Uğur Özteke

Uğur Özteke

Yap boz geleneği ne zaman bitecek?

Yap boz geleneği ne zaman bitecek?

Bugün yine sizlerden gelen, hem de fotoğraflarla gelen bir konu ile şehir adına üzücü bir alışkanlığımızı gözler önüne seriyor.

Konya Belediyecilik adına Türkiye’nin yıllardır lokomotifi olmuştur.

Bizim Başkanlarımız yöneticilerimiz Allah’a şükürler olsun ki hırsızlıkla, yolsuzlukla haber olmamışlardır.

Ancak bizim belediyecilerin azalmak şöyle dursun artarak geliştirdikleri bir yap-boz oyunu vardır ki anlayabilene aşk olsun.

Biz kum dökeriz iki ay sonra bir daha dökeriz.

Asfalt dökeriz iki ay sonra açılan çukurları bir daha asfaltlarız.

Biz kaldırım yaparız, hem de güzel olsun diye renkli yaparız. Ama üç ay sonra yeniden söker bir daha döşeriz.

……………

Bu tür örnekleri çoğalttıkça çoğaltırız.

Ve bu yap-bozlar gerekçesi ne olursa olsun insanların beynine öyle bir işledi ki yenisi yapılırken bile “ne zaman sökülür?” diye bakmaya başlıyoruz.

Hatta bir dönem kulakları çınlasın Mustafa Özkafa’yı “taş fabrikası var, ondan kaldırımlar yollar böyle yap sök oluyor” dedikodusu şehir efsanesine dönüşünce, Başkan gazetecileri toplamış ve “bu taş fabrikası benim değil Büyükşehir’in” demişti.

………………

Fabrikalar kimin olursa olsun, yapıp bozmaların gerekçesi, bahanesi, yalanı, savunması ne olursa olsun bu yap boz geleneğimiz canlılığını koruyarak devam ediyor.

 

foto-1-067.jpgfoto-2-066.jpg

 

 

İşte burası şehrin tam göbeği.

Merkez Bera Otel’in önünden Nalçacı’ya Kerkük caddesine giden yol. AK Parti eski il binasının önü

Yöneticilerimizden Allah razı olsun. Burası biraz geç de olsa elden geçti. Cadde adeta sıfırlandı. Amma işte siz deyin üç ay biz diyelim beş ay olmuştu ki buralar yeniden bozulup yapılmaya başlanmış. Sade vatandaşın gönlü de verdiği su parasının, emlak vergisinin bu kötü gelenekçi oyuna devam edilmesine razı olmamış ki çekmiş fotoğrafları sonra da döşenmiş derdini anlatmaya.

Biz özel sohbetlerde de, genel açıklamalarımızda da yüksek sesle diyoruz ki “Konya’da belediye Başkanları o kadar yüksek perdeden hizmet ediyorlar ki iş artık fanteziye dönüşmeye başladı. İşin daha acısı Konya merkezde Ak Parti ve Milli görüş geleneğinden başka isimler ve partiler bu koltuklara oturmadığına göre, bundan sonra da zor oturmaları zor göründüğüne göre ekipler kendilerinden sonra gelecek arkadaşlarına kötülük yapıyorlar. Çünkü gelecek başkan koltuğa oturur oturmaz “benim yapacağım yeni bir şey kalmamış ki” diyecekler.

Ama bu kadar üst perdeye alt tarafından bu kadar açık vermesi de vatandaşın gözüne çok acı batıyor. Bu da böyle biline. 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Halkını tüketen devletlerin kendileri de tükenir

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Motorlu bayan sürücüler ters istikametten gelmedikleri zaman ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR