Uğur Özteke

Uğur Özteke

TÜVTÜRK’ten, Konyaspor Kombine şikayetlerine…

TÜVTÜRK’ten, Konyaspor Kombine şikayetlerine…

Çok şükür bir bayramı daha geride bıraktık ama bizim geleneksel, “Geçmiş bayramın mübarek olsun” ziyaretleri tüm hızı ile devam ediyor. Allah böyle dostları ve büyüklerimizi eksik etmesin. Kısaca bizim bayram hâlâ devam ediyor.

Bu bayramlaşmalar ve hoş sohbetlerde de bizim göremediğimiz vatandaşın yaşadığı sıkıntıları da tek tek not almaya başladık.

TÜVTÜRK’Ü YIPRATMAMAK LAZIM

Mesela TÜVTÜRK Araç Muayene İstasyonunda ramazan ayından bu yana inanılmaz bir yoğunluk varmış. Öyle ki insanlar artık internetten randevu bile alamıyorlarmış. Bu yüzden de 9 lira gecikme cezası ödemek durumunda kalıyorlarmış. (9 lira kimsenin umurunda değil ama sıkıntı oluyor)

Bu şikayetler içerisinde bir abimiz dedi ki “Uğur Bey diyelim ki Çumra’nın nüfusu 60 bin orada da bir TÜVTÜRK istasyonu var. Sadece Selçuklu’nun nüfusu 600 bin ve Konya için de bir tek TÜVTÜRK istasyonu var. Bu durum sıkıntı veriyor. Esas sorun bence burada” diyordu.

Gerçekten de hem hizmet hem de kalite açısından doğru bir yaklaşım. Tabii yasal durumu ne bilemiyoruz. Çünkü bir diğer abimiz de 16-17 saatleri arasında randevu aldığını ama istasyondan 18.45’te ayrılabildiğini söylüyordu.

TÜRKTÜRK’te görevli bu işin erbabı tanıdığımız büyüklerimiz var. Biz inanıyoruz ki onların kulaklarına da bize ulaşan şikayetler ulaşmıştır. İnşallah bu konu süratle düzelir. Mesela yıllardır bu istasyona gitmiyorum. Oysa o ilk yıllarda gitmiştim. Mükemmel bir çalışma ve sistem vardı. Ramazan ayından bu yana TÜVTÜRK ile ilgili işittiklerim doğrusu bizi de hem şaşırttı, hem de üzdü.

KONYASPOR’A GÖNÜL VERENLERE BUNLAR REVA MI?

Önceki gün bir abimiz aradı. İsmini vermek istemiyorum. Ama Konyaspor son 20 yılında özellikle de taraftar basında ismi yeşil-beyaz ile özdeşleşmiş bir büyüğümüz. Bir taraftarın bizi arayacağını bu yüzden de telefon numaramızı verdiğini söyledi. Ve dün o taraftar bu abimizin selamı ile bizi aradı. Ruşen Bey dinlediğimiz kadarı ile tam bir Konyaspor fanatiği. 15 kişilik arkadaş grubu ile geçen sezon kombine alıp birlikte maçları izlemişler. Bu sene de Konyaspor yönetiminin yaptığı basın açıklaması ile yani “Geçtiğimiz yıl kombine bileti olanlar arzu ettikleri takdirde ve şu süre içerisinde müracaat ettikleri takdirde eski yerlerini alabilirler” cümlelerine kanmışlar. Çünkü geçen yıl ki yerlerini şimdi alamıyorlarmış. Passolig yetkilileri bu açıklamayı kabul etmeyerek geçen yılki yerlerini vermiyorlarmış. Konyaspor kulübünü aradıkları zamanda telefona çıkan yetkili, “Ben bu konuda yetkili değilim” diyormuş.

Sonuç!

Aynı konudaki şikayetleri Ramazan ayı içerisinde iki kez yazdık.

Bu konu bu sene bazı Konyaspor’a gönül veren insanlarımızı gerçekten üzüyor. Konyaspor’dan uzaklaşılmaz. Bu sevdadan vazgeçilmez. Ama bazı kırgınlıklar derin olur. Bu yüzden de Konyaspor yöneticilerinin yapılan bu açıklamanın arkasında durmalarını ya da kamuoyunu gerçekler konusunda daha iyi bilgilendirmeleri gerekir diye düşünüyoruz.

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Bilemezsin kim dost kim düşman. Bazen tuttuğun eldir seni arkadan vuran.

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Konya ve insanımız için artık samimiyete inandığımız zaman ADAM oluruz    

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR