Uğur Özteke

Uğur Özteke

“Uğur Başkan bizim paraları yiyor diye çok kızıyordum”

“Uğur Başkan bizim paraları yiyor diye çok kızıyordum”

Selçuklu Belediyesi’nin Konya’da ilk kez gerçekleşen ve “Konya’nın En Büyük Kültür Projesi” olarak lanse edilen projesi var: “Selçuklu Torunları Ecdatla Buluşuyor”.
Önceliğin 10. sınıf öğrencilerine verildiği bu organizasyon kapsamında 12 bin 100 kişi Selçuklu’dan Çanakkale’ye ulaştırılacak (hem de uçakla) ve tarihi mekanları profesyonel rehberler eşliğinde gezecekler.
İşte bu dev proje için dün Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem başta olmak üzere, Başbakan Danışmanı Kerim Özkul, AK Partili vekiller, AK Parti’nin il ve ilçe yönetim kurulu üyeleri, kadın kolları, gençlik kolları ve bir grup lise öğrencisi ile birlikte Çanakkale’de idik.
Çanakkale’ye defalarca gelmiştik ama bu kez bir taraftan ülke ve şehir yönetiminde olan kişiler, diğer taraftan kelimelere dökülemeyecek tarihi duygularla birlikte bu yolculuğa çıkıyorduk.
Uçak daha Konya’dan kalkarken ilk defa uçağa binen öğrencilerin çığlıkları ve Çanakkale Boğazını geçerken yine ilk defa feribotla tanışan gençlerin bu duyguları Başkan Uğur İbrahim Altay’ın bu dev projesinin ne kadar anlamlı olduğunu görmek için yeterliydi.

canakkale-(5).jpg
Şehitlikte ve 250 bin şehidimizin kanıyla sulanan topraklar üzerindeki dualar ve bunu Konya’da binlerce gencin ileride de Selçuklu ilçesinde yaşayan insanların yaşayacak olması başkan Altay’ın şehirde hala anlaşılamayan bu dev projesinin çok açık göstergesiydi.
Tarihi koklarken bölgeye gelen farklı şehirlerdeki insanlar da bu tarafsız ve anlamlı duyguyu yaşıyordu.
Seyahat boyunca Uğur İbrahim Altay’ın sadece bakan yardımcılarıyla, milletvekilleriyle değil, lise öğrencileriyle dahi tek tek ilgilenmesi dikkat çekiciydi. Çocukların gözlerindeki o masum ışıltı ile duygulanması da Başkanı yeni projeler için de yüreklendiriyordu.

canakkale-(9).jpg
Selçuklu Belediyesinin bizleri de etkileyen bu sosyal projesi son yıllarda yaşadığımız, gördüğümüz, bizzat açılışlarında yer aldığımız diğerler proje ve yatırımlardan çok farklı bir çalışmaydı.
Belediyenin yetkili tüm birimleri ve görevli arkadaşlarımız kusursuz, profesyonel turizmcilere taş çıkartan bir organizasyona imza atıyorlardı.
Biz köşemizde zaman zaman belediye hizmetlerini eleştirsek de Konya, belediyecilikte sınır tanımayan hatta başkanların zaman zaman hizmet olarak ne yapalım diye düşündükleri sosyal hizmet noktasında açık ara önde. İşte bu proje de şehir adına müthiş bir çalışma.

canakkale-(20).jpg
Şehitlikten ayrılırken basın camiamızın acar ve çilekeş ismi Ferit Hepokur’un yanımızdaki Başkan Altay’a gelerek buraya gelip, bunları görünceye kadar, “Uğur Başkan bizim paralarla milleti gezdiriyor derdim. Şimdi anladım. Hatta param olsa bu projeye maddi destek bile sağlarım” demesi şehir insanının bu projeye bakış açısı adına en önemli bir ayrıntıydı.
Başkan Altay ve ekibini bu yüksek vizyonlu projesinden dolayı kutluyoruz.

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ
Ne kaçan fırsatlar karşısında ümitsizliğe düşülmeli, ne de fırsatlar ve sebepler ihmal edilmelidir. Allah Teâlâ’ya yürekten ve ihlas ile dua etmek hiçbir zaman elden bırakılmamalıdır.

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?
Düğün ve sünnet gibi organizasyonlarımızda mahalle aralarında kornaya basıp, araçlara patinaj yaptırarak çevremize rahatsızlık vermediğimiz zaman DAHA İYİ ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR