Halil Özkan

Halil Özkan

KORSANLAR BUNA DA EL ATTI

KORSANLAR BUNA DA EL ATTI

Her gün farklı farklı bitcoin haberleri duyuyoruz son zamanlarda sürekli gündeme oturmuş vaziyette.

Dünyada bazı ülkeler bitcoini tamamen tanımış durumda.  Amerika, Rusya ve Hindistan’da bitcoin işiyle ticaret yapan kişilere gelir elde edenlere vergi sistemi getirildi. Yeni yasayla kripto ticareti yaparak gelir elde eden kişileri vergi ödeme zorunluluğu getirildi. Yaptıkları bu değişlikle yasal boşluğu bir nevi kapamış oldular. Ülkemizde saadet zinciri diye bilinen bitcoin Yabancı hükümetlerde muhattap alınmaya başlandı. İlerleyen yıllarda bitcoinin diğer para birimleri gibi kullanılacağını gösteriyor.

Ülkemizin tanınınmış sanatçılarından Emrah’ta geçtiğimiz aylarda bitcoin ile alakalı sosyal medyada epey bir gündem olmuştu. Yurt dışından aldığı konser teklifine ödeme olarak bitcoin istediği gündeme gelmişti. Ticaretle uğraşan kişilerin son zamanda baya bir ilgisi çeken bitcoinin en büyük avantajı ise dünyanın bir ucundan bir ucuna anında havale yapılması ve bu işleme de bir kuruş para ödememesi  bitcoine olan rehavette artış sağlıyor.

GEL GELELİM ASIL KONUYA

Korsanlar sanal para içinde çalışmaya başladı.

Zincirin ufak bir halkası olan kripto para dünyasına her gün yeni bir para birimi çıkıyor. Türkiye’de ise bazı bu işle uğraşan girişimciler sanal para dünyasında Sikke ismiyle bitcoin üretimine katıldı.

Son yıllarda gündeme bomba gibi oturan bitcoin açık kaynaklı bir yazılımdan oluşmaktadır.

Hepimizin bildiği gibi sanal para transferi yaparken eğer tek bir harfi bile yanlış yaparsak malesef bunun üstüne soğuk bir su içmemiz gerekiyor.

HACKERLAR BUNU DA GÜNDEMLERİNE ALMIŞ GÖRÜNÜYOR

Combojack ismindeki bu virüs kullanıcıların bilgisayarlarına bulaştıktan sonra aktive olarak kripto para adresini kopyala-yapıştır işlemi için kopyalayan yatırımcıların adreslerini hackerların adresleriyle değiştirerek kullancıları mağdur etmeyi amaçlayan bir korsan yazılım yapmışlar.

Kopyalanan şey eğer bir kripto para cüzdan adresiyse bunu algılıyor ve anında bu veriyi hackerların hesap cüzdan adresleriyle değiştirerek paraları çalmış oluyorlar ve sadece Bitcoin veya Ethereum adreslerini değil çok fazla kripto para için değiştirme yeteneğine sahip. Özellikle Yandex Money gibi para transfer adreslerine de müdahale edebiliyor. Bazı airdroplara katılan kullanıcılar uyanık olmak zorunda.

İmza kampanyalarında projelere dikkat etmek gerekir hackerların yemi olabilir  ve mail adresimizi gönderdiğimiz için spam mailler gelebilir ve bağlantıları tıklayabiliriz böylece hesabımızn kapılarını hackerlara açıyor olabiliriz. Dikkatli olmakta fayda var. Bu yüzden transfer yapmadan önce kendi hesabımızla alıcının hesap adreslerini karşılaştırmamızda fayda var.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Halil Özkan Arşivi
SON YAZILAR