerine kuruluyor. Merkez, yıllık 1.7 milyon ton taşıma kapasitesine sahip olacak Konya’yı Anadolu’nun lojistik üssü haline getirecek. Çok önemli bir iş…

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımı ile Karatay Şehir Hastanesi, Konya YHT Tren Garı ve Konya Lojistik Merkezi’nin resmi açılışı birlikte planlanıyor. Pandemi kaynaklı bir miting olması söz konusu değil. Lakin yine de dar kapsamlı bir program yapılması düşünülüyor. Sabırla ve heyecanla bu özel yatırımların şehrimizde hizmete gireceği günü bekliyoruz.

‘BİZ ŞAHİDİZ, VEKİLLERİMİZ CANLA BAŞLA ÇALIŞIYOR’

Cuma günü AK Parti Konya Milletvekili Sayın Ziya Altunyaldız, Karatay Belediye Başkanı Sayın Hasan Kılca, AK Parti Karatay İlçe Başkanı Sayın Mehmet Genç ve beraberindeki heyetle gazetemize önemli bir ziyaret gerçekleştirdiler. Vekil Altunyaldız’ın açıklamalarını Cumartesi günkü gazetemizden takip edebilirsiniz o detaylara girmeyeceğim.

Sohbet esnasında vekillerin Konya çalışmaları konu olunca, Başkan Hasan Kılca ‘Ankara’da ilimize ve ilçelerimize dönük hangi çalışma olursa olsun sağ olsun vekillerimiz canla başla mücadele ediyor.  Netice almak için gayret gösteriyorlar, kamuoyunda bazen ‘vekilleri tanımıyoruz nerede bu AK Parti’nin vekilleri’ gibi sesler çıksa da biz şahidiz ve biliyoruz ki vekillerimiz işlerinin hakkını veriyor. Başta Sayın Altunyaldız olmak üzere hepsine teşekkür ediyoruz.’ dedi.

Ziya Altunyaldız; bürokrat geçmişini vekillikle dengeli harmanlamış; nerede ne yapacağını, hangi çalışmanın içinde olacağını bilen tecrübeli bir isim. Cumhurbaşkanı tarafından da seviliyor. Her yapılan işin haber yapılma durumu yok. Konya, AK Parti iktidarı döneminde önemli kazanımlar elde etti. Bunların gizli kahramanları aslında medyanın çok da üstünde durmadığı isimler.

Zaten sürekli resim karesinin içinde olmaya çalışan, şov yapma derdindeki şahısların geleceği olmuyor. Vatandaşlar olarak bu gerçeği aklımızdan çıkarmamalıyız.

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ MARKASINA ZARAR VERİLMEMELİ

Dün ulusal medyanın manşeti Selçuk Üniversitesi idi. Genel olarak ‘Üniversiteyi karıştıran skandal: Şantaj, tehdit, tecavüz’ şeklinde başlıklar atıldı. Muhtemelen sizler de haberin detaylarını gördünüz.

Bizi takip eden okurlarımız hatırlayacaktır. Türkiye Muğla’da eski sevgilisi tarafından yakılarak betona gömüldüğü ortaya çıkan Pınar cinayetini konuşurken; 25 Temmuz günü ‘Ya Konya’daki Pınar’lar Ne Olacak?’ başlıklı bir yazı kaleme almıştım. Orada hem daha önce ortaya çıkan hem de dün iğrenç bir şekilde haberi yapılan olayla ilgili şu cümleleri kurmuştum:

“Önümde kandırılarak fuhşa sürüklenen kadınlardan tutun da yıllarca taciz ve tecavüze uğradığını iddia eden akademisyen düzeyinde ünvanlı kişilerin dosyaları var. Evet, gazetecilik şehveti bunları haber yapmamız gerektiğini söylüyor. Peki ya sonrası? Ders olsun, bir daha yapmasınlar diye bunları dile getirmek bir yere kadar makul karşılanabilir. Lakin bu şehri seviyoruz. Ulusal basında boy boy ‘Konya’da taciz, tecavüz cinsel oyunlar vs.’ başlıklarını görmek en çok bizi yaralamayacak mı? Zaten onlar böyle haberler için mal bulmuş mağribi gibi beklemiyor mu?”

40 gün önce yapmadığımız haberler bugün önümüze düşüyor. Yazık bu şehrin üniversitesinin imajına. Yıllarca Kimya bölümündeki Asuman P. davasını takip etti bu ülke!

Detaylara girmeyeceğim ama Selçuk Üniversitesi’ndeki mesele tam olarak basına yansıdığı şekilde değil. Ortada karşı tarafın silinmiş whatsapp mesajları var. Ben dava dosyasını okuduktan sonra kesinlikle bir tarafın suçlu diğerinin suçsuz olduğuna inanmamıştım. Daha iddianamesi bile yazılmamış BTK’dan netice beklenen bir davadan bahsediyoruz. Hiçbir şey göründüğü gibi olmayabilir. Benden söylemesi…

KORONAVİRÜS’TE ÇOCUK AYRINTISI

Yaşlılarımızı bir bir götüren illet hastalıkla ilgili önemli bir bilgi ortaya çıktı. Prof. Dr. Mehmet Ceyhan “Çocuklar da en az yetişkinler kadar, hatta yoğun bakımda yatan yetişkinler kadar virüsü bulaştırıyorlar” dedi. Bu üzerinde durmamız gereken bir cümle. Zira çocuklar olayı hafif atlattıkları için hiçbirimiz farkında olmuyoruz. Zaten covid19 taşıyıcılarının da normal insanlar gibi bazen hiçbir belirti vermediği açıklanmamış mıydı?

Yaşlılarımız dayanamayarak torunlarını küçük çocukları sevmek için yakınlaşıyor. Bakın Sayın Ceyhan’a göre 40 kat koruma ile yanlarına girilen yoğun bakım hastaları kadar tehlikeli bir durum bu.

Çocuklarımızı sevmeyelim öpmeyelim demiyorum. Lakin anne babalar olarak bu süreçte daha duyarlı olup çocukları tüm yaşlılarımızdan uzak tutalım.

GEÇMİŞ OLSUN EROL HOCAM

Erol Sunat. Konya basını için çok değerli bir şahsiyet. Ömrünü eğitime ve gazeteciliğe vermiş bir isim. Benim içinse kıymeti çok daha farklı. 2005 yılında Konya Postası gazetesinde yolumuz kesişti. Misafir kalem olarak bana köşe yazıları yazdıran daha sonra da yazar kadrosuna alan oydu. Pusula’da yeniden birlikte çalışmaya başladık. Çok da güzel gidiyordu. Pandeminin ilk günlerinde kendisi ile evden devam etmesi hususunda istişare ettik. 6 aydır çok şükür bir şey olmamıştı. Cuma günü ‘bizim ateşimiz var’ diye aradı. Hem kendisi hem de eşi hanımefendi ateşlenmişti. Covid19 Test sonuçları maalesef pozitif çıktı.

Tedaviye başlandı. Köşesi birkaç gün boş kalsa da inşallah çabuk atlatıp yeniden günlük köşe yazılarına ve röportajlarına devam edecek. Dualarımız siz ve eşinizle Erol Hocam. Sizi gerçekten çok seviyoruz…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Emrullah Nergiz Arşivi
SON YAZILAR