Ümit Altunbaş

Ümit Altunbaş

ÖZEL İNSANLAR

ÖZEL İNSANLAR

Değerli okurlarım, Allah’ın rahmeti bereketi hepimizin üzerine olsun! Kalemimden dökülen yazılarımı sizlerle paylaşmamı nasip eden yüce rabbime sonsuz şükürler olsun! Dilerseniz bugün bu yazımızda biraz engellilerden bahsedelim. Malum 10-16 Mayıs tarihleri arasında Engelliler Haftası kutlandı. Engellilerin bu hayatın bir parçası olduğu bir kez daha hatırlanmış oldu, çeşitli kutlamalar yapıldı ve çeşitli etkinlikler düzenlendi. Engelliler biraz olsun güldü, eğlendi, mutlu olabildi. Ne kadar güzel değil mi? Yüce rabbim engelliler adına etkinlik düzenleyen ve bu hususta emeği geçen cümle kulundan razı olsun inşallah. Peki bizler belirli günler ve haftalar dışında engellilerin bu hayatın bir parçası olduğunu unutmuyormuş sizce?

Şimdi sizler bu satırları okurken belki de bana kızacaksınız olur mu canım engellileri unutmak ne demek hepimiz bir engelli adayıyız bizler engellileri hiç unutmayız diye ama kızsanız da kızmasanız da belirli günler ve haftalar dışında engellilerin var olduğu, bu hayatın bir parçası olduğu unutuluyor. Oysa ki engelliler sağlıklı insanlardan pek fazla bir şey istemiyor sadece ve sadece biraz ilgi, biraz sevgi biraz da şefkat bekliyor. Sadece yılda bir gün değil, yılda bir hafta değil,  her gün, her zaman hatırlanmak istiyor. Çünkü onlar önüne çıkan bir takım engelleri sevgiyle aşıyor. Zaten engelliler kendi iç dünyasın da bir takım engelleri aşmaya çalışıyor ve bu hususta devamlı gayret gösteriyor. Peki, nasıl mı? Sesi güzel engelli kardeşim şarkılar, türküler söylüyor, kalemi güzel engelli abim şiirler, maniler yazıyor, çizimi güzel engelli ablam bir takım resimler yapıyor görsel sanatlar inşa ediyor. Yani sözün kısası engelliler sağlıklı insanların bile sahip olamayacağı bir takım yeteneklere sahip olabiliyor ve kendi iç dünyasın da bir takım engelleri aşabiliyor. Sağlıklı insanların farkındalığıyla gücüne güç katıyor. Satırlarıma son vermeden önce eğer izin verirseniz sizlerle engelliler adına kaleme aldığım naçizane bir yazımı paylaşmak istiyorum. Sanırım bu yazım Engelliler adına anlatmak istediklerimi biraz olsun özetliyor.

ENGELLİ

Evet, vardır belki fiziki engeli

Sevgiyle aşar nice engeli

Konduramasın ona engelli demeyi;

Çünkü yoktur yarının bir garantisi

Sen de olabilirsin bir engelli...

 

Hatırla unutma onu;

Çünkü onun yüreği hep sevgi dolu

Belki gam kederle hayata sımsıkı tutundu

Hep birlikte aşalım engellerle dolu yolu…

 

Üzülmez onlar engelli olmaktan

Çünkü öyle yaratmış yaratan,

Kuşandılar sabır denilen en güçlü silahtan

Üzülmez onlar engelli olmaktan...

Satırlarıma burada son noktayı koyuyorum. Tüm engellilerin 10 -16 Mayıs Engelliler Haftasını canı gönülden kutluyorum. Saygılarımı ve hürmetlerimi sunuyorum. Tekrar görüşmek dileğiyle.

Allaha emanet olun. Saygılarımla...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Ümit Altunbaş Arşivi
SON YAZILAR