Emrullah Nergiz

Emrullah Nergiz

Küçük Değil Büyük Sanayi

Küçük Değil Büyük Sanayi

Eski Sanayi ve Karatay Sanayi esnafının beklediği büyük gün geldi çattı.

Eski Sanayi ve Karatay Sanayi’nin taşınması çalışmaları kapsamında;  Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi (TOKİ), Konya Valiliği, Konya Büyükşehir Belediyesi ve Sanayi Bölgeleri Kentsel Dönüşüm Derneği iş birliğinde, ‘Yeni Motorlu Küçük Sanayi Sitesi’ne ait protokol imzalanmış ardından çalışmalara başlanmıştı.

Yerle ilgili ufak tefek pürüzler halloldu. Salgın da süreci uzattı. Lakin somut olaylara yaklaştık.

Pazartesi günü Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un katılımıyla Yeni motorlu sanayinin temeli atılıyor. Kısa süre önce Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından yer teslimi işlemleri tamamen yapıldı. TOKİ hızlıca süreci yönetecek. Esnaf yeni yerinde dükkânını açacak.

Kimileri için 5-10 senede bitmez gibi gelen bu yatırım ömrümüz varsa birlikte göreceğiz, çok kısa sürede hayata geçecek.

Taşınacak sanayilerdeki iş hacmine ve uzun süredir bu yeni alan için kullanılan ‘Yeni Motorlu Küçük Sanayi Sitesi’ ismine takılmamak gerekiyor. Bu alan oldukça geniş, 3 bin esnafın ekmeğini kazanacağı büyüklükte.

Eski Sanayi ve Karatay Sanayi’de on yıllardır süregelen bir kültür var. Esnafın biri erkenden çayı koyarsa diğeri de simitleri alır. Birlikte güne başlanır. Öğlen yine birkaç esnaf bir araya gelir o enfes menemene ekmek batırılır. Aynı şekilde öyle esnaflar var ki kendi ekmeğini komşusu ile paylaşır. Bu değerler parayla pulla elde edilemez.

Bu sanayinin yeni yerinde de esnafların aynı esnaflar olduğunu düşünürsek inşallah bu kültür devam edecek.

 

SON BAŞBAKANDAN KONGRE SÜRPRİZİ

Pazartesi günü şehir için önemli olaylardan biri de AK Parti Konya İl Kongresi’nin yapılacak olması. Pandemi nedeniyle kısıtlı katılım söz konusu. Cumhurbaşkanı telekonferans yoluyla katılım sağlayacak. Özellikle eski başkanlar ve AK Parti ile yolu kesişenlerle bir araya gelinmesi arzu ediliyor.

AK Parti Konya’nın yeni yönetimiyle ilgili daha geniş bir şeyler söyleme arzum var. Önümüzdeki yazıya kısmet olursa artık.

Konyalı Bakanımız Murat Kurum il kongresine katılacak. Şu ana kadar katılımı aşağı yukarı netleşen önemli isimler var. Aralarında en çok dikkatimi çeken son Başbakan Binali Yıldırım

Konya çok önemli şehir. Farkında olalım.

 

YENİ İL MÜFTÜSÜ

Yaklaşık  üç yıldır Konya İl Müftüsü olarak görev yapan Ahmet Poçanoğlu yaş haddinden emekliye ayrılıyor. Bir süredir medya üzerinden veda ziyaretlerini takip ediyoruz. Biz de kendisine emeklilik hayatında sağlık ve afiyet temennisinde bulunalım.

Şehir için müftülük makamı kuşkusuz önemli. Diyanet İşleri’nin zaman zaman ülkede nasıl gündem olduğuna hepimiz şahitlik ediyoruz.

Konya’ya atama için henüz kararname yazılmamış olsa da, adı müftülükle anılan önemli bir hocamız var. Necmettin Erbakan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Kur'an-ı Kerim Okuma ve Kıraat İlmi Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Ali ÖGE. Büyük bir aksilik olmazsa yeni il müftüsü olacak. Şimdiden hayırlı olsun.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Emrullah Nergiz Arşivi
SON YAZILAR