İbrahim Yapıcı

İbrahim Yapıcı

Siz hangi Konyaspor’u beğeniyorsunuz?

Siz hangi Konyaspor’u beğeniyorsunuz?

Atiker Konyaspor’umuzun kendi sahasında oynadığı ve 2-0 kazandığı Alanyaspor maçında “takım oyunu”nu ne kadar özlediğimiz fark ettik. Sahada ne yaptığını bilen, savunmada ve hücumda bir şeyler yapmak için didinen oyuncuları görmek gerçekten güzeldi. Doğrusu Aykut Hoca kısa sürede takımda birçok şeyi değiştirmiş. İnşallah zamanla daha güzel olacak.

Rıza Hoca zamanında gole daha yatkın bir takım sahadaydı ama bu kez de savunma SOS veriyordu. Bildiğiniz Rus Ruleti gibi pimi çekilmiş el bombası gibi ne zaman patlayacağı meçhul bir takım vardı sahada. Duran top olur yüreğimiz ağzımıza gelir, rakip hızlı çıkar gözlerimizi kapatırdık. Atacağız ama kesin yeriz, diyerek işi resmen rakip takımın forvet oyuncularına bırakmaktaydık. Rıza Hoca döneminin geçen yıldan tek farkı gol yollarında daha etkili olmamızdı. Yoksa geçen yıl da çok pozisyon veriyorduk ama gol atamıyorduk. Neticesinde son ana kadar düşme korkusuyla ve milyonlarca lira para harcayarak sezonu geçirdik.

Aykut Hoca’yı sevmeyen ya da her geri pasta homurdanan taraftarlarımız bu tabloya iyi bakmalı. Geçen yılki Alanya maçını hatırlıyor musunuz? Rakip takım kalemize 35 şut atmıştı. Kalecimiz Serkan 11-12 net kurtarışla rekor kırmıştı. Futbol şansımız yaver gitmişti de o maçı kazanmıştık. Yine bakınız bu sezonki Antalya, Fenerbahçe ve Beşiktaş maçlarına. Oyunun hakimi, pozisyonlara giren takım biziz, puanları kaybeden de biziz. Böyle bir Konyaspor mu mutlu eder sizi? Yoksa burun kıvırdığınız “savunma oynatıyor ya, geri pas yan pas sıkıyor” dediğiniz Aykut Hoca’nın Konyaspor’u mu?

Bu sezon evinde en fazla gol yiyen takım da biziz. Daha doğrusu Rıza Çalımbay’ın Konyaspor’u…

Peki Aykut Hoca ne yaptı. İki maçta aldığı 4 puan bir kenara rakiplere verilen pozisyon sayısı 0. Evet sıfır… İleri uç elemanlarımız biraz dikkatli olsa tabelalar tarihi skorları da yazabilirdi.

Elimizdeki değerin kıymetini bilelim. Ülkede sistem bilen, futbol oynatmaya çalışan, takımlara borç batağına sürüklemeyen 2-3 hoca var.

Bir bakın defans oynuyor diye ligin en çok gol atan takımını beğenmeyen Fenerbahçelilerin haline. Bir de Aykut Hoca gittikten sonra Konyaspor’un hem parasal açıdan hem de sportif başarı açıdan düştüğü duruma. Bu ikisini gören zaten Aykut Kocaman’ı baş tacı ediyor.

Sabredin, bu takım çok daha iyi yerlere gelecek. Biz artık şunu çok iyi biliyoruz kazanırız, kaybederiz ancak kötü mücadele etmeyiz. Alanya maçında görmedik mi pas hatası yapan ve açıkça kötü bir maç çıkaran bazı oyuncularımız (Milosevic gibi) bile ne kadar çok koştu, mücadele etti. Onun için bu takıma sahip çıkalım, Aykut Hoca’ya ve yönetime destek olalım.

Şimdi önümüzde zorlu bir Trabzon deplasmanı var. Ben en az bir puan alacağımıza inanıyorum. Hatta üç puan için oldukça ümitliyim.

 

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
İbrahim Yapıcı Arşivi
SON YAZILAR