Hüseyin Öner

Hüseyin Öner

SPOR BAKANLIĞINDA BİR BÜROKRATIMIZ FARUK ÖZÇELİK

SPOR BAKANLIĞINDA BİR BÜROKRATIMIZ FARUK ÖZÇELİK

            Gençlik Spor Bakanlığı’nda Konyalı bir hemşerimiz sessiz sedasız birçok yapılan hizmete imzasını atmaya devam ediyor. Yapı olarak çok fazla öne çıkmayı sevmeyen ancak özünde devletimize bağlı, halkına sevdalı, dürüst, boğazından haram lokma, kul hakkı geçmemiş, gösterişsiz ama işine aşık bir adam Faruk Özçelik.

Bulunduğu konumda olan birçok tanıdığım kişilerden farklı, maddi değerlere asla değer vermeyen ama manevi değerlerine son derece bağlı ve geçmişte hiçbir şaibeye adı karışmamış tam bir devlet adamı.

Bütün bunları niye yazdığımı merak ediyorsunuzdur.

Evet yazıyorum çünkü kendimi mecbur hissettim. Kendilerini farklı gösteren ancak sürekli kendi menfaatleri peşinden koşan insanlara örnek göstermek için. Bazı insanlar vardır ki rüzgara göre hareket ederler. Hangi araba hızlı giderse ona binerler. Onlar için ahde vefa diye bir şey yoktur, ahde menfaat bir yaşam biçimidir. Menfaatleri için en yakın dostlarını bırakın; babalarını bile satarlar. Kendilerine bir dünya kurmuşlardır. Helal, haram fark etmeden her türlü yaptıkları mubahtır. Asla ahireti düşünmezler. Ama lafa geldi mi dini, imanı kimseye bırakmazlar. İftira atma, arkadan vurma yaşam biçimleridir. Yüz yüze geldiklerinde öyle bir rol yaparlar ki, ister istemez inanmak zorunda kalırsın. Haram ve kul hakkı yemeleri yüzlerine vurmuştur. Geçmişleri belli olmasına rağmen, kendilerine etiket olsun diye kolaylıkla yalan söylerler. Ama tek yanılgıları bu yaşamın hep devam edeceğini sanırlar.

Ben inanıyorum ki öyle bir hesaplaşma dönemi gelecek ki, onları savunacak etrafında kimse kalmayacak.

Geçmişte kucak kucağa olduğu insanların bir kısmı hapiste, bir kısmı da yurt dışına kaçtılar. Gerçekten asla kaçamazsın, mutlaka eninde sonunda bu gerçekle yüzleşeceksiniz.

Şimdi bunları neden yazdığımı anlamışsınızdır. Müsteşarımız Faruk Özçelik, yalın, hemşerilerine ve tüm vatandaşlara kapısını ardına kadar açmış, bir bürokratımız. Dileğim ve arzum Konya’nın Ankara’daki tüm bürokratları Faruk Özçelik’i örnek almalarıdır.

Hayırlısı olsun.                                                                     

                                                                                                         

           

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Hüseyin Öner Arşivi
SON YAZILAR