Süleyman Sayan

Süleyman Sayan

NEFES ALDIK AMA BİTMEDİ

NEFES ALDIK AMA BİTMEDİ

Alanya’nın Osmanlı ile Gençlerbirliği’nin Antalya ile maç yapacağı haftada hayati önem taşıyan Karabük deplasmanındaydık. Bu maçtan alınacak 3 puan derin bir nefes almamızı sağlayacaktı. Karabük yönetiminin 5 liralık biletleri normalin on katından fazla fiyata satması aslında bu maçı ne kadar istediklerini açıklar nitelikteydi. İyi de düşmesi kesinleşmiş takımın böyle mücadele etmesine sevineyim mi yoksa şaşırayım mı bilemedim. Kötü düşünceleri kalbimden uzaklaştırıp fark atmamız gereken pozisyonları bulmamıza rağmen cömertçe harcamamız, bazı oyuncuların bu maçı nasılsa alırız deyip laubali hareketler yapmaları beni son derece kızdırdı hem de üzdü. Neyse ki bir kaza bela geçirmeden maçı tamamlamayı başardık.

Konyaspor çok mu iyi oynadı hayır, ama iyi oynayıp da kaybettiği ya da puan kaybettiği çok fazla maç var. Ligin bitimine iki hafta kalmışken iyi mi oynadık, kötü mü oynadık tartışmasına bakmak yerine, iyi oynayıp puan kaybetmektense kötü oynayıp maç kazanmak bizleri mutlu etmeli.

İstatistiklere bakarsak, sahadan silmiş diyebilirsiniz ama gerçekten psikolojik olarak çok zor maç oldu. İkinci gol gelse maç erken kopardı ancak gelmeyince kendi oyunumuzu zora soktuk.

Bugün 3 puandan fazlasını kazandığımızı diğer maçlar oynanınca daha net anlayacağız. Şimdi artık yönetim, takımla beraber hareket edip şehri Göztepe maçı için motive edip stadı doldurma adına çalışmalara başlamalıdır. Artık eski günlerdeki gibi maçtan önce forma mı dağıtırsınız, atkı mı dağıtırsınız, rakip takım taraftarını güvenlik gerekçesi ile almaz mısınız, hepsini birden mi yaparsınız bilmem bildiğim şey o stadın 40 bin kişi dolması ve dışarda kalan insanların olacağı bir maç için elinizden geleni yapmak olmalıdır.

Konyaspor’un son saniye golü ile elinden kaçırdığı Marsilya UEFA Avrupa liginde final oynuyor, işte bu maçtan bile önemli bir maç Göztepe maçı bizim UEFA Avrupa ligi finalimiz.

Sonuç olarak; Antalya takımlarının puan kaybetmesi Ankara takımlarının umutlanması, Antalya ekiplerinin bindiği dalı kesmesi anlamına geliyor. Ankara takımlarının kaybetmesi ise ligin şekillenmesi havlu atmaları anlamına geliyor. Bu açıdan bizim kazandığımız bu maç, bu 4 takımın attıkları her adımı düşünerek atmalarını sağlayacak. Buradan çıkacak her sonuç bizi mutsuz etmese de Ankara takımlarının kaybetmesi bizi daha fazla memnun edebilir. En azından psikolojik olarak.

Maçın Sözü; hedefe yaklaştıkça, zorluklar artacaktır, zorluklar ne denli büyük olursa zafer de o denli büyük olur. Tıpkı lige çıktığımızda olduğu gibi kazanmamız durumunda şehir 3. olduğunda yapmadığı kutlamayı yapacaktır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Süleyman Sayan Arşivi
SON YAZILAR