İsmet Karababa

İsmet Karababa

Ucuz kurtulduk

Ucuz kurtulduk

 

Yapılan transferler, yansıtılan futbolcuların özellikleri ile camiada yaratılan hava, lig adına konan puan hedefi ile UEFA söylemi! Ligde 7. hafta deplasmanda alınan 2-0’lık yenilgi ile gelinen nokta bence gelecek adına hiçte iyimser bir tablo değil çok mu kötü durumumuz şuan için değil ancak kadro yapısı, oynanan oyun, alınan sonuçlar itibariyle düşündürücü!

Teknik Direktör Mesut Bakkal'ın Kasımpaşa maçına çıkardığı kadro itibariye takımına yenilmeyelim yeter, seyreden bizlere buradan çıkacak 1 puan iyi puan mesajı veriyordu. Sahadaki diziliş belirlediğiniz sistem kadar bunun işleyişini sağlayacak oyuncu yapısı da önemliydi. İşte Mesut Hoca burada yanıldı.

İyi top yapan, iyi organize olan, sonucu her an değiştirebilecek oyuncularına sahip rakibinize karşı savunmanızı alanı daraltarak,  önde basarak, sahadaki oyun anlayışınız ile rahatsız ederek yapabilirdiniz. Kasımpaşa gibi bir takımı kendi sahanızda karşılamaya kalkarsanız sahaya sürdüğünüz bu oyuncu yapısıyla mümkün görünmüyordu öylede oldu. Hatta direkten dönen topları Kaya ile karşı karşıya kaldıkları pozisyonlar gol olsa tarihi bir farkta yiyebilirdik.

Bu güne kadar hiç şans vermediğiniz Fuchs ile bir var bir yok ettiğiniz Kokalovic zaten ağır olan savunmanızı daha da ağırlaştırırken tercihleriniz ile bir de uyumsuz hale getirseniz ağır işleyen orta sahanızı uzun sakatlık döneminden çıkmış Uğur İnceman ile daha da etkisiz kılarsanız Scarione, Babel, Adem, Tunay ve Viudez gibi etkili futbolcuları karşısında acze düşer kalenizde bu güne kadar yaşamadığınız pozisyonları yaşarsınız.

Son haftaların formsuz futbolcusu Ali Turan'ı kenara almanız doğal da bu Fuchs'ta nerden çıktı Tolga varken? Uyumsuz savunma yapınız içinde savunmanızı daha da bozarken orta sahanızı da tamamen etkisiz ve desteksiz bırakmış olmadınız mı? İleride topu tutacak takım organizasyonunu yapacak, seni pozisyonlara sokacak elinde her ne kadar formsuz bile olsa Hleb gibi rakibi de ismi ile rahatsız edecek bir futbolcunu kenarda tutmayı göze almışsan Recep gibi topla dripling yapabilen, şut atabilen hareketli çabuk rakibe önde basma özelliği olan bir oyuncunuzu değil de sakatlıktan yeni çıkmış Uğur İnceman'ı düşünüyorsanız hiç etkili olamaz böyle çok kötü durumları da yaşarsınız.

46 dakikada Mehmet Güven-Djalma, 63 Uğur İnceman- Hlep  değişklikleri sonrası orta sahamız hepten çöktü. Kasımpaşa oyunu istediği gibi forse etti pozisyon üstüne pozisyonlar bulmaya başladı. Benim beklediğim ikinci yarıya Uğur-Djalma değişikliği ardından gelecek Rangelov-Hleb veya Recep değişikliği ile Hasan Kabze'yi forvete Djalma'yı sağ kanata Hleb veya Recep'i forvet arakasına koyarak 1-0 giden maçı 1-1 getirebilir bu değişimle hücumda ortaya çıkaracağımız etkimiz içinde rakip bu kadar rahat olamayacak belki de ikici golü ve sonrası dalga dalga gelen ataklarını geliştiremeyeceklerdi.

Rangelov'dan golü penaltılar dışında göremeyeceğiz galiba. Bir takım santroforu 3 tane net pozisyon içine girer burada zamanlama ve tercih  hataları yapar kendinden beklenen golü takımı adına atamazsa, takım savunmasına yardımcı da olmuyorsa müsade edin ben Mesut Hoca’nın yerinde olsam o adamı bu kadar sahada tutmazdım.

Kaleci Kaya'nın yediği gollere yapabileceği bir şey yoktu. Bu maçta biraz daha kendine güveni gelmiş gördüm. Merak ettiğim bizim diğer transferlerimiz nerede, onlardan neden faydalanmıyoruz? Büyük umutlarla alınan Fuchs ile büyük sükse yapıp gol limiti bile koyduğumuz Rangelov'u gördük, Marica'nın sakatlığı var da Barış, Özgür ile Tufan neredeler bir de onları görebilsek diyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
İsmet Karababa Arşivi
SON YAZILAR