Uğur Özteke

Uğur Özteke

OTOBÜS ŞOFÖRLERİ EYLEM Mİ YAPACAK?

OTOBÜS ŞOFÖRLERİ EYLEM Mİ YAPACAK?

Tamam… Tamam… Bugün okurlarımızın isteklerine ve şikâyetlerine daha çok yer vereceğiz. Biz kendimiz daha az yorum yapacağız. Yazımızı da uzun yazmayacağız. Mesaj alınmıştır (!)

Cenk rumuzlu okurumuz adeta yalvarıyor. Kendisini mi kıracağız. Bakın Cenk Bey ne istiyor;

“Uğur Bey, başkanlara o kadar yazıyorum fakat biz dikkate alınmıyoruz sanırım. Rica ediyorum Uğur başkanıma, hava lojman kavşağına bir alt geçit ya da köprü çalışması olacak mı? Acil yapılması gerekiyor lütfen başkanım…”

ADAYLAR SELAM VERMİYOR

İSE BİZ KİME NE YAZALIM?

Reha rumuzlu okurumuz ne de güzel yazmış “Sevgili Uğur abi, ne diyorlardı “şikayet etme şükret... Sen de öyleee yap kaç kere diğer partilerin adayları hakkında bir şey yazdınız?”

Vallahi haklısınız ama kağıt üzerinde falanca adayım diyenler size selam vermemişler ise ve kendilerini dahi tanıtmadılar ise biz sizlere ne yazalım? Bilmidiğimiz, tanımadığımız insanları övelim mi yoksa yerelim mi?

Ama AK Parti için asla bunu söyleyemeyiz. Mesela bugün. AK Parti Meram sabah, Ak Parti Selçuklu da öğleden sonra ziyaretimize geliyorlar. Sağ olsunlar var olsunlar. Şimdi bizi adam yerine koyup geleni mi yazalım yoksa işleri düştüğü zaman, akıllarına gelen ve bize ‘milletin sesi gözü kulağı olmalısınız’ diyen diğerlerini mi?  

GERÇEKTEN DİLENMENİN ŞEKLİ Mİ DEĞİŞTİ?

Bir okurumuz yorumunun son kısmında şöyle diyordu; “Göz yumarsanız filizlenir büyür… Trafik ışıklarında çiçek, davul ve zorla cam silme türedi ve artıyor. Bunun farkında olan yöneticiler illa ki vardır ama ben yine de yazayım dedim. Selamlar.”

Okurumuzun hatırlatması ile gözümün önüne geldi. Şu son günlerde şehrin hangi kavşağına hangi önemli trafik ışıklarının olduğu bölgede frene bassanız sağdan soldan ellerinde çocuk davulları olan satıcılar beliriveriyor. Bir de siz isteseniz de istemeseniz de dört beş çocuk camını siliyor. Biz biliyoruz ki yöneticilerimiz ve görevlilerimiz bunları biliyorlar ve gerekeni yapacaklardır inanıyoruz.

ŞEKER ALT GEÇİDİNDEKİ TEHLİKE

Bu konuyu defalarca alt geçit devreye girdikten sonra yazdık. Ama bu konuda hâlâ değişen bir şey yok. Okurumuz önceki gün burayı bize böyle hatırlatıyordu “Şeker alt geçidinde geberiyordum az daha niye? Çünkü yaya kaldırımı yok, niye çünkü kaynak yok. Niye? Çünkü belediyenin personel ve ağırlama giderleri bütçenin kırkını geçmiş. Niye çünkü 2 belediye 1 de büyükşehir belediye toplam X milyon borç yapmış, Niye? Çünkü olmayan paralarla mahalle aralarında pilâv dökülmüş... Uzar da uzar...

HUKUKÇU DOSTUMUZ İŞİN PEŞİNİ BIRAKMIYOR

Hafta başında totemler ve bugünlerde şehrin her yanında dikilmekte olan levhalarla ilgili bir yorum yapmıştık.

foto-1-559.jpg

Çok sevdiğimiz değerli bir hukukçu abimiz de bize yardımcı olmuştu. Bu abimiz bizim yazdıklarımızı yeterli ve siz okurlarımız için aydınlatıcı bulmamış ve yeniden bilgilendirmiş. Kendisine huzurlarınızda bir kez daha teşekkür ediyordum ve Kanuni bilgileri paylaşıyoruz.

A)YÖNETMELİĞİN BİRİNCİ MADDESİ GÖRÜNTÜ KİRLİLİĞİNİ ÖNLEMEK AMACINI AÇIKÇA YAZIYOR.

YAPILANLAR GÖRÜNTÜ KİRLİLİĞİ OLUŞTURUYOR.

AMACA AYKIRI....

B)LEVHA KONULAN CADDELER YÖNETMELİK MADDE 6 DA YAZILI PRETİJLİ CADDELER.

C)KONULAN LEVHALAR TANIMLAR MADDESİNE GÖRE TOTEM. Kİ TÜM ŞEHİRDEKİ TOTEMLER İÇİN YIKIM KARARI VERİLMİŞTİ. BİR KISMINA UYGULADILAR. BİR KISMI DURUYOR.

D)YÖNETMELİK 7/2 YE GÖRE YAYA KALDIRIMINA PRENSİP OLARAK REKLAM PANOSU KONAMAZ. ESTETİK KOMİSYONUNDAN İZİN GEREKİR.

BÖYLE BİR İZİN VAR MI? VARSA NASIL VERMİŞLER?

E) YAS AKLARA İLİŞKİN 21/11 E GÖRE IŞIKLI REKLAM SÜRÜŞ GÜVENLİĞİNİ TEHLİKEYE DÜŞÜREMEZ.

………

EVET, BELEDİYE OTOBÜS

ŞOFÖRLERİ ZOR DURUMDA

Presci Ali rumuzlu abimiz yazmış “Arkadaşlar konuyu yanlış anlamışsınız, Konya Büyükşehir Belediyesi hız düşürme olayına gitmedi. Aksine otobüs şoförleri yapılan yüzde 4 zamma tepkilerini göstermek amacıyla hız kesme işi yavaşlatma eylemine başvuracaklar. Bu henüz olmadı yalnız pazartesi günü bu iş olacak büyük bir ihtimalle dediler. Yani bundan sonra iş ve okula yetişmede problem yaşayabiliriz. Hem de bayağı büyük bir problem. Sayın Özteke; bu olay gerçekleşir ve eylem otobüs şoförleri tarafından yapılırsa Büyükşehir Belediyesi epey tepki ve şikâyet alacak gibi görünüyor.

Sayın Özteke bu konuyu biraz araştırın. Çünkü bu olay pazartesi olacak gibi görünüyormuş öyle dedi dünkü bindiğim otobüs şoförü. Yalnız bu olayda haklılık payları var gibi, enflasyonun yüzde 24 olduğu yerde yüzde 4 zam yapmışlar adamlara. Komik gerçekten Sayın Özteke”...

Evet, Presci Ali abicim yazdığınız doğru.

Belediye otobüs şoförlerimize yeni yıl için yüzde 4 zam yapılmış. Geçtiğimiz pazar günü şoför arkadaşların önce bir eylem, daha sonra da işi yavaşlatma eylemi yapacağını duyduk.

Ama yine bildiğimiz ya da öğrendiğimiz kadarı ile Büyükşehir Genel Sekreterliği bu konuda devreye girmiş ve 10 günlük bir süre alarak bu durumun düzeltilmesi için düğmeye basmış. Bizim de dilek ve duamız bu çilekeş mesleğin çalışanlarının hiç değilse maddi yönden yüzlerinin gülebilmesidir.  

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Ne garip. Kazanmak insanlara yetmiyor; diğerlerinin kaybettiğini de görmek istiyorlar.

 

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Yüzlerce insanın dolup taştığı, gelip geçtiği hastane koridorlarında insanların gözlerinin içine baka baka dakikalarca burnumuzu oynamadığımız zaman daha iyi ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
28 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR