Uğur Özteke

Uğur Özteke

UĞUR BAŞKANIM KADINLARI DİNLE…

UĞUR BAŞKANIM KADINLARI DİNLE…

Rahat olun bugün siyaset filan yok. Bizim yazımızın muhatabı da siyaseti en iyi bilenlerin, arkası kale gibi güçlü olanların, beyefendiye ulaşabilenlerin durumundan bile daha rahat.

Evet, bugünkü yazımızın muhatabı ve siyasetin rahatı Sayın Uğur İbrahim Altay.

Vallahi ne yalan söyleyeyim Uğur Başkan, bir kerem gönüllere girmeyi başardı. AK Parti teşkilatları, Genel Merkez anket üzerine anketler yaptırıyorlar. Genel Başkan yardımcılarından STK’lara, muhtarlardan vatandaşa kim neyi sorarsa sorsun bu millet şehrinden dağlısına herkes Uğur İbrahim Altay diyor. Anketlerin hatta son anketin bile biraz tüyosu geldi Uğur Başkan’a sempati partiye olan oyun üzerine bile çıkmış. Biraz daha lüzumsuzluk yapayım mı bu anketlerde CHP’lilerden MHP’lilerden bile Büyükşehir’de Uğur İbrahim Altay’a vereceğiz diyenler çıkmış. Durum bu, gidişatta böyle devam ederse Uğur Başkan büyük bir hata yapmaz ise Allah’ın izni ile emaneten aldığı koltuğun gerçek sahibi olacak gibi.

………..

Gelelim bugünkü yazımızın konusuna.

Allah’a şükürler olsun ki gazetemizin kapısı açık olduğu sürece kapımızı çalarak gelen dostlarımız, okurlarımız hiç eksik olmaz. Cenab-ı Allah’ım da bu güzel insanların eksikliğini bize göstermesin.

Dün sabah gazeteye erken geldim. Evden çıktım hiç sağda solda ağzımı ayırmadan direkt olarak gazeteye geldim. Üçüncü çalan telefon ile bir bayan hukukçu dostumuzu kahveye davet ettik. Kendisine önce çay söyleyip kahvelerimizi söylemeden kapımız çalındı ve bu kez de bizi köşe yazılarımızdan günlük olarak takip eden, arada çıktığımız televizyon programlarımızı hiç kaçırmadığını söyleyen, dahası cep telefonumuz kendisinde olsa şehirde gördüklerini çekip bize göndermeyi çok istediğini ifade eden Cihanbeylili bir hanımefendi çıka geldi.

Hanımefendilerin özellikle Uğur Başkan’dan belediye otobüsleri ile ilgili istekleri vardı. Bizim kapımızı da sırf bunun için çalıyorlarmış. Hanımların ikisi de AK Partili. Hatta birisi ilçesinde kadın kollarında görevliymiş.

Kahvelerimiz de gelince kadın kadına(!) samimi sohbetimiz başladı.

Hanımefendiler belediye otobüslerinin pisliğinden kirliliğinden öylesine uzanmışlar bıkmışlar ve çaresiz kalmışlar ki çare olarak bizi görmüşler.

Öyle ki tek tek numara vererek durumdan söz ediyorlardı.

Mesela bir 44 numaralı hatta çalışan otobüslerin pisliğinden hanımlar öylesine illallah demişler ki “Uğur Bey sabah otobüse biniyoruz sanırsınız gece otobüste uyuşturucu madde partisi yapılmış”…

Yine 84 numaraya çalışan otobüslerde bu pislikten yana favori imişler.

Ve bu otobüsler o kadar eski ve bakımsızmış ki ikide bir arıza yapıyormuş ve sıklıkla bütün yolcular inip arkadan gelen otobüsü beklemek durumunda kalıyormuş.

Ama aynı hanımlar Bosna’ya giderken Meram Yaka’ya giderken temiz pırıl pırıl otobüslere de bindiklerini de söylüyorlardı.

Dedik ya hanımlar resmen ve de tescilli AK Partililer. Ama önce Uğur Başkan’dan bu otobüsler konusunda çok fena istekleri vardı. “Çöpümüz alınacak tabii, temizlik yapılacak tabii ama bu otobüslerin hali ne böyle, bu pislik ne böyle?” diyorlardı.

Bu konuda uzun lafın kısası “Başkanım kadın seçmenleriniz otobüslerin eskiliğinden, kirliliğinden ve sefer sayılarının azlığından şikayetçiler” ve son söz olarak da şunu söylüyorlardı “Çöp toplamayı, yolları süpürmeyi zaten ilçe belediyeler yapıyor. Uğur Başkan şu toplum ulaşım işini çözsün yeter. Biz kendisini seviyoruz ve bunu da yapacağına güveniyoruz. Biz Avrupa gibi topluma taşıma sistemi istiyoruz” …

………….

Başkanım ben de bir şey isteyebilir miyim?

“Abiiiiiiii evimden çıkıp gazeteye kadar bisikletle bisiklet yolundan gelmek istiyorum. Hangi araba önden vuracak hangi kamyon arkadan vuracak korkusu yaşamadan (!)”  

Biz de seni seviyoruz Başkanım.

İnşallah emanet koltuğu asalete çevirdikten sonra da birbirimizi dün olduğu gibi, bugün olduğu gibi yarın da sevmeye devam ederiz.       

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Hiç kimsenin ilgisine ihtiyaç duymadığın gün olgunlaşırsın. Hiç kimseden beklentiye girmediğin gün yara almazsın. Hiç kimseye bağımlı kalmazsan kazanırsın.

 

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Kağıt ve hurda toplayan iki tekerlekli, üç tekerlekli hatta dört tekerlekli arabalar geceleri farsız ve ışıksız dolaşmadığı, dolaştırılmadığı zaman daha iyi ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
19 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR