Uğur Özteke

Uğur Özteke

TATİL DİYE HASTANELERİN KANTİNLERİ DE TATİL YAPAR MI?

TATİL DİYE HASTANELERİN KANTİNLERİ DE TATİL YAPAR MI?

Bugün yazılarımıza ve notlarımıza hızla kaldığımız yerden devam ediyoruz.

SELÇUK ÜNİVERSİTESİNE

VE YÖK’E TEŞEKKÜRLER

20 Haziran tarihinde “YÖK Konya’yı sevmiyor mu?” başlıklı bir yazı yazmıştık.

 Bu bayram tatilinde öğrendik ki YÖK büyük bir hatadan dönmüş Selçuk Üniversitesine dolayısıyla bu şehirde yaşayan insanlara müjde gibi bir onay vermiş

Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne Alerji ve İmmünoloji Kliniği açılması için elinden geleni yapan ve yasal prosedürü YÖK’ün olumsuz yazına rağmen kovalayan Rektör Mustafa Şahin Hoca sonunda tüm engelleri aşmış.

Bilindiği gibi üniversite senatosundan bundan yaklaşık 3 ay önce Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı’na bağlı olarak kurulması senatoca uygun bulunan ve YÖK’e başvurusu yapılan İmmünoloj ve Alerji Hastalıkları Kliniği konusunda beklenmedik bir sorun yaşanmıştı.

YÖK, üniversite senatosunun bu isteğini reddetmiş, fakat buna rağmen Rektör Mustafa Şahin Hoca pes etmemiş ve kliniğin kurulma gerekçelerini, hazırlıklarını ve prosedüre uygunluğunu içeren detaylı bir yazı hazırlatarak tekrar YÖK’e başvurmuştu.

Bizde bu durumları sizlerle paylaşmıştık.

YÖK’ün son toplantısında Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde İmmünoloji ve Alerji Hastalıkları Kliniği’nin kurulması onaylanmış. Artık klinikte hem alerjik hastalar bakılacak, hem de ülkemizde büyük eksikliği hissedilen alerji hastalıkları uzmanı yetiştirilecekmiş.

O günlerde de açık açık yazmıştık bizim evde dahil çevremizdeki pek çok insanın alerjik rahatsızlıkları var ve bu insanlar yıllardır Ankara’ya İstanbul’a taşınırlar.

Şimdi tüm Konya yani alerjik hastalıklardan muzdarip olanlar şimdi sabırsızlıkla kliniğin kapılarını açacağı günün en kısa sürede gelmesini ve alanındaki uzman hekimlerden şifa bulmayı bekliyorlar. Haydi, Rektör Hocam bir de bunun müjdesi veriver.

 

BU FOTOĞRAFLAR ÇEKİMDEN KÖTÜ DEĞİL, DÜNYAMIZ KARARMIŞ ONUN İÇİN SİMSİYAH…

foto-1-660.jpgfoto-2-543.jpgfoto-3-378.jpg

Bu ve bunun gibi pek çok fotoğrafı bizim şehir ve Konyaspor sevdalısı abimiz Fikret Çoşar Bey gönderdi. Bu fotoğraflar çekimden değil. Ortalık simsiyah olduğu için böyle.

Ve Fikret abimiz diyordu ki;

“Uğur abim selamlar…

Fotoğraflarda da gördüğünüz daha doğrusu lambalar yanmadığı için Konyaspor-Ankaragücü maçını seyretmeye gelen ve Doğu Üst Tribüne çıkmaya ve maç sonu inmeye çalışan futbol severler. Çıkarken inerken tökezleyip düşenleri mi ararsın beraber inerken karanlıkta birbirini kaybedip çıkıştaki aydınlıkta buluşanları mı istersin?

Dünya 5.si bir stada yakıştıramadım.

Bu konuya bir IŞIK tutan olur mu acaba?

SELAMLAR…”

……………

Sezonun ilk haftasında yaşanılan bu karanlık durumun gelecek haftalarda yaşanmaması için biz de buradan stat yöneticilerine durumu iletelim istedik.

CAMLARI KIRAN BEY DURUMU YETKİLİLERE İLETMEK İSTEMİŞ

Hep yazar dururuz yaaa. Bizi takip eden güzel insanlardan dostlarımızdan Allah bin kere razı olsun. Önce gün saat 00.21’de bir okurumuz çıkacak yazımızı gecenin bir yarasında okumuş ve bizi şöyle bilgilendiriyordu;

“Abi hayırlı geceler

foto-4-245.jpg

Köşende konuyla alakalı yazı yazmışın lakin kıran abimiz sosyal medyada konuyla alakalı paylaşımda bulunup yetkililere ulaşmak istemiş.

………….

O zaman biz de bu duyarlı insanımıza dostumuzun uyarısı ile teşekkür ediyoruz.

SADECE YUH DİYORUM YUH, YUH Kİ NE YUH…

Kimse kusura bakmayacak. Bunun için de pek çok dostum arkadaşım da var ama bir de yaşanılan günün ve tatilin gerekçesi var. Konya tüm ülke olduğu gibi tatil yaptı.

Ancak benim bildiğim ve inandığım bazı mesleklerin kötü kaderleri vardır. Bu meslek gruplarının ne tatili ne arifesine de bayramı olur. Hatta bu meslekte çalışanların ne gecesi ne de gündüzü olur. Mesela bunlardan birisi de gazeteciliktir. Siz bizim Konya’da gazeteciler olarak yattığımıza bakmayın. Yıllarca Ankara ve İstanbul’da çalışırken ne arife bildim ne de bayram diye bir şey gördüm. Pek çok şanslı meslektaşımız (!) tatil yaparken biz her günkünden daha fazla çalıştık. Hiçbir zaman şikayetçi olmadık aksine şükrettik. Hâlâ da o günlere şükrediyorum. O günlerin sayesinde hem para kazandım hem de kendimce belli yerlere geldim.

Ama maalesef Konya’da hizmet sektörü çalışanlar hariç bu bayramda da sınıfta kaldı.

Öyle ki pes dedirtti. Dün bir şey daha duydum.

Bu kez pes demedim yuh dedim.

Evet bayram tatili süresince bir üniversitemizin Tıp Fakültesinin kantinleri bile bayram tatili yapmış.

Ne diyeyim?...

Hadi siz deyin biz rahatlayalım.

 

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Bir insanın sureti siretinde ortaya çıkar. Bu nedenle bir kişiyi tanımak istiyorsanız yoluna yoldaşına yol alış tarzına bakınız.

 

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Patlayıcı ve havai fişek işine köklü bir çözüm bulduğumuz zaman daha iyi ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR