İbrahim Yapıcı

İbrahim Yapıcı

Malatya Fobisi

Malatya Fobisi

Oldum olası Malatyaspor maçlarını sevmem. Geçen sezon deplasmanda kazandığımız maçı saymazsak geriye dönüp baktığımızda Malatyaspor’a karşı uzun zamandır galip gelemiyoruz. Bazı takımların vardır ya belirli takımlara karşı şansı tutmaz. Konyaspor’unda bu takıma karşı hiç şansı tutmuyor. Malatya maçı da bu şekilde başladığı gibi bitti. Ortada da zaten futbol adına pek konuşulacak bir şey yoktu. Tek tük cılız bir oyun rakip kendi sahasına hapsolmuş ve Konyaspor’un ataklarını ilerde beş kişiyle pres yaparak durdurmasını bildi rakip.

Oyuna başlarken temsilcimiz ideal kadrosuyla saha çıktı. Geçen hafta cezalı olan Abdulkerim ve Ahmet Çalık’ın bu hafta yerlerini alması önemliydi. Fakat rakip onlara önlemini almıştı. Kendi ceza sahasından çıkarmamakla büyük iş yaptılar.

En çokta taraftar olarak rakiplerinin maç kaybettiği bir hafta da kendi evinde kaybedilen iki puana üzülür insan. Keşke o iki puan gelse yukarılarda kalmanın hesaplarını yaparsınız. Lakin bazen böyle işler oluyor ve istediğiniz sonuçları alamıyorsunuz. Ama takım ve teknik heyet olarak illaki bu maçı analiz edeceklerdir. Nerelerde eksik yapıldığını bulup kendi aralarında konuşacaklardır. Bu yüzden teknik heyete her kesin güveni tam .

Bir diğer konu ise Malatyaspor’un hocası olan Sumidica. Türkiye’ye geldiğinden beri taraftarlarla ve maçın hocası ile oyun oynamayı pek seviyor. Hemen hemen her maç kart görmesinden buna alıştık. Lakin bu ve bunun gibi hocalara hakemlerin müsamaha göstermemesi gerekiyor. Bu arada seyirciyi galeyana getirtip olmayacak işlere imza atması da iyi biliniyor. Bunun için seyircilerimizin daha dikkatli olması lazım. O sahaya atılar her madde takıma ve bizlere zarar vermekten başka bir işe yaramadığını artık anlamamız gerekiyor. O maddeleri sahaya atarsak bir sonraki maçta yerimizi alamayacağımızı ve takımımızı desteklemekten mahrum kalacağımızı bilmeliyiz.

Şimdi önümüze bakıp cumartesi oynanacak Karagümrük maçına bir an önce hazırlanmak gerekiyor. Fakat son iki haftada kaybedilen beş puanın illaki telafisi olacaktır. Lig uzun olduğundan bu tür iniş çıkışlara alışık olmamız lazım.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
İbrahim Yapıcı Arşivi
SON YAZILAR