Süleyman Sayan

Süleyman Sayan

MUHTEŞEM ÜÇLÜ

MUHTEŞEM ÜÇLÜ

MUHTEŞEM ÜÇLÜ

 

Eksik denilebilecek bir kadro ile Malatya deplasmanına çıkan Konyaspor’da, deplasmanda alınan altın değerinde 3 puanla araya moralli gitmeyi başardılar. Rıza Çalımbay, birlikte gelip giden son bölüme kadar risk almayan Malatyaspor’a karşı geriye düşmeme adına 1,5 forvet ile sahadaydı ve sistem değişikliğine gitti dersek sanırım yanlış olmaz. Diziliş olarak Ömerali yerine Vedat’ı görürken, cezası biten Jevtoviç yerini aldı. Moke de kulübedeki koltuğuna kavuşmuş oldu. Neredeyse 11 kişi topa karşı oynayan Malatya karşısında çift forvetle çıkma hatasından dönen hoca, orta alanı üçledi böylece tek başına kalıp isyan eden Jonsson mükemmel bir performans sergilemiş oldu. Jevtovic ve Jonsson uyumu Miloseviç ile estetik kazandı. Milosevic çok özel bir oyuncu hem ofansif he defansif muhteşem bir üçlü gibiydiler dersek yalan olmaz. Orta alanda yaptıklarıyla hücuma kattıkları tartışılamaz. Yokluktan oynayan Fofana yerine bu takıma Amir ve Traore’yi bir şekilde monte etmeyi başarırsa tabiri caiz ise taş gibi bir takımımız var. Selim ve Uğur uyumu gözlerden kaçmadı fakat Selim maç içerisinde dengesiz hareketler yapabiliyor. Bu hareketler bazen bizim aleyhimize pahalıya patlayabilir. Uğur ile ne kadar uyumlu ise bu maça özel Serkan ile bir o kadar sorunlu gözüktü.

Orta alan üçlenince oyuna zaman zaman bekler katıldı zaman zamanda stoperler oyun kurdu. Uğur uzun toplarla bu yıl birkaç asist yapabilir.

Ferhat’ın sakatlanıp oyundan çıkması her iki bek kanadının da yedeği olması sebebiyle Opanesenko’yu görmemiz açısından önemliydi. İnşallah her iki bekin de oyundan çıkacağı bir zaman yaşamayız. Opanesenko ilk resmi maçı olmasına karşı bence sırıtmadı.

Yatabare topu ileriye taşımada, orada tutmada takımın hücuma çıkmasında büyük katkı sağlıyor, bu maçta varını yoğunu ortaya koydu maçın yıldızlarındandı. Son 15 dakika bitti. Keşke hoca onu Jahovic ile değiştirseydi. Bir de Fofana konumuz var, kabul ediyorum adam eksiltme özelliği var fakat profesyonel bir oyuncu sonraki hamleyi ilk hamleyi yapmadan düşünür ve uygular, Fofana tüm bu duyguları birbirine karıştırıyor. Sonra siz şut mu çekti pas mı verdi ne yapmaya çalıştı diye bir birinize bakıyorsunuz. Fofana’nın olayı bu.

Topun büyük bir bölümünün orta alanda kaldığı mücadelenin en çok yaşandığı yerde üç oyuncuyu kullanmak güzeldi. Birçok mücadeleden üstün ayrıldık. Malatyaspor'un yakaladığı birkaç pozisyonda da takım gibi mücadele edip hareket ettiler. Böylece gol yenmedi ama çok pozisyonu olan bir maçta olmadı. Ancak daha önce söylediğimiz gibi orta alanda halen eksiğimiz var bunu görmezden gelemeyiz. Ferhat ve Skubic özlediğimiz tarzda sırf bu sebepten oynayamıyor, o bindirmeleri yapamıyor.

Bazıları hem çok gol atalım, hem de az gol yiyelim hatta yemeyelim diye düşünebilir. Bunun için dünyada sadece birkaç takım başarılı olduğunu onlarında birçok ülkenin savunma bakanlığından fazla para harcadığını belirtelim. Ligimiz havalardaki baskı ve sıcaklığın yavaş yavaş azalmasıyla gerçek kimliğine bürünecektir. Fizik yoğunluğunun Nirvana yapacağı bölümlerde sakatlığı az yaşayan takımlar, elindekini değerlendirebilecek takımlar amaçlarına ulaşacaklardır. Bizim öyle bir kadromuz olduğunu düşünüyorum. Maçın hakemi ile ilgili birçok olumsuz görüş belirttiğim zamanlar olmuştur. Ancak bu maçta etliye sütlüye fazla girmeden açın içinde kalmaya çalıştı. Bence çok bariz hataları da yoktu.

Sonuç olarak; Milli aradan önce elimizden kaçırdığımız Bursa ve Antalya maçlarının telafisi konumunda maçtan 3 puan ile dönmek, puan, moral motivasyon ve önümüzdeki diğer maçlar açısından çok önemliydi. Gelelim yazımızın başlığı olan muhteşem üçlüye, bunu size bıraktım. Belki Milosevic, Jonsson ve Yatabare diyebilir, Yatabare’nin yerine Jevtovic’i koyabilirsiniz. Gol yemedikleri için Uğur-Selim-Jonsson’u koyanlar da olacaktır. Bu üçlüler çoğaldıkça takım oyunu da şekillenecek, çeşitlenecek diyebilirim. Bizim muhteşem üçlülerimiz artmalı. Bu arayı en güzel şekilde değerlendirip Fenerbahçe maçına hazırlanmak gerek. 40 bin Konyalı stadyumda bu ana şahit olmak için şimdiden sabırsızlanıyor, zira onlar da kendi üçlülerini çekecekler. Gerçek lig de o maçtan sonra başlayacak, biz de bekliyor olacağız.

 

Maçın Sözü; mücadele devam edebildiği sürece yenilgi yoktur.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Süleyman Sayan Arşivi
SON YAZILAR