Süleyman Sayan

Süleyman Sayan

Tribüne Kim Çıkacak

Tribüne Kim Çıkacak

Cumartesi günü Kadir Has Stadyumu’nda, her iki takım içinde çok çok önemli bir karşılaşma oynanacak, Torku Konyaspor’un yenemese bile yenilmemesi gereken bir mücadele bizleri bekliyor. Şu aşamada ipler bizim elimizde iken bu işi bitirme şansımızda devam ediyor.

Ben iki takımında maça kontrollü başlayacağını 15-20 dakika birbirlerini tartacağını, bu süre içerinde ya da daha sonra rakibin hatalarından gol fırsatlarına gireceğini düşünüyorum. Maçta olası ihtimaller, eğer ki maçta erken gol olursa seğir zevki yüksek bol gollü bir mücadele bizi bekleyecek, yok takımlar tıpkı geçen haftaki Trabzon maçındaki gibi bir anlayış sergilerler ise beraberlik ya da tek gollü bir galibiyet söz konusu olabilir.

Kayseri Erciyesspor son maçlarını göz önüne aldığımızda Beşiktaş’a 3-2 yenildikleri 19. haftadan sonra bir daha kaybetmediler, o maçta mağlup olmalarına karşın bir öz güven yakaladıklarını söyleyebiliriz. Bu süre içerisinde hem aldıkları puanlar, hem de rakipleri ile olan maçlardan daha avantajlı çıktıkları için hem takım hem şehir Erciyes’e kenetlenmiş gibi görünüyor. Kayseri ekibinde özellikle dikkat edilmesi gereken 4 oyuncu bulunuyor bunlardan 3 tanesi yabancı bir tanesi yerli. Ara transfer döneminde takıma katılan oyunculardan özellikle Edinho kesinlikle taviz verilmemesi gereken bir oyuncu. Mevcut kadronun içindeki Yasin de özellikle son haftalarda dikkatleri üzerine çekmiş bir oyuncu; bileklerine hakim, özellikle oyunun kilidini açmada etkili oluyor.  G.Mandjeck de ayaklarına hakim hızlı ve dikine oynayabilen bir oyuncu. Dikkat edilmesi gereken son özellikli oyuncu ise Bakaye Traore. Malili oyuncu hücum bölgesini karıştırıp Edinho’ya boş alan bırakabiliyor, duvar olabiliyor, Edinho ve Manjeck ile ikiye bire girip gol yapabiliyorlar.

Maç biletlerinin 2 lira olarak açıklanmasından sonra Konya’dan Kayseri’ye adeta çıkarma yapılacak gibi görünüyor. Taraftarlar sağduyulu olsunlar. Yıllarca içinizde bulundum. Halen de içinizdeyim. Kayseri takımları ile ya da şehriyle ilgili taraftarların zaten problemi yok, ama şu algıyı yenmek gerekiyor. Siz rakip takım aleyhine kötü tezahürat yapıyorsunuz diye ceza almıyorsunuz. Sahada küfür edildiği için ceza geliyor. Sadece takımı destekleyelim, içerde seyircisiz oynama cezası gelirse yine bundan en çok bizler etkileneceğiz. Tribün liderleri zaten kötü tezahürat gelince hemen müdahale ediyor ama bu yeterli olmuyor maalesef, yani biraz da gözlemcinin kalemine ya da niyetine bağlısınız. Torku Konyaspor cephesinde Gekas’ın durumu belirsizliğini korurken, takım genel kadrosunda belki  yabancı kontenjanı nedeniyle bazı değişiklikler olabilir. Selim’in cezalı olmasından dolayı, Mesut Bakkal stoper tercihini Vukoviç, Erdinç, Kokolovic üçlüsünden hangisi ile kullanacak merak konusu. Geçen haftaki performansından dolayı Vukovic kesin gibi görünüyor. Acaba Kokolovic’le mi başlayacak yoksa Erdinç’le mi sorusu biraz kafa karıştıracak. Çünkü geri dörtlüde çift yabancı olursa bu sefer Thorvaldsson ya da Borek tribüne çıkacak. Erdinç’le başlarsa Kokaloviç tribüne çıkacak bu sefer de,  herhangi sakatlık ya da kart durumunda stoper problemi olabilecek. Hleb, Djalma ve İtandje’den vazgeçileceğini sanmıyorum. Belki de Torku Konyaspor kağıt üzerinde,  ilk kez yabancı kuralından bu denli etkilenecek. Tabi ki en doğru kararı Mesut Hoca verecek bizler de bekleyip göreceğiz. Torku Konyaspor bu maçı kaybederse bile bu her şeyin sonu değil, kazanırsa çok büyük avantaj da sağlar buda doğru ama geçmişte olduğu gibi, tabi işin içinde kazanacağız diye şuursuz ataklar yapıp maçı kaybetmekte var. Yani Dimyat’a pirince giderken evdeki bulgurdan olmamak gerekiyor. Puana daha çok ihtiyacı olan Erciyes tarafı bırakın onlar bu stresi yaşasınlar biz sakin ve kontrollü oyunumuzla puan ya da puanları alıp gelelim.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Süleyman Sayan Arşivi
SON YAZILAR