Ziya Uysal

Ziya Uysal

Üstün Zekalılar

Üstün Zekalılar

Biz, her işinde Allah’ın rızasını gözeten, gerektiğinde malını ve canını onun uğrunda feda etmeye hazır bir milletiz. Muhakkak ki, bizim de üstün zekalı çocuklarımız vardır. Varamadığımız hedeflere varabilmek, çözemediğimiz problemleri çözebilmek için onların hepsini tespit edip, gerekli eğitimi vermeliyiz. Ama onları milli ve manevi değerlerimizle donatılmış olarak yetiştirmemiz, bu işin olmazsa olmazıdır. Onlar iyi değerlendirilirse biz, onlarla birlikte bütün engelleri daha kolay aşabiliriz.

      Üstün zekalılar, milletlere ve tümüyle insanlığa Yüce Allah’ın bir armağanıdır. Ancak her insan gibi onların da eğitilmesi gerekir. Yetenekli oldukları faydalı alanlarda eğitilir, ahlaklı yetiştirilirse firmalara, kurum ve kuruluşlara, toplumlara ve nihayet insanlık alemine her alanda birer can simidi olurlar. Her devirde toplumların böyle insanlara şiddetle ihtiyacı vardır. Ama onlar şeytanın emrindeki şer odakları tarafından yetiştirilirse zor baş edilen birer baş belası da olabilirler.

      Üstün zekalı çocuklar, toplum içinde keşfedilmeyi bekleyen birer hazine gibidir. Bunların sayıları çok fazla olmaz. Ne yazık ki birçoğu farkına bile varılmadan heba olup gidiyor. Kitaplarda Atatürk’ün de bir dahi olduğu yazılıdır. Başardığı zor işlere bakınca bu zaten anlaşılıyor. Ama eğitim görmeseydi, fırsat verilmeseydi, tarlalarda karga kovalayan o çocuk Atatürk olabilir miydi?    

      Onların bazıları siyaset dehası, bazıları ticaret, bazıları çeşitli sanat, bilim  dallarında veya çok çeşitli başka konularda üstün durumdadır. Bir elektronik dehası resim veya müzikte başarılı olamayabilir. Bir askeri dehanın düşündüğü savaş taktiklerini bir fizik veya matematik dehası düşünemeyebilir. Fatih’in gemileri karadan yürüterek Haliç’e indirmesi bir dehanın eseridir. Bazı kaynaklar, Arşimet’in aynalarla Roma donanmasını yaktığını yazıyor ki, bu da bir dehanın eseridir. Büyük buluşlara imza atan dâhileri hep biliyoruz. Son yüzyıllarda bunlar çoğunlukla başka ülkelerden çıkmıştır. Ama bizde de olduğu ve basiretsiz yönetimlerimiz yüzünden ortaya çıkmadığı kesin.

     Toplum içinde bunları ortaya çıkarıp, yeteneklerine göre eğitim verilmesini sağlayan veya hiç olmazsa normal bir üniversite eğitimi almasını sağlayan bir sistem olmalıdır. Bazı tarihler Fatih’in böyle bir çalışmayı bizzat yürüttüğünü yazıyor. Osmanlı’nın özellikle yükselme dönemlerinde bu konuya daha çok önem verildiğini görüyoruz. Örneğin insanlık, Mimar Sinan gibi dâhileri de böylelikle kazanabilmiştir.

     Filistin liderlerinin üstün zekalı olmak gibi bir özelliği var mı, bilmiyorum. Varsa bile Filistin’deki bütün dâhileri ortaya çıkarıp, onlarla birlikte çözüm araması daha akılcı olurdu. Çünkü karşısında şeytanlaşmış cinsinden, üstün zekalı, seçkin bir ekip olduğu anlaşılıyor. Üstelik bunlar, günün teknolojisini de sonuna kadar kullanıyorlar.

     ABD.nin cinlerle irtibata geçerek, onlardan yararlanma konusunda bir proje yürüttü

ğünü duymuştum. Herhalde başarılı olmuşlar ve şeytanlaşmış cinlerden akıl almaya başlamışlar ki, nereye ve hangi işe el atsalar kan ve gözyaşı ortaya çıkıyor. Şeytan da cinlerdendir, cinlerin olduğu bir çalışmada şeytan da işin içine girmezse böyle bir çalışma kambersiz düğün gibi olurdu zaten. Şu anda ABD ile birlikte İsrail ve İsrail’e açık destek veren ülkeler de muhtemelen bu cin projesinin içine girmişler. Değilse böyle bir katliama kayıtsız şartsız destek vermeye insan vicdanı elvermezdi.

     İslam ülkeleri de dâhilerini ortaya çıkarıp eğitmelidir. Şimdiye kadar Filistinli mücahitlerin bir tane bile İsrail uçağı düşürdüğünü duymadık. Oysa dâhilere göre bu iş bu kadar zor ve imkansız değildir. Her türlü imkansızlık içinde dahi onlar bir çözüm geliştirirler. Bu konuda eğitim almış bir elektronik dâhisi veya dahi ekibi Filistin üzerinde ne top mermisi, ne füze, ne uçak uçurtur, isterse kuş bile uçurtmaz. Üstelik de onlar şeytanın safında değil, Allah’ın safında olmuş olurlar, insanlık da faydalanır.        

 

       UYKUCU

 

       Şu anda evrende

       Çağa damgasını vuracak olaylar gelişiyor

       Farkında değilsin

 

       Şu anda çevrende,

       İz bırakacak çocuklar yetişiyor

       Farkında değilsin

 

       Şu anda yağan karın ve ıslak toprağın altında

       Güneşe kavuşma savaşı veren tohumlar var 

       Farkında değilsin

 

        Sen zaten neyi fark ettin ki uykucu

        Uykuda gezdiğinin de, yaya kaldığının da

        Farkında değilsin 

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Ziya Uysal Arşivi

SAPMA

16 Eylül 2019 Pazartesi 00:01
SON YAZILAR