Murat Baydar

Murat Baydar

Ya kazanılmalı ya da kazanılmalı

Ya kazanılmalı ya da kazanılmalı

 
              Torku Konyasporumuz 2014-2015.sezonunun 10.haftasında Büyükşehir Belediyesi Torku Arena Stadı’nda Gaziantepspor’u konuk edecek. Gaziantepspor’a karşı oynadığımız maçlarda hiç de iyi bir istatistiğimiz bulunmamakta.  Gaziantepspor ne zaman kötü durumda olsa Konyasporumuz Gaziantepspor’a karşı hep ilaç olmuş ve tedavi yapmıştır, bu sefer Gaziantepspor son 4 maçında 10 puan toplamış bir takım olarak Konya’ya gelecek. Şiddetle puana ihtiyacı olan takım şu an için Gaziantepspor değil Konyasporumuz’dur. Başlıkta zikrettiğim gibi bu maç ya kazanılmalı ya da kazanılmalıdır, bu işin artık şakası ve mazereti kalmadı.
Gaziantepspor ilk olarak liglere profesyonel olarak 1970-1971 sezonunda 3.lig’den katılmıştır, 1972-1973 sezonundan itibaren de Konyasporumuz’la 2.lig Kırmızı grupta birlikte mücadele etmişlerdir. Tarihimizde Gaziantepspor’la ilk olarak 1 Ekim  1972 Pazar günü Gaziantep’te karşılaştık, o maçı o zamanların efsanevi oyuncularından Fenerbahçeli Apo olarak bilinen Abdullah Çevrim’in 2.dakikada attığı golle Gaziantepspor 1-0 kazanmıştı, o maçın rövanşında da 25 Şubat 1973 Pazar günü Konya’da Zafer’in ve Rahmetli Ömer Hoca (Ömer Duran)’ın attığı gollerle Konyasporumuz 2-0 kazanmıştı. 2.Ligde’yken Gaziantep’le  16 maç yapmıştık ve bu maçlarda 3 galibiyet, 4 beraberlik ve 9 yenilgi almıştık, attığımız 8 gole Gaziantep 20 golle karşılık vermişti. Süper ligde ise Gaziantep’le 22 maç oynadık ve bu maçlarda da 4 galibiyet alabilmişiz, 5 maç berabere biterken Gaziantepspor  bizimle süper ligde oynadığı 13 maçı kazandı. 28 golümüze Gaziantep 46 gol ile karşılık verdi. Toplamda da 38 maç oynamışız bu maçlarda toplam 7 galibiyet alabilmişiz, en farklı galibiyetimizi 1991-1992 sezonunda Konya’da 3-0 ile aldık, 9 maç berabere biterken toplamda 22 yenilgi almışız, attığımız 36 gole Gaziantep 66 golle karşılık verdi. Gaziantepspor’a karşı 6-2, 5-0, 2 sefer 3-0’lık farklı yenilgiler aldık. Gaziantepspor’a karşı en son galibiyetimizi 19 Ekim 2010 Pazar günü Kaue Da Silva’nın 53.dakikada attığı golle Gaziantep’te 1-0 galip gelmiştik zaten tarihimizde Gaziantep’te kazandığımız tek maç o maçtır. En son olarak 16 Mart 2014 Pazar günü Theofannis Gkekas’ın sakat olup oynamadığı maçta  Konya’da Cenk Tosun’un 21.dakikada attığı ve Serkan Çınar’ın yönettiği maçta Gaziantepspor’a  1-0 yenilmiştik. Gaziantepspor bizimle oynadığı  maçtan sonra ligde sezon sonuna kadar galibiyet alamamıştı. Şu anda da Konyasporumuzda Mehmet Güven, Cprian Marica ve geçen hafta cuma günü oynanan Romanya-Kuzey İrlanda maçında sakatlanan Gabriel Torje kesin olarak oynayamayacaklar,  Hasan Salih Kabze ve  Djalma Campos’un durumları maç saatinde belli olacak. Ancak Gaziantepspor 15 puanla çok rahat bir pozisyonda Konya’ya geldi. Bizim ise şiddetle puana ihtiyacımız var. Bunun için kim oynarsa oynasın artık kazanmak zorundayız, yıllardır Gaziantep’e karşı  Konya’da galip gelemedik en son galibiyetimiz tam 9 yıl önce olmuştu ve 3 Aralık 2005 Pazar günü Konya’da 3-2 galip gelmiştik, bu maçta artık Gaziantep’e karşı  aldığımız  kötü sonuçlara bir son vermeliyiz.  Müsabakayı İzmir Bölgesinden Tolga Özkalfa yönetecek. Tolga Özkalfa; diş hekimidir,  Tolga Özkalfa ile geçen yıl oynadığımız iki maçta Fenerbahçe’yi 3-2 Çaykur Rizespor’u 2-1  yenmiştik, yan hakemler ise İzmir bölgesinden Adil Sinem ve Cevdet Kömürcüoğlu,  4.hakem Eskişehir’den Mesut Çarık.
 
              Bu bilgiler ışığında müsabakada her iki takımın şu kadrolarla mücadele edeceklerini tahmin etmekteyim: Torku Konyasporumuz: Belec, Ali Turan, Selim Ay,  Vukoviç,  Mehmet Uslu,  Uğur İnceman, Ali  Çamdalı, Hleb, Ömer Ali, Rangelov (Hasan Salih Kabze) ve Djalma Campos (Recep Aydın).  Gaziantepspor: Karcemarskas, El Yasa, Barış, Gökhan, Şenol Can, Emre (M.  Durak), Erdem, Chuibuike, Aroyoko ve Chico (İbrahim Akın). İnşallah Gaziantepspor’a karşı yıllar  süren şanssızlığımıza bu maçta bir son vereceğiz. Gaziantepspor  3 puan almak için Konya’ya geliyormuş, inşallah onlara  sahada yüreğini koyarak oynayacak olan oyuncularımız en güzel şekilde verecekler ve kendi sahamızdaki en az gol yiyen takım ve kazanan takım unvanını devam ettireceklerdir.  Güzel bir pazar günü ve kazanan takım olmamız dileğiyle yazıma son veriyorum.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Murat Baydar Arşivi
SON YAZILAR