Uğur Özteke

Uğur Özteke

YAĞMURDA ÇİM SULA, SONRA ALLAH’A DUA ET…

YAĞMURDA ÇİM SULA, SONRA ALLAH’A DUA ET…

En başta sonra cümlemizin sonu hayır olur inşallah.

Allah sizi inandırsın sonumuzdan korkuyorum.

Bugün makam ve güç sahibi olanlar ile parası olanlar günü kurtarıyorlar. Ama Cenab-ı Allah’ın huzurunda kim kimi neyle nasıl kurtaracak? Çok korkuyorum.

Bırakın dünyayı, bırakın Türkiye’yi bu şehirde olanları yaşanılanları ve yapılanların binde birini sizlerle paylaşıyorum, onda da gölgemden korkuyorum. Yönetenlerden inanılmaz farklı metotlarla uyarı (!) alıyorum.

Tabii hepsini Cenab-ı Allah’a havale ediyorum. 

Biz zaten günahkâr aciz bir kuluz. Sadece ve sadece bize bilgi ve fotoğraf ulaştıran insanların kul hakkından ve vebalinden kurtulmak için bunları da yazıyoruz. Değilse bütün gerçeklere gözümüzü kulağımızı ve ağzımızı kapatıp çiçek böcek yazacağız. Çünkü bunları yazanlar kadar bizim de aklımız var. Şükürler olsun.

Neyse izninizle önce sizlerden gelenlerle konularımıza giriş yapalım.

BU HASTANE GÜZEL OLACAK AMA BİRAZ SABIR

Yenilenen, dahası yepyeni olan ve şehrin büyük yükünü omuzladığına inandığım Numune Hastanesi ile ilgili olarak bir okurumuz pek çok olumsuz kare atmış.

İşte bunlardan bazıları,

foto-1-036.jpegfoto-3-031.jpegfoto-5-010.jpeg

Abimiz bunları tek tek çekmiş altlarına da yazmış, “Burada kablosu dışarıda bir teknik alet, bu da boş bir elektrik duyu, bu da yerde hiçbir önlem alınmadan açık duran elektrik fişi. Bir çocuk kurcalasa ne olur bilinmez.”….

……………..

Evet abimiz çektiği görüntülerde yüzde yüz haklı, bunu yöneticilerimize göstersek onlarda haklı. Çünkü bu hastanenin hızla hizmete girip insanlarımıza şifa verebilmesi için siyasiler bürokratlar dahası hastane yöneticileri büyük bir fedakârlık yaparak sorumluluk aldılar. Ama bizde hiçbir iş eksiksiz olmaz ki. Evet, abimiz daha hastanenin dışından inşaat çalışmalarının da fotoğrafını göndermiş. Onlar da doğru. Ancak bu iş sadece hastane yönetiminin yapacağı bir iş de değil. Sonuçta bulduğumuza şükredeceğiz diyebiliyorum. Bence siz de bu yolu denemeye çalışın. Başaramaz iseniz suçlusunuz. Demedi demeyin.

BU İŞ SADECE KARADENİZ

FIKRALARINDA MI OLUR SANIYORSUNUZ?

Artık Büyükşehir Belediye Başkanımız Uğur İbrahim Altay. Başkan daha makamına oturmaya fırsat bulamadı. Öyle ki görevi resmen devir aldığı günün gecesinde evine gitmeden taksi duraklarında idi. Uğur Başkan inanılmaz bir performans içerisinde. Önce kendisine hakkını verelim.

İki, bizim için gidene tuuu kaka gelene ağam paşam demek yoktur.

Tahir Başkan da bu şehri üç dönem yürüttü ve en sonunda Reis’in icazeti ve onayı ile Belediyeler Birliği Başkanı oldu.

Biz o süreçte de zaman zaman direkt başkanın kontrolünde olmasa da bazı çalışmaların bu şehre, bu şehrin başkanlarına, hatta bu şehrin biz insanlarına hiç yakışmadığını kimseyi kırmadan, dökmeden, hakaretler etmeden vatandaş adına dile getirmeye çalıştık.

Uğur Başkan’ın elinde de sihirli bir değnek olmadığını Büyükşehir hizmetlerinin paaaat diye düzelmeyeceğini biliyoruz.

Bakın dün Allah’tan korkan, kuldan utanan ve bu şehirde su, su, su diye inleyen binler adına vicdanen utanan bir okurumuz yazdı da yazdı.

Şimdi de durumu aktarmaya çalışalım.

Malum bu günlerde sabah yağmur var, öğlen güneş, ikindin yağmur akşam üzere güneş, ya da bunların tersi.

Peki şimdi vatandaş soruyor; “Uğur abi sen bugün evindeki çimleri suladın mı?” …. “Tabi ki hayır”

“Niye abi?” …. “Çünkü günlük yağmur yağıyor ve çimler dolayısıyla toprak ıslak.”

“Yani….” ….. “Abim ne yanisi?”

………….

“Uğur abi bak yağmur yağıyor sokakların caddelerin hali böyle değil mi?

 

foto-6-007.jpeg

 

“evet”

“Peki Büyükşehir niye hâlâ çimleri suluyor?”

foto-7-002.jpeg

Yaaaaa. Vatandaş bu uyanık mı uyanık, hem de bizim yaptıklarımızı yazdıklarımızı da unutmamış. Devam ediyor; “Siz sayfa sayfa yazdığınız. Fotoğrafları ile. Hani Büyükşehir okullarda bizim çocuklara su israfının önlenmesi için oyunlar oynuyordu. Susuzluktan kuraklıktan söz ediyordu. Çeşmeler açık kalmasın. Sular damlamasın. Bir damla su boşa gitmesin…” diyordu.

Bu ne abi?

…………………

Ben bilmem, büyüklerimiz bilir değil mi?

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Milletler topla, tüfekle, ordularla, tayyarelerle yıkılmaz. Milletler ancak aralarındaki bağlar çözülerek, herkes kendi başının derdine, kendi menfaatini temin etmek sevdasına düştüğü zaman yıkılır

 

NE ZAMAN ADAM OLURUZ? 

Yağışlı havalarda, direksiyonda olanlarımız yayalara yol vermeyi, onları sabırla beklemeyi becerebildiğimiz zaman daha iyi ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR