Ümit Altunbaş

Ümit Altunbaş

UNUTULMAYAN TARİH “15 TEMMUZ”

UNUTULMAYAN TARİH “15 TEMMUZ”

Allah’ın rahmeti, bereketi lütfu ve ihsanı hepimizin üzerine olsun inşallah.

Hepimizin bildiği gibi 15 Temmuz 2016 tarihte demokrasiye pranga vurmak amacıyla darbe girişimi olmuştur.  Ancak halkın özgür iradesi ve kararlı duruşuyla darbe girişimi son bulmuştur. 15 Temmuz gecesini unutmak veya hatırlamamak mümkün değil; çünkü bu aziz vatan uğruna canını feda eden ve aziz vatan uğruna gazilik mertebesine erişen kolunu, bacağını gerekirse vücudundaki bütün azalarını feda etmekten korkmayan, çekinmeyen yüce Türk milleti unutulmaz, unutalamaz.

Yüce Türk milleti 15 Temmuz gecesi meydanlara dökülerek demokrasi nöbeti tuttu ve bu milletin gerektiğinde bir olduğunu, birlik olduğunu vatan aşığı olduğunu şanlı Türk Bayrağına halel getirmemek için ellerinden geleni yapabilir olduğunu göstermiş oldu. Konya’mızda da belirttiğim gibi 15 Temmuz gecesi Mevlana meydanında demokrasi nöbeti tutulmaya devam edildi. ‘Vatan sana canım feda’ nidalarıyla yüce Türk milleti vatanına olan aşkını, vatanına olan sevdasını, vatanına olan bağlılığını kanıtlamış oldu. Minarelerden yükselen sala sesi bayrağımız inmesin, ezan-ı Muhammedimiz dinmesin düşüncesi uğruna tendeki canı feda etse de bitmez ve de bitemeyecek yüce Türk milletinin vatanına olan sevgisi...

Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy 

Milli marşımız  (İstiklal Marşı) dizelerinde ne kadar güzel özetliyor.

Bastığın yerleri 'toprak!' diyerek geçme, tanı:

Düşün altındaki binlerce kefensiz yatanı.

Sen şehit oğlusun, incitme, yazıktır, atanı:

Verme, dünyaları alsan da, bu cennet vatanı.

Yani sözün özü Yüce Türk Milleti Aziz Vatan uğruna,  Ay Yıldızlı dalgalanan bayrak uğruna gerekirse bir can değil bin can feda eder, yeter ki dalgalansın Ay Yıldızlı mücevher.

Yeter ki susmasın minarelerden

Ezanı Muhammediler...

Satırlarıma burada son noktayı koyuyorum. Aziz vatan uğruna canını feda eden tüm şehitlerimize Yüce Allah’tan rahmet diliyorum.  Aziz vatan uğruna “gazilik” mertebesine erişen tüm gazilerimizi minnetle anıyorum.

Saygılarımı ve hürmetlerimi sunuyorum.  Tekrar görüşmek dileğiyle… Allah’a emanet olun...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Ümit Altunbaş Arşivi
SON YAZILAR