Prof. Dr. Fikret Akınerdem

Prof. Dr. Fikret Akınerdem

Seçimler ve Konya

Seçimler ve Konya

Bir seçim sürecini daha tamamlama durumundayız. Mahalli idareler denen bu süreç bazı yenilikleriyle beraber geliyor. Özellikle Büyükşehir Yasasının ilk uygulanacağı bir dönem olması bakımından da önemli sayılabilir.

Bu seçim süreci biraz sıkıntılı geçiyor. Çirkinliklerin, çirkefliklerin, elden aşağılıkların fazlaca olduğu; yıkmaya çalışanların da yıkılmaya mahkum olduğu bir seçim.

Taşkınlıklar yapanların ne istediğini soruyoruz: Kem, küm;

Neyiniz eksik: Ham, hum;

Ne istediniz olmadı: Gam, gum.

Millette size diyecek ki: Kapımızdan defolun.

 Konya Büyükşehir ve Merkez ilçeleri büyük oranda AK Partinin kazanacağı görülüyor. Şunu da unutmayalım ki bu kazancın bir kısmı adayların kendilerine ait değil; konjektörel.  Böylece adaylarımız bu başkanlıkları dönemde daha açılımcı, estetik, kaynaşmacı, istişareye açık, sıcak ve sevgi dolu kucak kucak başkanlar olmalı.

Şehir ve medeniyet ile Konya başlıklı yazılarımda uzunca anlattığım gibi;

Çevreci ve yaşanabilir, Tahir Başkana daha evvel söylediğim gibi (bunu Gökçek başkan yaptı) 3 ana yol girişine (Antalya, Ankara ve İstanbul) Selçuklu mimarisi tarzında kapılar. Bu Konya ya ayrı bir imaj ve prestij kazandırır.

Akyokuş, Takkeli dağ-Sarayköy gibi konumu uygun olan yerlere dinlenme ve sağlık yolları.

Şehir içinde büyükçe 3 000-5 000 M2 şehir parkları (örnek: tarihi şehirler Berlin, Londra, Madrid örneği). Bunun için Gıda toptancıları-Kunduracılar hattının değerlendirilmesi.

Ranttan uzak, insana yakışır, estetik ve kültürü yansıtan bir mimari anlayış ve ana yollar.

Konya merkez 2 milyonluk bir şehir olacağı düşünülerek, ulaşımda artık yer altına girme, merkez-çevre raylı ağı (2 organize, Karaman yolu, Meram hattı) oluşturma.

Konya’nın ana ekonomi ve kalkınma kaynağı tarımdır. Yeni Büyükşehir Yasasına göre zirai örgütlenme ve projelendirmede alt yapı ve ekip oluşturma İLE,

kırsal değişimin (çamursuz, susuz, imarlı yapılanma) bir an evvel gerçekleştirilme.

BAŞARILI, SIKINTISIZ SEÇİMLER ve GEÇİMLER

Allah’a emanet, hayra muhatab olunuz, efendim.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Prof. Dr. Fikret Akınerdem Arşivi
SON YAZILAR