Uğur Özteke

Uğur Özteke

Sayın Valim beni affetsin ama…

Sayın Valim beni affetsin ama…

Konya’ya ve Konyalılara artık resmen devlet dili ile açıklandığı için büyük “geçmiş olsun” dileklerimizi iletip, tarihe küçük bir dip not düşmek istiyoruz.

Bu noktaya gelmeden küçük küçük detaylarla bir şeyler hatırlatmak isteriz.

Valimiz Sayın Muammer Erol Bey gerçekten dünü ve bugünü ile çok güçlü alt yapısı olan ve de kendisini yetiştirmiş bir Devlet adamıdır. Yarını da hayırlısı ile çok parlaktır.

Aynı zamanda uzun yıllar İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde Sayın Cumhurbaşkanımız ile çalışmıştır. Yani Sayın Cumhurbaşkanımızın güvendiği o “A” takımındandır.

 Sayın Valimiz Erol, ülke ve şehrimiz için geleceği çok iyi görmektedir. Gelişmelerin şuurundadır.

Ve Vali Bey bunca tecrübesi ile resmen “Şeb-i Arus olması gerektiği gibi, aslına uygun yapıldığı takdirde her yerde yapılmalı” diyorsa bizim Konya’da buna şöyle denir “yan ağla, dön ağla sonra da donunu bağla”….

…………………

Şeb-i Arus’un elimizden kayıp gittiğini biz özellikle son yıllarda yazıyorduk da kimse bizi tınlamıyordu.  

Hele hele o alternatif Şeb-i Arus İstanbul’da kutlandığı yıl, Sayın Cumhurbaşkanımız o programa katıldığı gece, çataldan golü yediğimiz gün idi.

Bakın büyüklerimiz bilir, Türkiye; Ankara’dan yönetilir “evet” amma her zaman İstanbul lobisinin dediği olur ve o şekilde yönetilir.

Biz haddimizi biliriz. Asla büyüklerimizin lafının üzerine laf etmeyiz edemeyiz. Valla kulak çekilmez kelle gider kelle. (Allah muhafaza)

Aslında artık Konyalı gidip Vali Bey’in elini öpmelidir. Vali Bey acı tarihi geleceğimizi bize söylemiştir.

5 yıl önce, 10 yıl önce törenler için bırakın otellerde yer bulmayı misafirhaneler aylar öncesinden kapatılırdı.

Bakın bu Şeb-i Arus törenleri için İstanbul’dan bir isim dostumuz aracılığı ile 16 ve 17 Aralık için bizden otel talebinde bulundu. Vallahi de billahi de tak diye 5 yıldızlı otelde yer bulduk ve misafirimizi ağırladık.

Dahası söyleyelim kimse yan yattı çamura battı diye viyaklamasın, resmi bir ağızdan yazılmamak kaydı ile bir dip not düşüldü; “Bu yıl otellerde doluluk oranı yüzde 85 idi”

Yani Vali Bey elimizdeki değerin kayıp gittiğini, daha daha, dahası da gideceğini devlet dili ile bizim suratımıza çarpmıştır.

Başınız sağ olsun Konyalı büyüklerimiz.

Artık bol bol kına yakarsınız.

Asla Hazreti Mevlana ile aynı tartıda olamaz ama bakın yine aralık ayında öldüğü için aklıma geldi Dünyaca ünlü besteci Wolfgang Amadeus Mozart, sadece Avusturya'nın başkenti Viyana'da anılır. Ve yaklaşık 400 bine yakın turist 5 Aralık’ta Viyana’ya gelir.

……………..

Sayın Valim siz en iyisini bilirsiniz.

Sizin gerçek bir Devlet adamısınız.

Sizin ne diyorsanız peki Amenna ve Saddakna.

Ama yarın, 10 yıl sonra siz yokken belki bizde bu dünyadan çoktan göçmüş gitmişken bizim o parayı çok seven Konyalı kesim Şeb-i Arus günü eskisi gibi ne etliekmek ne de şeker satabilecekler.  İşte o zaman çok ama çok ağlayacaklar. Kafalarını taşlara vuracaklar amma velakin o büyük balık çoktan gitmiş olacak.

Hazreti Mevlana hayranları elbette türbeye gelecekler, ziyaretler edecekler, dualar edecekler. Ama törenler için yapılan ve de artık taşıma ile zorlama ile doldurulan tribünler yerine belki semayı yine eski spor salonlarında potaların altında yapmak zorunda kalacağız.

Çünkü kendimiz çalıp kendimiz döneceğiz.

Tekrar başınız sağ olsun. Takdir Allah’tan…

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Asla aldatılmayız, kendi kendimizi aldatırız...

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Özellikle belli bir yaşın üzerindeki bayan sürücüler, kavşaklarda durup bekleyip trafiği aksatmadığında daha iyi ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR