Emrullah Nergiz

Emrullah Nergiz

Konya’da geliştirilen bu ilaç koronaya çare olur mu?

Konya’da geliştirilen bu ilaç koronaya çare olur mu?

Hastalık vesilesiyle çok sayıda mesaj aldım. Başta devlet ricalimiz olmak üzere arayıp soran parti ve oda başkanlarına tek tek sayamadığım protokol mensuplarına teşekkür ederim.

Uzun süredir görüşmediğimiz arkadaşlar, dostlar var olsunlar yoğun bir şekilde arayıp mesajlar attılar. Birçok kişide de rahatsız eder miyim nezaketi oluşuyor böyle dönemde. Allah hepsinden razı olsun.

Covid-19 virüsü her bedende farklı seyrediyor. Anlatılanları dinledik. Sonra bizzat yaşayıp test ettik artık.

Malumunuz 9 aydır bu konuda yazılar yazıyorum. Geçtiğimiz ay yine korona temalı bir yazıdan sonra eski bir tanıdığım aynen şu mesajı yazdı: ‘Korona ilacını Konyalı bir bilim adamı bulmuş, çok faydalı ve koruyucu’ ben önce gündemde çokça konuşulan ‘şap’tan bahsettiğini düşündüm, biyoteknolojik bir ilaç olduğunu yakında açıklanacağını yakın birinde olursa test edebileceğimizi söylemişti. Resmi bir durum olmadığı için kimseyi riske etmedim.

Testlerimin negatif olmasına rağmen; akciğer tomografimde Covid-19 virüsü saptandıktan sonra bu dostumuzu aradım. Birkaç saat içinde ilacı getirdi. Kullanmaya başladım. Tabi doktorumun verdiği diğer ilaçları da kullanmayı ihmal etmedim.

Selçuk Üniversitesi’nden araştırmacı bir öğretim üyesi Teknokent bünyesinde bir şirket kurmuş. 6 yıldır Ar-Ge çalışmaları sürüyormuş. Bilimsel temelli bir çalışma.  İlaç şu an ruhsat aşamasındaymış. Proje dosyasından bana gönderdikleri açıklama metninde aynen şunlar yazıyordu:

‘Son 6 yıldır yapılan akademik çalışmalarımızı endüstrileşmeye dönük olarak hayata geçirmek amacıyla; 2018 yılında Konya Teknokent Teknoloji Geliştirme Bölgesinde temellerini attığımız Şirketimiz bünyesinde Konya OSB’nde 1400 metrekaresi kapalı 600 metrekaresi açık alan olan ve ISO 22000 Standardı ve GMP yaklaşımıyla kurulmuş olan Biyoteknolojik Araştırma, Ar-Ge ve Ür-Ge laboratuarlarımızda tamamen Biyoteknolojik (100%organik materyal) olarak Ar-Ge çalışmaları devam eden KOAH, ASTIM, BRONŞİT, BRONŞEKTAZİ, FİBROZIS, SİDEROZİS, PNÖMOKONYOZ gibi akciğer ve alt/üst solunum yolu rahatsızlıkları ile erkeklerin birçoğunda görülen PROSTAT hastalığının kanser ile bağlantılı olan PSA Değerini optimum değerlere getiren ve BPH tanısı konmuş hastalar ile PROSTATİT olmuş bireylerin yaşamış oldukları semptomları ortadan tamamen kaldıracak etkiye sahip geliştirdiğimiz prototip biyoteknolojik ürün çalışmalarımız ruhsat aşamasındadır.’

Şirket uzun süredir bu ilaç üzerinde çalışıyormuş. Korona ortaya çıkınca proje hızlanmış. Benim de günde toplam 20 damla olarak kullandığım; Covıd-19 virüs semptomu inhibe edici ve oluşan doku hasarları ve yıkımları onaran biyoteknolojik polifenol bazlı koronaviral smart molekül nanopartikül likit oral süspansiyon damlanın şu ana kadar herhangi bir yan etkisini görmedim.

Tadı tuzu kokusu olmayan kahverengi renkte bir sıvı. Suyla karıştırılıp içiliyor.

Proje dosyasının içeriğinden anladığım kadarıyla kök hücre yoluyla tedavi gerçekleşiyor. Bazı yabancı firmalar ile ortak üretim gündemdeymiş. Dilerim gerçekten koronavirüslere deva olur. Böyle bir süreçte takdir edilesi bir çalışma ortaya koymak önemli.

Açıkçası hiç kimseyi yanlış yönlendirmek istemem, KULLANIN YA DA KULLANMAYIN DEMEM. Benim tedavimde bu ilaç mı yoksa diğerleri mi etki etti bunun bilimsel bir cevabı yok. Zira bitkisel anlamda da çok takviye yapıldı.

Gerçek şu ki bu illet başınıza geldiği vakit her türlü çareyi denemek istiyorsunuz. Bilinen bir ilacı olmaması çok kötü. Böyle bir ilacın varlığından haberdar olun diye bu satırları yazdım. Çünkü çaresizlik çok zor bir şey.

Bu süreçte birçok doktorla konuştum. Aynı ilaçlarla tedaviye erken başlayanlarda olumlu cevap aldıklarını söylediler. Geç başlandığında ilaçların hiçbir faydası olmadığını söyleyenler oldu. Yine kullanılan ilaçların karaciğer ve böbrek rahatsızlıklarına neden olduğunu çokça dile getirdiler.

Uzmanların koronavirüs hususunda birleştiği tek bir nokta var: o da aşı olmak.

Bazılarımız tereddütlü olsa da aşı, bu süreçte olmazsa olmaz nitelikte. İnşallah kendi değerlerimizin ürettiği Türk Aşısı bir an önce faz çalışmalarını tamamlar ve insanlara deva olur.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Emrullah Nergiz Arşivi
SON YAZILAR