Uğur Özteke

Uğur Özteke

Tahir Başkan, Rektör Gökbel, Musa Arat taş evdeki şehidimiz, Meram'daki

Tahir Başkan, Rektör Gökbel, Musa Arat taş evdeki şehidimiz, Meram'daki

Yepyeni bir gün için tüm okurlarımıza dostlarımıza bize inanan güvenen insanlara tüm samimiyetimizle en içten sevgilerimizi saygılarımızı sunarak yazımıza başlamak istiyorum.

Gündem öylesine yoğun öylesine karmaşık ki, Yazı İşleri Müdürümüz Hüseyin Altay'a sordum, dahası ondan izin aldım ve biriken konuları derinlemesine olmasa da küçük küçük sizlerle paylaşmak için sayfada biraz daha fazla yer istedim.

Daha yazmamız gereken öyle konu başlıkları var ki inşallah onları da önümüzdeki günlerde sizlere aktarırız.

TAHİR BAŞKAN İNŞALLAH BENİ YANILTMAYACAK

Biliyorum bu bölüm için birileri bana çok kızacak ama ne olur kızmadan sadece empati yapın ve birazcık inanın.

Sayın Tahir Akyürek, başkan olmadan benim abim, inandığım güvendiğim bir isimdi. Başkan oldu, başkanlığı perçinledi güçlendikçe bizim görüşmelerimizin, sohbetlerimizin araları açıldı ama Başkan’a inancımı hiç kaybetmedim.

Önceki gün akşam da bir grup gazeteci ile Başkanlığın Meram'daki sosyal tesislerinde birlikte idik.

Tahir Başkan bazı konuların altını çok net çizdi. Seçimler öncesi ne dedi ise hepsini ama hepsini birebir yapacak. Teleferikten tutun da 31 ilçenin kanalizasyon, su işine kadar. Dahası Büyükşehir'deki FETÖ/PDY temizliğine kadar.

Ve hiç bir mazeretide ortaya koymayacak. Ne para sıkıntısı diyecek ne de darbe girişimi oldu diyecek.  

Başkanla vedalaşırken yüreğim bir kez daha şunu bana fısıldıyordu “Uğur Özteke, Allah'ın izni ile Tahir Başkan seni yanıltmayacak” diyordu.

Sağ olursak o günleri görürsek inşallah yıllar sonra bu satırlardan yine bunları tekrarlarız.

O güzel akşam sohbeti için Tahir Başkan’a, Genel Sekreter Hasan Kılca'ya, KOSKİ Genel Müdürü Ercan Uslu'ya, Teftiş Kurulu Başkanı Mustafa Kavuş'a, Basın Yayın Halkla İlişkiler Dairesi Başkanı Ahmet Köseoğlu'na, Kırsal Hizmetler ve Koordinasyon Dairesi Başkanı Mustafa Yazlık'a, Özel Kalem Murat Közoğlu'na, Basın Müdürlüğü çalışanlarına, Özel Kalem görevlilerine, şoför arkadaşlara ve mükemmel bir hizmet sunan çay ve yemek servisi yapan arkadaşlara çok çok teşekkür ederim.

ŞENOL METİN'İN YORUMU

HER ŞEYİ İFADE ETMİYOR MU?

Selçuk Üniversitesi eski rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel FETÖ/PDY örgütü davasından tutuklanarak dün elleri kelepçeli olarak cezaevine kondu.

Hakkı Gökbel'in seçim çalışmalarından rektörlük makamına oturuşuna ve tam 4 yıl Konya yönetiminin devlete karşı olan sorumluluğundan şehir yönetiminde görev almasına kadar pek çok çalışma gözümün önüne geldi.

Bu iş için sayfalar değil kitaplar yazılırdı.

Ama sosyal medyadan dostumuz Şenol Metin Bey öyle bir paylaşım yapıyordu ki bu kelimeler bir kitaba bedeldi. Bakın Şenol Bey ne diyordu;

“Konya'mızı ve Selçuk Üniversitesini 4 yıl bu terör örgütünün yönetimine mecbur edenler bu aziz milletin vicdanında mahkum edilmiştir.”...

Olay bu.

Aslında devlet bu dört yılı da öncesini de sonrasını da her şeyi ile biliyordu.

Ama ne acıdır ki Konya'yı yönetenler ile üst akıl buna ortaklık ediyordu.

Çünkü dün olduğu gibi o gün de şehrimizde AK Parti'nin abileri, etkili yetkili isimleri bu işe onay veriyorlardı.

Tekrar diyorum bu siyasette vicdan yok vicdan...

BAŞBAKAN BİNALİ YILDIRIM

EMNİYET AÇISINDAN İSTEMEMİŞ

Dün bir okurumuzun dahası bir etkili büyüğümüzün Başbakan Binali Yıldırım'ın şehrimize gelişinin cılız karşılanışı ile ilgili serzenişini yazmıştık.

Yazımızın o gün akşam internete konulması ile Sayın Başkan Musa Arat durumla ilgili olarak bizi bilgilendirdi. Sayın Başkan şöyle diyordu;

“Sevgili Uğur ÖZTEKE;

Sn. Başbakan'ımız Binali YILDIRIM'ın gerek gelişi gerekse ayrılışı ve programları ile ilgili güvenlik gerekçesi ile bilgi verilmemiştir. Bu durumu bizzat Sn. Başbakan'ımız ile paylaşmamıza rağmen böyle uygun görülmüştür. Yapılan ve yapılmış toplantılar ise sadece ilgililerine bildirilmiş olup özellikle sizin sorabilecek ve doğruyu teyit edecek kadar bize yakın olduğunuza inanırım. Zira olağanüstü günler yaşadığımız şu dönemde bulanık suda balık avlamak isteyen fitne odakları ve karanlıktan, kaostan beslenen vicdan yoksunlarına fırsat vermemek hepimizin görevidir.

Karşılama ve uğurlama anındaki hazurun konusundaki rakamlar da gerçeği yansıtmamaktadır. En derin selam ve muhabbetlerimle...”

..................

 

foto-1-167.jpg

ŞEHİDİN EVİ YÜREĞİNİZİ PARÇALAMADI MI?

Önceki gün toprağa verdiğimiz Ketenlili Şehit Onbaşı Hüseyin’in, çimentosu bile olmayan taştan evini gördünüz değil mi?

O evin resmi internet sitelerine düşer düşmez bu şehri yönetenlerden bir çift cümle istiyordum.

Bir belediye, bir oda ortaya çıkmalı “Şehidin yeni evini biz yapacağız” demeliydi...

Bu şehidin iki eli öbür dünyada birilerinin yakasında olur.

Bunu sakın ola unutmayın. Tam biz Haber Merkezinde bunları konuşurken Muammer Bingöl abimiz arıyordu. Muammer abi ağlıyordu ve adeta yalvarıyordu 

“Uğur abi Allah aşkına yaz. Şehidin evini gördün değil mi? Bu evin su parasını KOSKİ, elektrik parasını MEDAŞ almasın. Bari suyu elektriği bedava olsun. Onun parasını da bize yükselinler” diyordu.

MERAM KÖPRÜSÜNDEKİ TANITIM YAZISI

Bir okurumuz hafta sonunda şu fotoğrafı bize gönderdikten sonra

 

foto-2-001.jpeg

 

Şöyle yazıyordu; “Abicim bu resmi Edirne'den gelen misafirimizle biz Meram'da köprünün bitişiğindeki yukarıdaki yazının yanında poz vererek çekindik. Ama ne kadar çektikse de flaşlı veya flaşsız bizim görünmemiz mümkün olmadı. Bizim haricimizdeki kişiler de Konya ve Meram hatırası olarak resim çektirdiler onlarınki de olmadı. 

Akşam çekimleri için ışığı ayarlanmadığından dolayı gereken işlevi gösterememektedir. Bunun için belediye ya kendisi bir ışık sağlayıcı yapar ise arkadaki ve yandaki kişilerde görünmüş olur. Biz kenarlarında olduğumuz halde gözükmemekteyiz” diyordu.

İZMİR'DEN TAPU'YA ŞİKAYET VAR

Ev alacaklardan satacaklardan Tapu'daki işlemlerin yürümemesi ile ilgili olarak büyük şikayet var. Bizde ilk zamanlarda bunun FETÖ/PDY soruşturması ile ilgili olduğunu sanmıştık. Ama durum böyle değilmiş.

Neyse önceki gün sosyal medya aracılığı ile bizi İzmir'lerden takip eden Konyalı bir okurumuz şöyle diyordu

“Uğur abi saygılar sunuyorum

Ben İzmir'den bir okurunuzum.

Konya Tapu Müdürlüğü'nün acizliğini İzmir'de yaşayan biri olarak burada hissettim ya helal olsun burada görevli yetkili ve etkili arkadaşlara yazınızın bir köşesinde dile getirirseniz sevinirim:))

Ciddi diyorum abi orada bir arsam vardı alıcı buldum geçen haftadan beri devir işi yapılamıyor.

Burada ev aldım. Arkadaşlar orda tapuyu devretmediği için parayı alamadım. Ne olur şu işe bir el atın, şimdi diyeceksin ki FETÖ konusu için araştırma yapılıyor.

FETÖ'nün Alakova’da 500 metre kare arsa için uğraştığını düşünen Tapu yetkilisi mi olur? Onlar sit alanlarını şehir merkezlerini götürürler”...

................

Elçiye zeval olmaz diyerek yetkililere durumu bir kez daha iletiyoruz.

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

 

Dünya ne konuştuğunuzu değil, neyi hayata geçirdiğinizle ilgilenir.

 

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

 

Cadde ve sokakların köşe başlarına trafiğin akışını engelleyecek şekilde araç park etmediğimiz zaman daha iyi ADAM oluruz

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR