Uğur Özteke

Uğur Özteke

Konya’da mühendislik kafası

Konya’da mühendislik kafası

İzninizle bugün yine şehirden üç ayrı konuyu sizlerle paylaşıyoruz.

KENT PLAZA VE DEDEMAN’A TEŞEKKÜR EDERİZ

Şahıs olarak alışveriş kültürüm sıfır. Eksilerde bile diyebilirim. Ama geçen hafta bir dostumuz ile buluşma adresi olarak Kent Plaza demiştik. Zemin kata katlı oto parka inerken güvenlik görevlisi önce durdurdu. Sonra kibarca bagajımızı açmamızı istedi. Kontrol etti sonra da ayna ile aracın altını kontrol etti buyurun dedi. Vallahi çok sevindim. Yine geçtiğimiz günlerde bir toplantıyı takip etmek için Dedeman Otel’e girerken de aynı işlem yapılmıştı.

Hani vatandaşlar arasında aslı olmayan bir efsane var ya “Alışveriş merkezlerine gitmeyelim. Canlı bomba varmış”…

Emniyet bu dedikoduları yıkmak için yırtınıyor. Aklıselim insan gülüp geçiyor. İşte bu dedikodular terörün istediğidir. Hep birlikte bunu yıkmak istiyorsak bu iki kurumun yaptığı gibi işi ciddiye almalı en ufak bir tereddüde yer vermemeliyiz.

KONYASPOR YÖNETİMİ ÜZÜLMÜŞ

İki gün önce bir loca olayı yazmıştık ya. Konyasporlu yöneticiler o yazının çıktığı gün aradılar. Hem de beş altı yönetici. Dahası benim de komşum olan hem Konyaspor’da yönetici hem de kulübün avukatı olan Cafer Beşoda abimiz de arayanlar arasındaydı. Konyaspor yönetimi loca olayının bizim yazdığımız şekilde olmadığını ve söz konusu olmadığını loca sahiplerinin bir aileye sahip olduğunu baba ve oğulları arasında bilgi akışı olmadığı için ailenin istemediğini söylediler.

Aman böyle olsun. Çünkü Konyaspor, Konya’nın markası. Bu iş çok sıkıntılı ve meşakkatli… Konyaspor, basketbol takımı şehrin vizyonu misyonu. Yönetici bulmak zor. Yöneticileri küstürmemeliyiz. İş dünyasını yönetimlerle kanka etmeliyiz. Üzdüğümüz dostlardan da özür dileriz.

MÜHENDİSLİK KAFASI BU MU?

Aşağıdaki fotoğraf karelerine bir bakar mısınız?

foto-1-066.jpg

foto-2-065.jpg

foto-3-036.jpg

Buralar bisiklet yolu olarak yeni yapılmış yollar ve cep parklar.

Ama öyle yapmışız ki otomobil cep parka paralı olarak park ettiği zaman bisiklet yolunu kapatıyor ve bisikletli gidemiyor. Gidemeyince ana yola çıkıyor. Ana yola çıkınca da sürücüler küfrediyor.

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Fazla fedakarlık vefasızlık getiriyor

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?     

Adalhan kavşağında yayalar kırmızı ışıkta geçmekte ısrarcı olmadıkları zaman ADAM oluruz. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR