Murat Baydar

Murat Baydar

MAÇA DOĞRU

MAÇA DOĞRU

Torku Konyaspor ve Eskişehirspor takımlarının transfer ettiği ve takımda kalan futbolcular ile iki takımın istatistik durumları:

 

Selam arkadaşlar; bu hafta 29 Ağustos 2014 Cuma günü oynanacak 2 maçla Spor Toto Süper ligimiz start alıyor. 18 Mayıs 2014 Pazar günü oynanan üç maçla 2013-2014 sezonu kapanmış ve onun üzerinden geçen tam 103 gün sonra futbola merhaba diyoruz.

Eskişehirspor ile Torku Konyasporumuz haftanın 3. maçında 30 Ağustos 2014 Cumartesi günü saat 18.30’da Eskişehir Atatürk Stadı’nda karşılaşacaklar, şimdi iki takımın yaptığı transferleri bir gözden geçirelim. Eskişehirspor dış transferde: Ali Şaşal Vural: (Kaleci-Altay) –Berkay Tolga Dabanlı: (FC Nürnberg 2-Almanya)- Birol Parlak: (Fethiyespor)-Serdar Özkan: (Elazığspor)- Kaan Kanak: (MKE Ankaragücü)-Andaç Güleryüz: (VFL Wolfsburg 2-Almanya)-Ergün Teber: (Torku Konyaspor)- Mehmet Feyzi Yıldırım: (Altyapıdan)- Mirkan Aydın: (VFL Bochum-Almanya)- Onur Bayramoğlu: (Bozüyükspor’da kiralıktı Geri döndü)- Ömer Hasan Şişmanoğlu: (Beşiktaş’tan kiralandı)- Goran Causic: (Yugoslav oyuncu- Manisaspor’da kiralıktı geri döndü)- Rogelio Funes Mori: (Arjantinli oyuncu- Benfica: Portekiz’den kiralandı) Eskişehirspor takımında geçen yıldan kalan oyuncular ise: Ruud Jorge Boffin: (Belçikalı Kaleci)- Sinan Ören (kaleci) -  Adewole Raheem Lawal (Nijeryalı oyuncu)- Aytaç Kara- Deniz Topçu- Diego Angelo De Oliveira: (Brezilyalı oyuncu)-Erkan Zengin- Erman Kılıç- Gökhan Siverek-Hasan Hüseyin Acar- Hürriyet Gücer- Jerry Akaminko (Ganalı oyuncu)- Kamil Ahmet Çörekçi- Mehmet Erkut Şentürk- Nuri Fatih Aydın- Osman Tarık Çamdal- Özgür Çek- Sezgin Coşkun. Eskişehirspor’un kadrosu 13’ü dış transfer olmak üzere toplam 31 oyuncudan oluşmakta ve bu oyuncuların 6 adedi yabancı uyruklu oyunculardır. Eskişehirspor takımının Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam hocadır.  Konyasporumuza gelince dış transferde: Oğuzhan Demirci: (Lommel United:Belçika-kaleci)- Emre Yılmaz: (Konyaspor A2 takımından-kaleci)- Özgür Özkaya: (Elazığspor)- Volkan Fındıklı: (Konya Anadolu  Selçukspor)- Benjamin Fuchs: (Manisaspor- Türk oyuncu)- Barış Örücü: (Tekden Denizlispor)- Uğur İnceman: (Medical Park Antalyaspor)- Djalma Abel Manuel  Campos: (Angolalı oyuncu-FC Porto-Portekiz’den  1 yıl daha kiralandı)- Dimitar Rangelov: (Bulgaristanlı oyuncu- FC Luzern: İsviçre)- Gabriel Andrei Torje: ( Romanyalı oyuncu-  Udinese Calcio: İtalya’dan kiralandı)- Cprian Andrei  Marica: (Romanyalı oyuncu-Getafe: İspanya)- Tufan Özbozkurt: (PSV Eindhoven-Hollanda).

Torku Konyasporumuz’da geçen yıldan kalan oyuncularımız ise:  Kaya Tarakçı (Kaleci)- Selim Ay- Mehmet Uslu- Tolga Ünlü- Ali Turan- Ali  Çamdalı- Elvis Kokaloviç (Hırvatistanlı oyuncu)- Jagos Vukoviç: (Sırbistanlı oyuncu)- Mehmet Güven- Recep Aydın- Vedat Bora: (Konya Anadolu Selçukspor’da kiralıktı geri döndü)- Mehmet  Abdullah Çoban: (Konya Anadolu Selçukspor’da kiralıktı geri döndü)-  Hasan Salih Kabze- Yunus Emre Yalçın- Ömer Ali Şahiner- Aliaksandr Hleb: (Belaruslu oyuncu- BATE Borisov-Belarus 1 yıllığına yeniden anlaşıldı)- Gökay Işıtan: (Konya Anadolu Selçukspor’da kiralıktı geri döndü).  Konyasporumuz’un kadrosu 12’ si dış transfer olmak üzere 29 oyuncudan oluşmakta ve bu oyunculardan 7 tanesi yabancı uyruklu oyunculardır. Torku Konyasporumuzun Teknik Direktörü Mesut Bakkal hocadır.

Eskişehirspor bu yıl hariç toplam 28 sezon,  Konyasporumuz’da 13 sezon Süper Ligde oynamışlardır. Eskişehirspor Süper Lig’in (Daha önceki ismi Türkiye 1.Futbol ligi)  kurulduğu  1959 yılından beri en başarılı 10. takımdır ve oynadığı toplam 910 maçta 1245 puan toplamıştır. Üç sefer de Süper Lig’de Gol Kralı çıkartmıştır. 1969-1970 sezonunda Fethi Heper 26 maçta 13 gol, 1971-1972 sezonunda yine Fethi Heper 30 maçta 20 gol ve 1974-1975 sezonunda Ömer Kaner 26 maçta 14 golle gol kralı olmuşlardır. 

Torku Konyasporumuz ise Süper Lig tarihinde 13 sezon oynamış ve 432 maçta 494 puan toplamıştır ve tüm Süper lig (daha önceki ismi Türkiye 1.Futbol ligi)  tarihinde en başarılı 26. takım durumundadır. Torku Konyasporumuz  2003-2004 sezonunda Zafer Biryol ile 33 maç ta 25 gol ile 1 sefer gol kralı çıkartabilmiştir. Eskişehirspor’la Konyasporumuz tarihlerinde profesyonel olarak ilk önce 1965-1966 sezonunda Türkiye Profesyonel 2.Lig Beyaz Grup’ta bir tanesi Türkiye Kupası maçı olarak aynı sezonda üç maç oynamışlar ve her üç maçı da Eskişehirspor 2-0, 2-1 ve kupada da 4-1 ile kazanmıştır. En son geçen sezon 2013-2014 Spor Toto Süper Lig’de ise Torku Konyasporumuz Konya’da 4-1 galip gelmiş deplasmanda ligin son maçında 16 Mayıs 2014 Cuma günü 1-1 berabere kalmıştık.

Eskişehirspor ve Torku Konyasporumuz kardeş ve dost kulüplerdir ve o kadar sezon da oynanan maçlarda hiçbir nahoş olay olmamıştır. İnşallah 30 Ağustos 2014 Cumartesi günü saat 18.30’da Eskişehir Atatürk Stadı’nda oynanacak maçta iki kardeş kulübün centilmence ve dostça mücadelesi olarak geçecek ve hak eden kimse o kazanacaktır. Her  iki takıma da üstün başarılar dilerken 2014-2015 sezonunun tüm kulüplerimize güzellikler ve hayırlar getirmesi dileğiyle yazımı noktalıyorum…

Selam ve sevgilerimle…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Murat Baydar Arşivi
SON YAZILAR