Uğur Özteke

Uğur Özteke

MUTLULUĞUN SIRRI …

MUTLULUĞUN SIRRI …

Ramazan günlerinin bereketi olsa gerek bünyemizin oruca alışabilmesi için o korktuğumuz bunaltıcı sıcaklar bastırmadan bir güneş bir kara bulutlarla biiiir, biiiir bu güzel günleri de tüketmeye başladık. Ancak kimse kızmayacak özellikle de siyasiler kızmayacak vallahi şu mübarek günde bile insanlar partisine, cemaatine bakmaksızın ekonomiden yana kıvranıyorlar. Allah hepimize cümlemize güç sabır akıl fikir ve feraset versin inşallah. Bu zor günlerde aşılacak buna yürekten inanıyorum. Bu millet ne badireleri aştı ancak aşarken bıraktığı izlerin derinliğinden korkuyorum.

O yüzden de bugün yine şehirden trafikten kendimizden söz etmeye çalışacağım. Tüm bu sıkıntılar içerisinde mutlu muyum? Çok şükür çoook mutluyum. Çünkü ne demişler mutluluğun sırrı; bir insanın istediği işi yapmasında değil, yaptığı işi sevmesidir. Ne güzel bir söz değil mi? Ben çok şükür mutluyum ve işimi çoook seviyorum.

Önce bir okurumuzun şu kazaları ile meşhur TÜMOSAN kavşağı ile ilgili gönderdiklerini sizlerle paylaşalım. 

TÜMOSAN kavşağında yine ölümlü bir kaza meydana geldi. Bu kavşak çok canlar aldı ve almaya da devam edecek. Bu çizimi projelendiren, yaptıranlarda sorumludur. Bu kaza raporunda acaba yol hatası ibaresi var mıdır? Çok merak ediyorum. 7. 5. 2019 günü sabahı geç de olsa kavşağı kapatma çalışmaları başlamış. Bu kavşağa yapılan harcama ile buraya alt geçit yapılabilirdi. Bu durumda organize kavşağı daha çok tehlikeye davetiye çıkarıyor. Bu kavşak bu yoğun trafiği çekemez. Burası da kaldırılmalı ve organize köprüsü yükseltilip, dönüşler buradan yapılmalıdır. Toplam mesafe 2 km’dir. Bu şekilde yapılırsa kazaların da önüne geçilir. Birkaç hatırı sayılır vatandaş isteği üzerine her 100 m mesafeye kavşak yapılmaz. Tahir Bey’in Konya’ya bıraktığı yol, köprü ve dönel kavşakları bize çekilmez bir çile olarak kaldı.

 

foto-1-602.jpg

Konya'nın ulaşım sorunu 20 yıl geriye gitmiştir. Örneğin; Tren yolu alt geçitleri bilmece gibidir. Son yapılan alt geçitlerin hepsi hatalıdır. Bunların telafisi de mümkün değildir. Bunları ya, yapan ya da yaptıran bilinçli olmalıdır. Bizimkilerin hepsi boşmuş. Bu kazaların vebali yolları bu şekilde yapanlarındır.

Saygılarımla...”

……………….

Bu yolda yeni bir düzenleme var. Var ama kurtarır mı bekleyip göreceğiz inşallah?

BU ETLER, KEMİKLER

BELKİ YEMELİK DEĞİL AMA…                                                                             

foto-2-497.jpg

Karatay bölgesinde önüne geçerek şu çirkin görüntüden kurtulamadığım manzarayı dayanamayarak görüntülemek zorunda kaldım. Tamam, belki de bu etler, kemikler tezgâhlarda dahi satılmayacaktır. Belki götürülüp çöpe atılacaktır (!). Ama Allah aşkına şunların üzerine bir örtü bir gazete kâğıdı örtmek bu kadar mı zordur? Hadi diyelim ki kendimize saygımız yok. Çevremizdeki insanlara da hayvanlara da mı hiç saygımız kalmadı mı?

SİLLE BENİM BİR PARÇAM

4 yıl önce Meram’ı bırakıp Erenköy’e göçüp hayvanlarla ağaçlarla çiçekler böceklerle birlikte olarak inanın mutluluğu buldum. Sille benim de köklerimin bir kısmının bulunduğu sadece Konya’mızın değil Anadolu’nun eşsiz bir tarih medeniyet insanlık bölgesi.

Onun için Sille’ye Sille’nin taşına toprağına bakarken gözümün önünden medeniyetler gelip geçer. Geçtiğimiz hafta cumartesi günü havada günlük güneşlik iken bir daha araba ile de olsa “Şu Sille’den bir geçeyim” dedim. 

Malum Sille’nin içinden araba ile geçme şansınız yok. Çünkü yol trafiğe kapalı. Helal olsun bu kararı alanlardan. İyi ki kapalı, Allah muhafaza bu yol bir de trafiğe kapalı olmasa ne olurdu? O zaman Nereden gideceğiz? Elbette ki üst yoldan. Ancak bu yoldan da ilerleme şansımızın olmadığını gördüm.

foto-3-347.jpgfoto-4-223.jpg

Çünkü uygunsuz parklar, iki aracın yan yana gidemeyişi, bölgenin sit alanı oluşu. Yani yolun genişleme şansının olmaması.

Bilmem. Bilemem. Sille gelişiyor.

Sille büyüyor.

Daha da gelişecek ve büyüyecek inşallah. Ama trafik sorunu buranın birinci olmaz ise olmaz maddesi. Bir cumartesi yazımızı da daha da derinleştirmeden tamamlayalım mı?

Hadi size iyi tatiller.

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Dünya; kötülük yapanlar değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.

 

bNE ZAMAN ADAM OLURUZ

İftar alışverişi yaparken market ve fırınlarda birbirimizin tepesine çıkıp, hak ihlali yapmadığımız zaman daha iyi ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR