Uğur Özteke

Uğur Özteke

Seyyar kokoreççiler ve Meram Yeni Yol’un hız magandaları

Seyyar kokoreççiler ve Meram Yeni Yol’un hız magandaları

Havalar sıcak güneşli iyi gidiyordu. Millet olarak da bu iş hoşumuza gidiyordu. Ama hiç kimse “Toprağın kara, yağmura ihtiyacı var. Karı görmedik ama yağmur da yağmadı. Hiç değilse Cenab-ı Allah’ım hayırlı yağışlar versin. Sonumuz ne olacak?” diye de endişe etmiyordu.

Neyse çok şükür şehir merkezine de uzun bir aradan sonra mevsimigereği olması gereken yağmur düştü. İnşallah ekili alanlara da düşmüştür ve de düşer. Su olmazsa hayat olmaz. Bol bol dua edelim ki hayırlı yağışlar olsun.

Ve yine dua edelim ki bu saatten sonra don olmasın. Çünkü meyvelerin çiçekleri açtı.

Böylesine kısa bir meteorolojik durum değerlendirmesinin ardından gelelim bizim yerel mevzulara.

ESKİ KIRIK DÖKÜK MİNİBÜSLER İÇİNDE KOKOREÇ KEYFİ NE KADAR SAĞLIKLI?

Aile olarak bu şehrin benim bildiğim kadarı ile son 40 yılında başta siyaset ve yerel belediyelerde bizzat gönüllü olarak görev alan, iş dünyasından yine şehrimizin manevi platformlarında vakıf ve derneklerinde çalışan bir ailenin çok değerli bir büyüğünün bizimle paylaştığı bir rahatsızlığı dile getirmek istiyoruz.

Evet kendilerine ve ailelerine bir rahatsızlık veririz kaygısı ile isminden söz etmediğimiz gönül dostumuz, büyüğümüz bakın çok önemli ve üzerinde hassasiyetle durulması gereken konuyu nasıl kaleme alıp bize iletiyor;

“Merhaba Uğur Bey;

Havaların ısınmasıyla birlikte insanlar doğal olarak artık geceleri daha çok dışarıda kalmayı tercih edeceklerdir. Tabi ki bu da her kavşakta, her köşe başında eski kırık dökük minibüsler içinde kokuta tüte tüte kokoreççileri gayri sıhhi şartlarda layüsel bir vaziyette görmemize neden olacaktır.

Özellikle Zafer Meydanı'nda saat 22.00'den sonra duman ve kokunun her tarafı kapladığı gibi.

Ben de kokoreç seven biri olarak müsaadenizle bir öneride bulunmak isterim.

Kültür Park içerisinde uygun bir yere belediyemiz 10-15 tane güzel, estetik, şık büfeler yaparak bu seyyar arkadaşları da mağdur etmeden onlara yer göstererek temiz, denetlenen, güzel bir ortam hazırlayabilir. Kokoreç yanında kumpir ve uygun başka şeyler de olabilir.

Tıpkı İstanbul'da herkesin kumpir yemek için Ortaköy'e gittiği gibi biz de, “Haydi Uğur Bey! Kültür Park'ta size bir kokoreç ikram edeyim” diyebilelim.

Selam ve muhabbetlerimle…”

Evet son derece doğru güzel ve de sağlıklı bir tespit. Bence başta Büyükşehir olmak üzere ilgililer kendilerinin de yakın dostu olan bu abimizin önem çektiği konuya süratle el atacaklardır.

……………..

MERAM YENİ YOLDAKİ HIZ TUTKUNLARINA

Geçen gün bir abimizi işyerinde ziyarete gitmiştik. Sohbetimizi ederken abimiz eline kalemi kağıdı aldı ve ısrarla köşemize taşımamızı istediğini bir not yazdı. Daha sonra da “Allah rızası için git bir bak” dedi.

Bir o gün bir de dün gerçekten bizzat gidip aynı güzergâhı kullandık. 

Söz konusu yer, Meram Yeni Yol Son Durak’taki ilk dört yol ağzındaki ışıklardan Meram Eğitim Araştırma Hastanesi’ne kadar olan yer. Üstelik burada Emniyet var, belediyenin Hanımlar Merkezi filan da var.

Polis bu bölgede zaman zaman hız kontrolü ve asayiş denetlemesi yapıyormuş. Amma velakin burada gündüz ve gece aşırı hızın önüne geçilmesi için ya yeni bir TEDES uygulaması ya da hız kesicilerin konması rica ediliyor.

Biz de buradan yetkililerimize durumu iletiyoruz.

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

İyiliğin şartı beş imiş, tez olmalı, gizli olmalı, gözde büyütülmemeli, sürekli olmalı ve yerini bulmalıymış

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Hizmet sektörlerinde güler yüz ve tatlı dili ihmal etmemeyi becerebildiğimiz zaman daha iyi ADAM oluruz

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR