Uğur Özteke

Uğur Özteke

ŞEHİRDEN VE ŞEHRİN İNSANLARINDAN KISA KISA…

ŞEHİRDEN VE ŞEHRİN İNSANLARINDAN KISA KISA…

Dün güne şehir olarak ince ince yağan yağmur ile ıslandık. Allah hayırlı yağışlar versin inşallah. Artık kışa hazırlanmalıyız. Bu yağışlar bize hep birer haberci. Tabii bu yağış ile dün sabah şehir içinde birden çok sayıda maddi hasarlı trafik kazası haberleri geldi. Kendimiz pek çok kazaya şahit olduk.

 

foto-1-020.jpeg

İster direksiyon başında olalım isterseniz yaya ama ne olur biraz dikkat. Çünkü yağışlı havalarda soğuk ve buzlu havalarda hepimizin biraz daha dikkatli olması gerekiyor. Kaza olduktan sonra üzülmek ah demek vah demek inanın yersiz.

NACİ ATALAY HOCA’YI YÜREKTEN KUTLUYORUM

Önceki gün şehrimiz ve eğitim adına müthiş bir haber geldi. SİSTEM Eğitim Kurumları’nın kurucusu Naci Atalay Hoca Türkiye genelinde yapılan Özel Eğitim ve Öğretim Derneği’nin genel kurulunda herkesin her kesimin tüm eğitimcilerin tek adayı olarak Genel Başkanlığa seçilmiş. Naci Hoca’yı yıllar önce eğitimci olarak tanımıştım. O günden bugüne Naci Hoca eğitim alanında kendi Sistem Eğitim Kurumları’nda inanılmaz başarılara imza atarak bugünlere geldi. Naci Hoca’nın ne bir siyasi ne de cemaatler gibi destekleyici gücü vardı. Onun tek bir gücü vardı yetiştirdiği örnek öğrencilerle başarısını onaylatmasıydı. Naci Hoca’yı bir kez daha yürekten kutluyoruz. Bu aynı zamanda Konya eğitiminin başarısıdır. Bu örnek başarıya Konya tam anlamda tek yumruk olarak destek vermelidir.

KONYASPOR’A YAZIK ETMEYELİM

Avrupa’da ve ligde arka arkaya alınan başarısız sonuçlar ile birlikte şehrin gündemine yine Konyaspor girdi. Dün nasıl tarihi başarılarda en büyük pay yönetimin ise bugün yaşanılan sıkıntılarda da en büyük maalesef yönetimindir. Kimsenin birbirini suçlamaya ve ya suçlu aramasına gerek yok. Mevzu Konyaspor olunca son yıllarda en büyük sıkıntı ise yapılan genel kurulların uzak kumanda ile on binleri önceden seçilmiş 20-30 kişinin yönetme ve de temsil etme hatasıdır. Bu hatadan ne kadar çabuk dönülürse Konyaspor’u o kadar güzel sezonlar bekler diyorum. Yalnız bu günlerde biraz daha sabırlı ve sakin olmalıyız. Çünkü Konyaspor şehrin en büyük, en önemli markalarının arasındadır. Bu marka her yerde rastgele yerlere düşürülmemelidir. Konyaspor’a verilecek en küçük hata şehre mal olur.

KONGRE MERKEZİNİN MUHTEŞEMLİĞİ

Yapılırken, yapılma aşamasında her kesimin partililerin bile dudak bükerek eleştirdiği, dahası “Zaten kongre ve spor merkezi var. Bu nasıl bir israftır? Bir ikincisinin anlamı ne?” dediği Selçuklu’nun Kongre Merkezi’ni görenler bugünlerde kendi eleştirilerinden kendileri utanıyorlar. Dün PUSULA TV’nin Uğurlu Gündem programını bu kez canlı olarak Kongre Merkezi’nden yaptık. Herhalde iki hafta buradan yapacağız. Biz canlı yayınımız için burada iken şehrimize gelen 100’e yakın Mısırlı iş adamı da kongre merkezini geziyorlardı. Bu iş adamlarını izledim. Hepsinin ağzı açıktı. Hepsi cep telefonlarını çıkarmışlar kongre merkezinin videosunu çekiyor ya da cep telefonları ile canlı yayın yapıyorlardı. Kongre merkezi önümüzdeki günlerde çok daha anlamlı hale gelecek. Dün gördüklerimiz ile Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ve ekibine şehir arına bir kez daha teşekkür ediyorduk.        

MERAM TOKİ PAZAR YERİ İLE

GENÇLİK MERKEZİNİN İNŞAATI

Hafta sonu Meram’dan TOKİ bölgesinden bir okurumuz aşağıdaki fotoğrafları göndererek

 

foto-2-(2)-001.jpg

Buradaki Meram TOKİ pazar yeri ve gençlik merkezi inşaatının aylardır bu şekil beklediğini söylüyor

 

foto-3-228.jpg

Ve burada inşaat çalışmalarının durduğunu söylüyordu.

 

foto-4-146.jpg

Bu bölge havası huzuru ve insanları ile gerçekten güzel bir bölge. Ama bir takım sıkıntılar zamanında yapılmayan plansızlıklar nedeni ile bölge insanının canını sıkıyor huzurunu kaçırıyor. Yine de biz okurumuzun sorununu dile getirerek durumu yetkililere iletmiş olduk.

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Eğer bir aptala laf anlatmaya çalışırsan, size dışarıdan bakanlar “İki aptalın sohbet ettiğini” sanırlar.

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Acillik bir durum olmadığı halde hastanelerin acil servislerine başvurmayı alışkanlık haline getirmediğimiz zaman daha iyi ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR