Ahmet Öztemel

Ahmet Öztemel

MESMOSUZ

MESMOSUZ

“Hastane bahçelerine cami yaptırmak büyük sevaptır... Çünkü yanı başındaki hastanede yatan hastaların günde beş vakit ezan sesiyle uyanması gerekir. Özellikle sabah ezanlarında yorgun, bitkin, moralsiz kanserli hastaların hoparlörden yükselen ezan sesiyle uyandırılması önemlidir!”

“Ben örneğin Türkiye’nin düşmanı bir ülke olsam ve Türkiye’ye saldırma hesapları yapsam bunun zamanını Ramazan ayında ve iftar saatine yakın belirlerim. Herkes mayışmış, gevşemiş, çoğu görev başında değil. Olanlar ise yorgun, aç susuz, dikkatleri dağılmış iftar saatini bekliyor. Bu durumda yapılacak bir saldırı Allah korusun ama bizi herhalde çok zor durumda bırakır. Ya da diyorum ki terörist olsam eylemimi iftara yakın koyarım.”

“Günümüzde matbaa sayesinde birbirinin tıpkısı olan milyonlarca nüshanın basılması mümkün olduğuna göre artık hafızlık tarihe karışması gereken bir olgudur. Halen her geçen gün sayısı sürekli artan hafızlar yetiştirmenin artık bir anlamı kalmamıştır. Hele hele ana dili Arapça olmayan yani Arapça bilmeyen kişilerin bir papağanın sözcükler ezberlemesi gibi Kuran'ı ezberlemesi aptallıktır, ahmaklıktır. Hafızlık yarışmaları düzenleyip bir marifetmiş gibi izleyenlerine şov yapılması da saçmalıktır, pespayeliktir.”

“Ezan Arapça mı okunsun, Türkçe mi tartışmasına benim de bir katkım olması düşüncesiyle çıtayı biraz daha yüksek tutuyor ve ezan okunmasın diyorum”

“en yaygın kan emici parazitler sivrisinek, tahtakurusu, sülük, pire, kene, din adamı…”

Hicap duyarak yazımda yer verdiğim bu cümleler toplum olarak birbirimize saygısızlıkta, kutsallarımıza saldırmada ne kadar ileri gittiğimizin belgesi maalesef. Sanal alem cengaverliğinde sınır tanımıyoruz, bilgimiz olmayan konularda kendimizi önemli sanıp fikir beyan etmekte mahzur da görmüyoruz. Görme engellinin fil tarifi gibi gözümüz kara, çoğumuz bir şeyi bir yerinden tutuyor, matah bir şey söylüyor gibi sallıyoruz da sallıyoruz. Allah ıslah etsin diyeceğim de eder mi bilmem. Kuşkusuz Allah’ın her şeye gücü yeter de bunlar ıslah olmak ister mi emin değilim. O zaman o konuda da bize iş düşüyor. Madem ki vatandaşız, dualarımızda bunların ıslahına da yer verelim, küstahça yaklaşanlara da bir katkınız olsun vatanımız, milletimiz için. Saygıya.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Ahmet Öztemel Arşivi
SON YAZILAR