Emrullah Nergiz

Emrullah Nergiz

MÜSİAD Konya Kritik Virajda

MÜSİAD Konya Kritik Virajda

28 Şubat süreciyle muhafazakâr camianın iş kolu temsilcisi olarak sivrildi MÜSİAD. Camianın bağrından kopan Müslüman insanların emekleriyle teşekkül etmiş o gün için bambaşka bir topluluktu.

AK Parti iktidarıyla birlikte MÜSİAD farklı bir konuma geldi. Çok fazla bu kısmına girmeyeceğim. Bizi ilgilendiren kısmı daha çok elbette Konya.

Hüseyin Üzülmez ile 1993’de başlayan süreç Hasan Angı, Ziya Özboyacı, Selçuk Öztürk, Aslan Korkmaz ve Lütfi Şimşek ile devam etti. Her biri yaptıkları hayırlı işlerle elbette anılırlar.

Bugün bayrağı inşaat sektörünün önemli isimlerinden Ömer Faruk Okka taşıyor. MÜSİAD teamüllerine göre bir dönem başkanlık yapılıyor. Bu yüzden Sayın Okka için başkanlıkta son günleri diyebiliriz.

Salgın kaynaklı bazı genel kurullar ertelense de MÜSİAD Konya Şube yönetimi için çalışmalar başladı.

Üyeler mutlaka bilir. Başkanlık için temayül yoklaması önemlidir. Her üyenin puanlama üzerinden yaptığı liste toplanır önce 20’ye ardından 5’e en son da 3’e düşürülerek sonuca gidilir.

Yani en azından bugüne kadar yapılan uygulama böyle.

Peki, MÜSİAD Konya yönetimi ve başkanı neden önemli? Birçok iş adamı derneği genel kurul yapıyor neden onlar bu köşede çok fazla yer almıyor da MÜSİAD alıyor?

İzah edeyim.

Konya gelenekçi bir şehir. Geleneklerine bağlı. İş adamıyla, yerel yöneticisiyle, insanıyla…

Bu bağlamda MÜSİAD için bugün verilen karar şehrin gelecek 5-10 yılını hatta daha da ilerisini etkileyecektir. Zira bu dönem Konya Ticaret Odası’nda da, Konya Sanayi Odası’nda da yeni bir yönetim ve yeni bir başkan gündeme gelebilir.

Sanayi dediğinizde ticaret dediğinizde direkt olarak siyaset de demiş olursunuz. Şehir siyasetini gündeme aldığınızda yerel yönetimlerden vekilliğe kadar birçok konuda söz söyleme hakkınız olur.

İşte bu yüzden kanaatimce MÜSİAD’a seçilecek başkanı hem zor hem de keyifli bir süreç bekliyor.

Başkandan söz açmışken. Geçmişte eleştirdiğim başkanlar oldu. Lakin bu eleştirilerim genel olarak kişilerin şahsından çok ilk başkanların ağırlığına sahip olunması ve daha mücadeleci tavır sergilenmesi yönündeydi. Bugün baktığımızda sadece başkanların değil dönemin şartlarının da süreçte etkili olduğunu söyleyebiliriz. Okka Başkan için salgın süreci belki de birçok hayırlı hizmeti engelledi.

En son yaşadığımız genel kurulu hatırlayacak olursak temayülde İbrahim Özen, Murat Çankırılı, Ömer Faruk Okka ve Hıfsı Soydemir isimleri ön plana çıkmıştı. Bu isimler içinden Ömer Faruk Okka başkan oldu ve yönetimini oluşturdu.

Bugün için yapılan yoklamalarda bu isimler yeniden gündeme gelir mi bilmiyorum. Lakin başkan olmak için kulis yapanların sesleri gelmeye başladı.

Üyeler bu dönemle ilgili sanayi kolundan bir başkan üzerine gider mi?  Ben soru formatı olarak yazmış olayım. Kendileri ben de adayım der mi bilmem lakin kulislerde en çok Hıfsı Soydemir, Mehmet Hilmi Kağnıcı ve Serhat Yaya’nın ismi geçiyor.

Bugüne kadar genellikle isim belirlendikten sonra gala programı şeklinde bir süreç yönetildi. Hatta genel kurul davetiyelerinin 24 saat kala çıktı alındığını da görmüştük.

Bu dönem için kuvvetli duyum diyebileceğim, teamülleri sallayabilecek sürpriz bir liste hazırlığından da söz ediliyor. Gerçek olur olmaz bilemem. Karar vericileri etkiler mi, küskünler kırgınlar var mı, gruplar ne diyor… İlla ki MÜSİAD Konya, bir aile kararı tadında bu görüşmeleri yapacaktır.

Temennimiz geleneğin bozulmadan yeni başkanın yepyeni bir heyecanla göreve başlaması… Şimdiden şehre hayırlı olsun.

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Emrullah Nergiz Arşivi
SON YAZILAR