İbrahim Yapıcı

İbrahim Yapıcı

Ümitleri Kaybetmeyelim

Ümitleri Kaybetmeyelim

Yeşil Beyazlılar Ziraat Türkiye Kupasından elenmesinden sonra artık yönünü iyiden iyiye lige vermek zorundaydı. Şampiyonluk yarışında geçen hafta Trabzon deplasmanın dan yenilgiyle ayrılıp aradan dört gün sonra kendi evinde ikinci yarının flaş takımı Kasımpaşa maçına çıkmıştı.

Temsilcimizin evinde karşılaştığı Kasımpaşa maçı gol düellosunu andıran bir maç oldu. Hem stad da hem de ekran başında izleyenler gerçekten unutulmaz bir akşam yaşamışlardır. Lakin bizim taraftan bakacak olursak bireysel olarak yapmış olduğumuz hataların kurbanı olduk. Savunmanın çöktüğü birbiri ardına gelen hatalar yüzünden maçı nerdeyse kaybetmek üzereydik.

Maçın yirmi beşinci dakikasına kadar kötü bir oyun ortaya koyan temsilcimiz bir birine pas verip topu dolaştırmaktan başka bir şey yapmıyordu. Hele ki yukarda belirttiğim gibi bireysel hatalar arka arkaya geliyordu. Yediğimiz ilk golde Abdulkerim’ in rakip oyuncuyu bırakması dördüncü golde Mpoku’nun topu kaybetmesi bunlardan bir kaçıydı.

Belki taraftarlar hakeme yükleniyorlardır illaki. Fakat maçı tribünden izledikten sonra bir de eve gidip maçın özetini izleyen hemen her kez hakemin o kadar kötü bir performans göstermediğini anlayacaktır. Ne ettiysek biz kendimiz etmiş olmuyor muyuz?

Teknik ekibin bu maçtan sonra illa ki yapılan hataları analiz edecektir. Maçın görüntülerini oyunculara izlettirip nerde hatalar yapıldığı görecekler. Fakat defans hattına bir çözüm bulunması şart gözüküyor. Üstüne bir de erteleme maçı olan Başakşehir maçında Abdulkerim’in cezalı duruma düşmesi sıkıntı oluşturacak. Artık Konyaspor’un kaybetme lüksüde kalmamıştır. Aşağıdaki rakiplerle fark günden güne kapanmaya başlıyor. Eğer lig ikinciliğini düşünüyorsak biraz daha dikkatli olmamız şart.

Son olarak ise geçen hafta oynanan Trabzon maçındaki seyirci sayısını gördük. Taraftarlar stadı hınca hınç doldurmuş. Cuma akşamı oynanan ve lig ikincisi konumunda bulunan temsilcimizi kaç kişi izlemeye gelmiş olabilir ki. Önceki seneleri hatırlıyorum da düşmemeye oynayan bir takım olarak daha çok seyirci geliyordu. Bu sene yukarı oynamamıza rağmen seyircinin maçlara gelmemesi bir tuhaf. Eğer başarı istiyorsak seyircinin de on ikinci adam olarak stadı doldurması gerekiyor.

Artık önümüzde zorlu bir fikstür var. Öncelikle Salı akşamı Başakşehir ve yine deplasman Alanyaspor ile karşılaşacak Konyaspor evinde yine zorlu bir Galatasaray maçına çıkacak. Bu maçlardan mutlak puanla ayrılması lazım. Yoksa lig ikinciliği de başka bir bahara kalır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
İbrahim Yapıcı Arşivi
SON YAZILAR