Emrullah Nergiz

Emrullah Nergiz

Şehrin ‘Bir Bakanı’ Olması Ne Güzelmiş

Şehrin ‘Bir Bakanı’ Olması Ne Güzelmiş

Bir şehrin çalışkan bir bakana sahip olması ne demekmiş gerçekten yeni yeni anlıyoruz. Konya belki de hiçbir dönemde direkt dokunuşlar yapılan bu derece yatırımları bir arada görmedi.

Konya, Bakanımız Murat Kurum için öylesine değerli ki her fırsatta o kadar yoğunluğuna rağmen bu şehri yalnız bırakmıyor.

‘Pergelin ucu tam burada’ demişti ya, son derece haklıymış.

Elbette kıskananlar haset edenler var. Lakin hiçbiri umrumuzda değil. Şu canım şehrimize gerek perde önü gerekse perde arkası bu derece hizmet eden kim olsa aynı cümleleri kurarız.

Dün, çevre haftasında, proje tanıtımı ve Dünya Bisiklet günü vesilesiyle Konya’da idi Sayın Kurum.

Önce 200 iş insanıyla Konya Sanayi Odası’nda iklim temalı bir programa katıldı. Ardından Mevlana Meydanı’nda Tarihi Kent Merkezi Hava Kalitesi İyileştirme Projesi’nin 1. Etabı için besmele çekti.

Bakan Kurum burada ‘Benim gençliğimde, hakikaten hem Konya’mız hem de ülkemizin birçok noktasında hava kirliliğinden nefes alamazdınız. Özellikle kışın çöken kirli havadan ve sisten dolayı göz gözü görmezdi. Hatta hatırlarsanız, İstanbul’da gazeteler, o dönemde hava kirliliğinden dolayı promosyon olarak maske dağıtırdı.’

Bir kere şunu söyleyelim. Sayın Kurum hala çok genç ve birçok insana göre aşırı enerjik. Nazar değmesin.

Cumhurbaşkanımızın bir Şeb-i Arus programı için Konya’ya geldiğinde tam da Mevlâna bölgesinde göz gözü görmez sisli bir gün yaşanmıştı. O gün Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın söyledikleri attığı fırça bugün hala birçok ismin kulaklarını çınlatır.

Mevsimsel olarak bugün birçok kişi farkına varmasa da hava kirliliği ile ilgili yapılan çalışmaları takdirle karşılıyoruz.

BİSİKLET ŞEHRİ KONYA

Bir şeyi 40 kere derseniz olurmuş derler ya hani. Söyleye söyleye Konya’yı gerçekten bisiklet şehri haline getireceğiz. Tabii işin şakası bu yapılanlar verilen emekler ortada el birliği ile çok çaba sarf ediliyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanımız Murat Kurum ve Konya protokolünün katılımı ile icra edilen ikinci program Kültür Park Amfi Tiyatro alanında yapıldı. Burada Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’a olan ilgi, özellikle çocukların ilgisi görülmeye değerdi. Yoğun alkışları Başkan Altay da, ‘Böyle organizasyonlar özlenmiş demek ki’ tebessümü ile karşıladı.

Bakan Kurum, burada 5 Haziran Dünya Çevre Günü'nde de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla 11 millet bahçesinin açılışının yapılacağı bilgisini verdi. Bisiklet yollarına verilen önemden bahsetti. Özellikle ‘ekolojik koridor’ ve Meke Gölü’nü yaşatmak için 2,5 milyon metreküp su aktarılacağını belirtmesini özellikle not aldım. Mevlana Meydanı’nda yapımı devam eden inşaatların da bitmeye yaklaştığının müjdesini verdi Bakan Kurum.

Ayrıca ‘Gururla söylüyorum. Konya’mız işte bu 3 Haziran Dünya Bisiklet Günü'nde 600 bin bisiklet kullanıcısı 515 kilometre bisiklet yoluyla bisikletin tartışmasız başkentidir’ cümlesi de göğsümüzü kabarttı.

ENERJİ FUARINI KAÇIRMAYIN

Dün için takip ettiğimiz gündemlerden biri de Enerji Fuarı idi. Selçuklu Kongre Merkezi’nde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı himayesinde düzenlenen ve üç gün sürecek Konya Enerji Zirvesi ve Fuarı açıldı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’in katılım sağlayacağı söylenen fuarda son dakika değişikliği oldu ve bakan  videokonferans yöntemiyle katılım sağladı.

Bilim meraklılarının mutlaka gezmesi gereken bir fuar bu. Ücretsiz. Bugün ve yarın görme fırsatı var. İlgisini çekenlere kaçırmayın derim.

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Emrullah Nergiz Arşivi
SON YAZILAR