Uğur Özteke

Uğur Özteke

UĞUR BAŞKAN METRO DEDİ YAPTI, ZAM DEDİ YAPTI…

UĞUR BAŞKAN METRO DEDİ YAPTI, ZAM DEDİ YAPTI…

Bugün bu satırları yazmaya başlarken yine gaza gelmiş durumda olduğumu hissediyorum. Ama yapacak bir şey de yok sanki. Bu olsa olsa bizim mesleğin cilvesidir diyerek zevk almaya çalışacağım.

Daha güne günaydın demeden sağdan soldan dokundurmalar, dahası çakmalar başlıyordu.

Alın size “Bismillah” derken bizimle paylaşılanlardan başlayalım.

foto-1-700.jpg

Dostumuz bizim gazetenin birinci sayfasını bize gönderdikten sonra

“Selamünaleyküm abi sıra dışı olacağız derken.”

 

foto-2-582.jpg

Bunu gönderiyor ve “Hoca sıra dışı derken bunu mu kastediyor?”  diye soruyordu.

Ne olursunuz bizi seviyorsanız bizi zor durumda bırakmayın. Bizim arkadaşlar Cem Hoca ile geçtiğimiz hafta bu röportajı yapmışlardı. Bugün bizim röportaj ile bu manşetin ne alakası var. Hem bu olayı Konya’da bilmeyen mi var ki?

 

UĞUR BAŞKAN’DAN FIRÇA  

FİLAN YEMEM BEYLER

SİZ RAHAT OLUN…

Geçtiğimiz hafta sonundan bu yana bazı okurlarımız dahası bizi tanımayan ama yazılarımızı takip eden okurlarımız su ve ulaşım zammının ardından mesaj, mail ve yorumlarla yağcılığımızdan tutun da aklınıza ne gelirse var. Hatta bazı okurlarımızda öyle bir kanı oluşmuş ki biz belediyenin bir yanlışını bir hatasını yazarsak “Uğur Başkan’dan fırça” bile yiyormuşuz. (!)

Ne diyelim Allah herkesin kalbine göre versin.

Bu arada çok ağır olmayan birkaç yorumu sizlerle paylaşalım. Hakaret eden yorumlar bizde kalsın.  

Birkaç yoruma birlikte bakalım mı? 

Mustafa “Zamları niye yazman abi. Başkanlar dışarıda iken zamların yapılması biraz manidar olmuş. Başkana selam, zamlara devam”.

Mehmet Solmaz “Yazamaz Mustafa bey Uğur Özteke yazarsa başkandan fırça yer. Uğur Özteke’nin ne zaman AKP ve Uğur İbrahim Altay ilgili olumsuz yazı yazdığını gördünüz. Mümkün mü? Uğur Özteke, AKP yağcılığından yakında basın ödülü falan alır.”

Hasan Ali Bey “Uğur bey tüm olumsuzlukları yazan tek isim biri çıkıp da yanlışları söylemeli. Herkes şakşakçı olursa idareci de yolunu kaybeder önceki başkanın kendini Kaf dağında gördüğü gibi”

………………

Uğur Başkan 4 Eylül tarihindeki “metro bilgilendirme toplantısı”nda basın mensubu arkadaşlarımızın sorusunu cevaplandırırken “suya gelen enflasyon güncellemeleri maalesef suiistimal ediliyor. Ve bu yüzden de bize haksız eleştiriliyor yapılıyor. Kasım ayında KOSKİ’nin genel kurulu var. O toplantıda enflasyon güncellemesini kaldıracağız. Bunun yerine yıllık zam uygulamasına geçeceğiz” demişti. Hatta o toplantıda Uğur Başkan ulaşıma da zam yapılacağını söylemişti ve bunu da yapıyordu.

Kasım ayında da enflasyon güncellemeleri son kez yapıldı.

1 Kasım’da 4.19 TL’ye çıkan su 15 Kasım’daki ikinci açıklama ile aralık ayında geçerli olmak üzere 4.28 TL’ye yükseldi.

Aynı gün mesai bitiminden sonra yapılan basın açıklamasında acı haber tez ulaştı ve Konya’da suya ve ulaşıma ZAM haberi geldi.

1 Ocak tarihi itibari ile suyu artık 4.74 TL’den tüketeceğiz.

KDV ve Çevre Temizlik Vergisi eklemelerinin ardından dahil suyun tonu 6 TL’ye yaklaşmış oluyor.

Tabii bu arada tüketicilerin esas dikkat etmesi gereken durum var.

Suna dikkat etmek gerekecek.

Su fiyatları kademeli artacak ya. Yani öyle her aklınıza geldiği zaman duş almak yok. Suyu boş yere israf etmek yok. Öyle ikide bir duş alıp ya da ılık suyun altında siftinip durursanız su tüketiminde 15 tonu geçersiniz; faturasına da kademeli olarak katlanmak zorunda kalırsınız. Demedi demeyin.

İşin şakası bir yana bu kadar bizi yakından takip eden bazı isimler, bizi Uğur Başkan’ın veya AK Parti’nin yalakası yapanlar dedik ya gaza gelmeyeceğim ama size de bir çift söz söylemem lazım.

Uğur Başkan hiç değilse İstanbul gibi seçimlere girerken “suyu ucuzlatacağım” demedi.

Suyu ucuzlatacağız diyenler bakın bugün suya yüzde 20 zam yaptılar değil mi?

Bakın gelin şu kuru kuruya inat ve takım tutar gibi parti tutma işinden vazgeçelim. Oyunuzu kime verirseniz verin, su zammı, ekmek zammı, ulaşım zammı, benzin zammı, doğal gaz zammı hepimize değil mi? Zam evimize işyerine acı reçete olarak gelirken bu AK Partili bu CHP’li diye seçiyor mu? Ne olursunuz biraz gerçekçi olalım.

…………

Ayrıca ulaşıma gelen zamlar konusuna sadece zam olarak mı bakalım yoksa bu işin dününü bugününü ve yarınını görerek mi bakalım.

Ben de görüyorum sizler de görüyorsunuz.

Dahası sizler, siz değerli okurlarımız ve dostlarımız bizden daha iyisini görüp her gün şehrin her noktasında arıza yapan nerede ise artık iflas etmiş belediye otobüslerimizin fotoğraflarını gönderiyorsunuz.

Evet beyler! Konya ulaşımında belediye otobüsleri büyük ölçüde miatlarını doldurmuş durumda. Tekerler dönmüyor artık.

İteleye kakalaya bu kadar.

Ulaşımda Büyükşehir’in zararı çok büyük. Öyle idare edilemeyecek kadar ciddi bir zarar var.

Amma bu demek değildir ki “Bu büyük zarar bu zamlarla karşılanacak”…

Asla ama asla böyle bir şey demiyoruz.  

Gelelim ulaşımdaki zam ile gençlerin mutlu edilmesine. Çalışan gençler ve lise sonrası üniversiteye hazırlık yapan gençler başta olmak üzere 20 yaş ve altındaki tüm gençlerin 1 Ocak itibariyle ulaşımda indirimli tarifeden yararlanmalarına karar veriliyordu. Yani artık bu öğrenciler tam bilet değil yarım bilet kullanacaklardı.

Şimdi gelelim sadede.

Adı üstünde ZAM.

Zamdan zevk alan olur mu?

Ya da ZAM kelimesinin hiç sempatik tarafı, harfi var mı?

Ama ülke genelindeki bir gerçek var biz de Konya olarak üzerimize düşeni kucağımızda bulduklarımızı zevkle kucaklamak zorundayız. Siz bunları kafanıza takıp sinirlenip gerilip, şekerinizi yükseltmeyin ve de en önemli şeyimiz olan sağlınızdan olmayın.

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Büyüklüğün alameti tevazu küçüklüğün alameti kibir ve gururdur.

 

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Motorlu sürücü motoruna eşini ve dört çocuğunu bindirip araçların arasından ilerleyeceğim diye ailesini ve karşısındaki insanını yakmayı bıraktığı zaman daha iyi ADAM oluruz.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
20 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR