Emrullah Nergiz

Emrullah Nergiz

NEÜ’DEN CEVAP VE DÜZELTME

NEÜ’DEN CEVAP VE DÜZELTME

Önceki yazılarımızdan birine Necmettin Erbakan Üniversitesi tarafından açıklama geldi. Cevap hakkına olan saygımızdan ötürü; noktasına, virgülüne, yazım yanlışına hatta ilerihaber.org sitesine gönderilmesine rağmen bizim adrese geldiği için birebir yayınlıyoruz.

“Pusula Gazetesinin,   30/03/2020   tarihli    nüshasının   3.sayfasında, “Prof.Dr.Bitirgen Gerçekten Görevden Kaçıyor mu?” başlıklı, Gazete Genel Yayın Yönetmeni Emrullah NERGİZ tarafından hazırlanan köşe yazısı ile yine aynı tarihli internet haber sitenizde hukuki mesnedi bulunmayan asılsız iddialar yer almaktadır. Gazetecilik mesleki etiği ile sorumlu gazetecilik ilkeleri gereği, tarafımızdan görüş alınmadan ve cevap hakkı verilmeden yapılmış olan ve doğru bilgiler içermeyen iddialarla ilgili olarak kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi açısından aşağıdaki açıklamanın yapılması gerekmiştir.

Korona virüs (Covid-19) salgını nedeniyle, Yüksek Öğretim Kurulu Başkanlığı’nın talebi ve koordinasyonunda üniversitemiz bünyesinde kısa adı ”KOVKOM” OLAN “Korona virüs Komisyonu” kurulmuştur. Komisyonun tarafından alınan kararda; “Üniversitemiz bünyesinde görev yapan akademik ve idari personelden Rektör, Rektör Yardımcısı, Dekan, Enstitü, Yüksekokul, Konservatuar, Meslek Yüksekokulu Müdürleri hariç olmak üzere 60 yaş ve üzerinde bulunanlar ile hamilelerin, yasal süt izni kullananların, engelli çalışanların, Sağlık Bakanlığının belirlediği dezavantajlı grupların (bağışıklık sorunu olanlar, kanser hastaları, kronik solunum yolu hastaları, obezite ve diyabet, kalp damar hastalıkları, organ nakli olanlar, kronik hastalar) 16 Mart 2020 tarihinden itibaren on iki gün idari izinli sayılmasına ve ilgili birimler tarafından personel bilgilerinin 20 Mart 2020 tarihine kadar Personel Daire Başkanlığı’na bildirilmesine” şeklinde karar alınmış ve bu karar tüm idari ve akademik birimlere bildirilmiştir.

Meram Tıp Fakültemiz Dahili Tıp Bilimleri Bölümü, Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji  Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Bitirgen hocamız, 01.10.1953 doğumlu olup, kararda yer alan 60 yaş ve üzeri şartını taşımaktadır. Ayrıca kendisi kronik rahatsızlığı olan bir öğretim üyemizdir. Üniversitemiz KOVKOM konisyonu kararlarına istinaden idari izinli bulunmaktadır. Hocamızın görevden kaçma gibi bir durumu asla söz konusu değildir. Hocamızın risk grubunda yer alması nedeniyle tedbiren evde kalması gerekmiştir.

Üniversitemiz Meram Tıp Fakültesi Hastanesi ile üniversitemiz öğretim üyesinin bu şekilde asılsız haberlerle zan altında bırakılması, korona virüsü önleme ve tedavi sürecinde hayatlarını riske ederek canla başla çalışan sağlık çalışanlarımızın, haksız şekilde suçlanması,   basın hürriyeti ve habercilik anlayışı ile bağdaşmamaktadır. Bu doğrultuda, üniversitemiz ve sağlık çalışanlarımızın itibarına zarar veren söz konusu haberin düzeltilerek kamuoyunun doğru bilgilendirilmesini talep etmek gerekmiştir.

Açıklanan sebeplerle;    5187 sayılı Basın Kanunu’nun 14. Maddesi uyarınca iş bu cevap yazımızın hiçbir mütalaa beyan etmeksizin, gazete ile internet haber sitenizin AYNI SAYFASINDA ve AYNI PUNTOLARLA kesintisiz yayınlanmasını, aksi halde cezai ve hukuki yollarla müracaat edileceğini ihtar ederiz. 13/05.2020

Necmettin Erbakan Üniversitesi Vekili / Av. Mehmet Fatih ÇEPNİ

Sayın, Noter;

Üç nüsha olarak tanzim edilen işbu tekzip metninin onaylanarak bir suretinin adresinde bulunan ilerihaber.org Sorumlu Müdürüne tebliğini, onaylı bir suretinin tarafımıza verilmesini, bir suretinin de dairenizde hıfzını vekâleten talep ederim. 13/05/2020

Necmettin Erbakan Üniversitesi Vekili / Av. Mehmet Fatih ÇEPNİ”

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Emrullah Nergiz Arşivi
SON YAZILAR