Uğur Özteke

Uğur Özteke

SİYASETÇİLER KÖTÜ …

SİYASETÇİLER KÖTÜ …

Ne olur hafta sonuna kadar beni idare edin, birkaç gün daha siyaset diyelim.

Sonra birkaç günde yerel siyasi değerlendirme yapalım ondan sonra da inşallah bir daha siyasetin “S” ile bir araya gelmeyelim.

Elbette dün de gündem A sından Z sine buram buram siyaset idi. İçimiz dışımız siyaset idi. Mesleğimiz gereği siyasetin dibinde olmamız gerekiyordu. Bunun bilincinde zevk alalım desek de alınmıyordu. Ama seve seve(!) siyaset konuştuk ve konuşanları dinledik.

Kim olursak olalım, kendi partimizin ya da kendi liderimizin dışında herkes kötü durumda. 

Bizim dışımızda herkes tuuu kaka.

Aslında insan olarak böyle bir durum söz konusu olabilir mi?

Elbette ki hayır.

Ama biz buna inanmışız ve böyle de gidiyoruz.

Mesela dün bir ara Nalçacı Caddesi ile Kerkük Caddesinin olduğu kavşakta nedenini bilmiyorum ama trafik ışıkları çalışmıyordu. Ya elektrikler kesikti ya da bir arıza vardı.

Aman Allah’ım hani biz iyi insanlar (!) direksiyon başında nasıldık öyle?

Yemin ediyorum keşke herkesin imkanı olsa da mobesa kameralarından insanlığımızı bir izleyebilsek.

Burnunu sokan kendini uyanık sayıyor, sağına soluna bakmadan gaza basan “benden sonra tufan” nasıl denir sanki onu ispatlıyordu.

Hani biraz beklediğimiz zaman kızdığımız, öfkelendiğimiz kırmızı ışıklar var ya meğer nasıl da bir nimetmiş Allah’ım.

Ya da bazen bu tür kavşaklarda polisler görev yaptığı zaman 10 kişiden 9 unda ki kanaat “Şu polisler olmasa bu trafik daha iyi akar” zihniyeti var ya o nasıl da boş bir kanaatmiş.

Hepsini bir kenara bırakıyoruz, insanoğlu olarak nasıl da teknolojiye bağlanmışız.

Demek ki bu şehirde 3 saat elektrikler kesilse trafiğinden evde ki, iş yerinde ki internete kadar nasıl deli oluruz daha iyi anlayabiliyorduk.

Cenab-ı Allah’ım gerçekten azmış durumda ki, biz günahkâr kullarına hep acısın ve hep bizi sevsin diye dua etmekten başka çaremiz kalmamış durumda.

Bu anlarda gündem dolayısı ile aklıma geldi.

Şu siyasetçiler ne kadar kötü değil mi?

Peki biz seçmenler ne durumdayız?

Yer değiştirsek biz de en az o kızdığımız insanlar kadar mı oluruz?

Yoksa yoksa onlardan daha mı beter oluruz?

Vallahi dün o kavşak görüntülerinden sonra kendimizden biraz daha korktum.

………..

Neyse bu kavşağın birkaç dakika ötesinde Dedeman kavşağında ise geçtiğimiz haftadan çok farklı bir durum vardı.

Bu kez Salı Pazarı bölgesinde trafik polisleri de zabıta da sabah saatlerinden akşamlara kadar gerekli tedbiri almışlardı.

Geçtiğimiz Salı bu kavşakta nasıl bir rezillik varsa bu kez aynı kavşakta aksine düzgün ve kuralcı bir akış sağlanmıştı.

ULAŞ BABA CADDESİNDEN, NALÇACI KAVŞAĞINA GİDERKEN

Madem bugün bu bölgelerde dolanıp duruyoruz duyarlı bir okurumuz bir süre önce bizimle paylaşıp dile getirmemiz konusunda yardım istediği bir durumu da dile getirelim.

Okurumuz şöyle diyordu “Uğur Bey sizi takip ediyorum. Konya sorunlarını dile getiriyorsunuz teşekkür ederim. Ulaş Baba caddesinden Nalçacı Caddesine giderken kaldırımları araba lastikleri ile kapatmışlar. Yayalar sıkıntı yaşıyorlar. Bu durumu dile getirirseniz vatandaşlar olarak seviniriz. Selamlar”

……….

İnanıyorum ki yetkililer hele hele bu seçim öncesi bu sorunu da kökten çözeceklerdir. Çünkü bizim siyasetçilerimiz yani Konya’yı temsil edenler inanın bizim bazılarımızdan daha iyi durumdalar.

ARAMIZDA YAĞMUR YAĞMASIN DİYE DUA EDENLER VARMIŞ

Dün şehrimizde bazı yerlerde bölgesel olarak kısa da olsa şiddetli yağışlar oldu. O anda bir esnafın “Mevsimler değişti. Artık şu yağışlar olmasın” dediğini duyunca yıkıldım. Lüzumsuzluğumdan ister istemez konuya girince bu esnafımızın geçen gün evini su bastığını ve perişan olduğunu öğrendim.

Geldiğimiz noktada bizim güzel insanımızın yağmur yağmamasını istemesini empati yapmama rağmen anlayamadım. Elbette Allah’ım afetinden korusun ama yağış bereket demektir.

Sonra arabaya gidip oradan uzaklaşırken bu sıkıntı işin ucunun yine siyasilere dayandığına inandım.

Bakın mesela geçen gün bir vatandaşımızda bize şöyle yazmıştı;

“Konya’nın alt yapısını 1984 lü yıllarda 2 metrelik büzlerle Ahmet Öksüz Başkan yaptı. Diğerleri üstüne yattı. Gelen ağam giden paşam yaşar oldu her kişi. Menfaatleri peşine takıldı Uğur Bey”…

…..

O günde düşünmüştüm.

Ahmet Öksüz’ün Konya’nın göbeğini merkezini delik deşik edip nasıl alt yapı yaptığını hatırladım. Kulakları çınlasın Sayın Öksüz şehrin en merkezi yerlerine koco koca büzleri döşedi… Doğrdu döşedi ama sonuçta ne oldu? Konyalı o alt yapıyı yapan, tramvayı Türkiye’ye örnek gösteren ve getiren Ahmet Başkana Konyalı ne yaptı?

Hatta Konyaspor’u tarihinde ilk kez l. lige çıkartmıştı Ahmet Öksüz Başkan.

Ne bileyim bunları yapan Başkana Konyalı ne yaptı o zaman?

Sandığa gömdü sandığa.

Hem de bir daha kafasını kaldırmamak üzere gömdü.

………….

Neyse şu seçimleri hayırlısı ile bir atlatalım.

Bu siyasetçiler ile biz millet konusunu büyüklerime soracağım ve olaya farklı bir pencere açacağım inşallah.

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Kalbinizi işinizin, işinizi de kalbinizin içine yerleştirmelisiniz 

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Yalan dünyanın göz açıp kapayıncaya kadar kısa olduğunu ve kefenin cebi olmadığını idrak edip ona göre bir hayat tarzını kabullenebildiğimiz zaman daha iyi ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR