Uğur Özteke

Uğur Özteke

Şimdi kaybeden Ahmet Sorgun, Tahir Akyürek ve Musa Arat mı oldu?

Şimdi kaybeden Ahmet Sorgun, Tahir Akyürek ve Musa Arat mı oldu?

Kısa süreliğine bir yurt dışı turu yaptık. Ama hiçbir zaman Konya’dan ve sizlerden kopmadık. 24 saat gazetemiz ile siz değerli okurlarımız ile temas halinde idik.

Baro seçimlerinin öncesini yani kulislerini çok uzaklardan takip etmeye çalıştık.

Cumartesi günü çok şükür gazetede görevimizin başındaydık.

Kıvırmanın bir anlamı yok Baro seçimlere gidilirken benim favorim Suat Altınsoy idi.

Eeeee ne de olsa arkasında koskocaman AK Parti vardı.

Biz pazar günü yine çalıştık.

Seçimleri sabah 9 itibari ile takip etmeye çalışan genç canavarlarımızdan Esad’dan sürekli bilgi akışını aldım.

Akşam saatlerinde bizim Esad’dan önce hukukçu bir dostum kesin olmayan bir sonucu bildirince inanamadım.

Esad’ı fırçaladım. 10 dakika sonra bu kez Esad da aynı neticeyi bildiriyordu.

Bu sonuç dahası oy oranı pek akıl işi değildi ama bize ne? Seçim sonucu hukukçuları ilgilendirirdi. Haa bir de siyasetçileri.

Biz Baro sonuçlarını Adliye’de bırakıp soluğu Konyaspor maçında aldık.

……….

Dün sabah gazetede güne başlarken herkes “baro seçimi”nin sonuçlarını konuşuyordu.

Bir ara bir tanıdık ile bir banka şubesine gittik. Sırada beklerken banka görevlisi ile konuşmalarından öğrendiğimiz bayağı yaşlı bir avukat abimiz baro seçimlerinin sonucunu konuşuyorlardı.

Allah... Allah… Banka görevlisinin ne işi olurdu ki baro seçimi ile?

Neyse tekrar gazeteye döndük. Öğle saatlerine kadar gelen gidenle sohbet muhabbet, ancak sporcusu da iş adamı da baro seçimini bize soruyorlardı.

Hay Allah….

Bize ne baronun seçiminden ki? Ya da bu millete ne ki baro seçimlerinden?

Hukukçular bir araya gelmişler seçime gitmişler. Oylarını kullanmışlar. Birileri kazanmış birileri kaybetmiş. Beni niye ilgilendirsin ki? İlgilendiren kısmını da zaten haber yapmamış mıydık?

Birden aklıma maçı seyrederken sosyal medyadan ismimin etiketlenip gönderilen mesajlar geldi.

Bu mesajlarda genelde şöyle deniyordu?

“KONYA BAROSU BİRLİK GRUBU BAŞKAN ADAYI SUAT ALTINSOY İLE BİRLİKTE AHMET SORGUN, TAHİR AKYÜREK VE MUSA ARAT DA KAYBETMİŞTİR.”…

……………

Öğle yemeğinde hasret kaldığımız kuru fasulye ve bulgur pilavını yiyip aklım başına geldikten sonra sağı solu gurdalamaya başladık.

Bu kadar çok konuşulan Baro seçimlerinin perde arkasını öğrenmeliydim.

Önce MHP’li bir hukukçuyu aradım.

Ardından sosyal demokrat adam gibi adam hukukçu bir abimi aradım.

Onların değerlendirmesini tek tek not aldım. Sayfalarca…

Sonra da Suat Altınsoy’u aradım. 

Kimse kusura bakmasın Suat Altınsoy Başkan olsa da olmasa da benim eski ve iyi bir dostumdur.

Haaa Başkan olsaydı dostluğumuzu askıya alacaktık ve bırakıncaya kadar mümkün oldukça görüşmeyecektik

Kendisine “Canın sağ olsun. Şu andaki sonuç senin için hayırlı olsun. Neyin hayır neyin şer olduğunu zaman gösterir. Ama şunu bil ki sana oy vermeyen iki avukat ile konuştum ikisi de bire bir Suat Bey hoş, güler yüzlü, mütevazı, sevimli hatta ADAM gibi ADAM’dır. Suat Bey kaybetmedi, parti kaybetti dediler dedim.

………….

Şimdi izninizle sosyal demokratların bu seçimde de kan kaybettiğini açık yüreklilikle söyleyen avukat bir abimden, ayrıca MHP’li bir avukattan ve oyunun rengini ısrarla söylememeke direnen tecrübeli bir hukukçudan öğrendiklerim ile şahsi kanaatimi sizlerle paylaşmak istiyorum.

1-Baro seçiminde Birlik Grubu ve Başkan Adayı Suat Altınsoy kaybetmemiş.

2-Son seçimi AK Parti’nin desteği ile 63 oyla kazanan kesim, bu kez çok acı bir fark yemiş.

3- Seçimi kazanan grup 65 oy daha alsaymış yönetimde 10’da 10 yapıp tarih yazacakmış.

4- Geçen seçimden bu seçime AK Parti nerede hata yaptı da 320’lik bir oy kaybına uğradı?

5- Seçimlere girilirken AK Parti teşkilatlarında görevli isimlerin resmen bu seçimde de yer alması sessiz çoğunluğun öfkesi imiş.

6-Bir önceki yönetimde AK Partili isimlerin yönetim olarak hiçbir yerel ve genel hukuki gelişmeye sürece ses vermemesi, doğruya “doğru”, yanlışa ”yanlış” dememesi hukukçuları kahretmiş.

7- AK Parti’nin hukukçu isimleri vekilleri bu süreçte hiçbir şekilde ağırlıklarını hissettirmemişler.

8-Buna en acı örnek ise Hükümet’in Konya’ya 15 istinat mahkemesi kuracağını açıklaması. Ardından bu mahkemeler için hükümetin binaları yapması. Yine hükümetin bu binalara kadroları dahi atamasına rağmen…. 15 yerine sayının 7’ye düşürülmesi.

9- Hukukta Konya’nın bu büyük kaybına AK Parti’nin tek bir tepki vermemesi. (Hukukçular diyor ki tepki illa ki o bilindik eleştiri ile kızgınlık ile olmaz ki. Biz çok daha medeni şekilde tepkimizi dile getirebildik. Parti bunu gündeme taşıyabilirdi)

10- AK Parti’nin desteklediği Suat Bey’in seçim konuşması son derece yetersiz imiş. Şöyle ki park bahçe, afet durumunda acil birimler kurma vaatleri yerine avukatların Adliye kantinindeki çay sorunu, otopark sorunu dilendirilse daha samimi bulunurmuş.

11-Sayın Vekilimiz Ahmet Sorgun abimiz Genel Başkan Yardımcısı olduktan sonra hukukçu meslektaşlarının telefonuna dahi cevap vermemiş. O anda cevap vermemiş olabilir ama günler sonra dahi geri dönüş yapmamış. (Ki.. bir hukukçu bunu seçim salonunda direkt Sayın Sorgun’a sitem olarak ifade etmiş)

12- MHP’li liste seçimi kazandı deniyor ya. Evet bazı Kürt kökenli hukukçular bile MHP’li listeye oy vermişler. Buna gerekçe olarak da başkan adayı ve yönetiminin daha adil olacağı kanaati imiş.

13-Görüştüğümüz AK Partili ve AK Partili olmayan avukatlar “Konjektör bu seçimde AK Partiye ders verdi” diyorlardı. O zaman bizde diyoruz ki “Bu sonuçtan partinin hukukçu vekilleri, teşkilatlardaki hukukçu isimler hatta Sayın Cumhurbaşkanımızın danışmanlığını yapan hukukçuların baro seçimi sonuçlarını bir kez daha çok iyi analiz edip partiye dolaylı da olsa yansıyan bu hezimetin sebeplerini cesurca teşkilatlarda dillendirilebilmeli.

14- Yine bizim bilmediğimiz ama hukukçulardan seçimin ardından bize iletilen iddia “1 aylık stajer avukat hakim oldu”… kanaati bu işte etkili olmuş.

15. Bir önceki seçimde AK Parti’nin hatta Sayın Sorgun’un desteklediği ve kazanılan ismin bugün FETÖ’cü olarak tutuklanmış olması bir başka sebep.

16. Yine yanılmıyorsam AK Parti İl Başkan yardımcılığı yapan bir hukukçunun bugün FETÖ’den tutuklu olması…

………………………

Bu 16 maddeyi 36 madde de yapabiliriz.

Ama kazanan ve kaybedene bir faydası yok ki artık.

Bizim için kim kazanırsa kazansın yeter ki şehrimiz kazanmış olsun. AK Parti olsa ne olur MHP olsa ne olur? CHP olsa ne olur, Saadet Partisi olsa ne olur?

Yeter ki kazananlar oyla oraya gelenler samimi olsun.

Bu arada kazanan Sayın Mustafa Aladağ Bey ve ekibini yürekten kutluyorum. Çünkü kendisine oy atmayan AK Partili de CHP’li de “ADAM gibi ADAM… Çok temiz dürüst mükemmel…” diyorlardı.

Biz bir kez daha baro seçimlerinin hukuk camiasına ve şehrimize hayırlı uğurlu olmasını diliyoruz…

AK PARTİLİ YÖNETİCİLERİN TÜRK BAYRAĞI DUYARLILIĞI

bayrak-001.jpg

 

Dün dile getirdiğimiz konuyla ilgili olarak dün genç bir AK Partili dostum aradı. Bayrağın nasıl hatta sancağının dahi nasıl yenilendiğinin onlarca karesini bizlerle paylaştı. Daha önceden gerçekten sıkıntı olan konunun üzerinde kendisinin bizzat hassasiyetle nasıl durduğunu tarih tarih bizimle paylaştı.

Biz de kendilerine teşekkür ettik ama buradan sizlerinde huzurunda kendilerine bir defa değil yüzlerce kez gönülden teşekkür ediyoruz.

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Belki her zaman güzel baktığımız için insanların gerçek yüzünü göremiyoruz.

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Okul çıkışlarında veliler panik yapmadığı zaman daha iyi ADAM oluruz.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR