Uğur Özteke

Uğur Özteke

Bir Cenaze Panoraması

Bir Cenaze Panoraması

24 yaşında gencecik bir insan daha trafik canavarına teslim oldu. Ömrünün baharında hayallerinin peşinde koşarken aslan gibi bir yiğit daha göçtü gitti. Anasının kuzusu, babasının göz bebeği Talha Bayrakçı dualarla toprağa verildi. Cenab-ı Allah’ım taksiratını affetsin. Mekanı Cennet olsun. Anasına babasına yakınlarına bol bol ecir sabır versin. 

*****

Böylesine acı ve insanın yüreğini titreten olayın ardından bir yandan 24 yaşındaki gencin vesikalık fotoğrafına bakıyorum diğer yandan cenaze fotoğraflarına. AK Parti Bakan Davutoğlu nezdinde cenazeye sahip çıktı. Bu olması gereken bir durumdu ve AK Parti bunu yaptı. Şehrin Valisinden AK Partili vekiline, Belediye Başkanlarından yöneticilerine olması gerekenler hep oradaydı.

*****

Cenaze namazının fotoğrafına bakmaya devam ediyorum.

Tahir Akyürek’in omuz başında CHP’li Atilla Kart başparmaklarını kulaklarına götürmüş tekbir getiriyor. Hani siyaset yaparken “Gavur”(!) denilen soru önergeleri ile bu şehirde bazı AK Partilerin tek cümle ile Müslümanlıktan çıkartıverdikleri Atilla Kart…

*****

Bakanın hemen arkasında MHP Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Emin Altunel ile il ve ilçe teşkilatı yöneticileri…

*****

Diğer yanda Atilla Kart ile omuz omuza saf tutan Saadet Partili yönetici, eski Belediye Başkan Mustafa Özkan…

*****

İşte bu Konya zenginliği…

Siz rahat olun bu şehrin komünisti de, kürdü de, birilerine göre “gavuru” (!) da namazını kılar. Sağlık sorunu yoksa orucunu tutar ve en önemlisi Allah’tan korkar, kuldan utanır.

*****

Bu cenazenin detaylarına bakarken gözümden akan yaşları, haber merkezindeki genç arkadaşlara çaktırmadan silmeye devam ediyorum.

*****

TV’de haberleri izlerken siyasetçilerin konuşmasından nefret eder hale gelmiş, reklamlara geçmeye başlamıştım.

Şimdi düşünüyorum da 24 yaşında siyaseti seven ve inandığı siyaset adına ölüme bile gidebilen bir gencin cenaze fotoğrafı aslında bize siyaseti değil insanlığı görmemize neden oluyordu.

Allah rızası için bu fotoğrafa iyi bakın. Bu siyaset denilen illet yüzünden kardeş kardeşi vurmadı mı? Baba oğlunu evlatlıktan reddetmedi mi? Kocası ile evladının arasında kalan anne kalp krizi geçirip ölmedi mi?

*****

Peki o siyasetçiler şimdi nerede?

*****

Talha’nın fotoğrafına iyi bakın. Dünya yalan bu fotoğraf gerçek.

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Kapımıza değil; kalbimize vuran buyursun

 

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Yalan ve yanlışlarla elde edilen mutluluğun sonunun olmadığını anlayabildiğimiz zaman ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR