Leyla Fidan

Leyla Fidan

YAZA FİT GİRMENİN TAM ZAMANI

YAZA FİT GİRMENİN TAM ZAMANI

Kışı yavaş yavaş geride bırakırken kışın etkilerini de kışta bırakmak gerek!

  •  Yıllardır süregelen son 3-5 kilonuza kış mevsimi birkaç kilo daha eklemiş,
  •  İdeal aralıkta olmanıza rağmen son zamanlarda daha şiş hissetmiş,
  • Belli sebeplerden daha önce aldığınız kilolara yenilerini eklemiş olabilirsiniz.         

 

Soğuk geçen kış ayları boyunca metabolizmamız yavaşlar ve vücut ısısını koruyabilmek için yağlanma eğilimine girer. Hava koşulları dolayısıyla hareketsizliğin artması ve aldığımız birkaç kiloyu gizleyecek uzun kabanlar, oversize kazaklar da işin içine girince kış mevsimini kilo almadan atlatmak oldukça zorlu bir hal alır.

 

Yazın ayak sesleri uzaktan gelirken diyet fikri aklınıza düştü ama hangi diyeti yapacağınıza bir türlü karar veremiyorsanız, gelin diyet seçmek yerine hayatımıza birkaç rutin ekleyerek işe başlayalım;

 

Su için: Bunu duymaktan sıkıldığınızı biliyorum ama bedeninizin suya ihtiyacı var. “Susamak” vücudunuzun su için alarm vermesi demek susamadan düzenli su tükettiğinize emin olun. Su içmek toksinlerin vücuttan uzaklaştırılmasını sağlar, cildi güzelleştirir, zihni berraklaştırır, detoks etkisi göstererek vücuttan ödemi uzaklaştırır. Metabolizmayı hızlandırması da cabası. Yani sadece su içmek bile zayıflamanıza yardımcı olabilir. Bu nedenle sadece diyet yaparken değil her zaman ihtiyacınız kadar su tüketmeyi unutmayın.

 

Hareketi arttırın: Hareket etmek kasları uyararak gün içinde metabolik hızı yükseltir. İlla gidip bir spor salonuna kapanın ve saatlerce spor yapın demiyorum; eve giderken bir durak önce inip yürüyün, markete giderken yolu uzatın, ekmek almaya çocukları göndermek yerine kendiniz gitmeyi tercih edin, telefonla konuşurken gezinin, asansör yerine merdivenleri kullanın bu liste uzar gider sporda önemli olan tutarlı bir şekilde spora devam etmektir. Bunun için sporun günlük rutinlerimizin içinde olması gerekir. Siz en iyisi olabildiğince fazla yürüyün...

 

Hedeflerinizi belirleyin: Diyete başlarken en çok zorlandığınız konu gerçekçi bir hedef belirlemek olabilir. Gerçekçi olmayan hedefler diyete başlarken motivasyonunuzu düşürür. Vücut analizinizi yaptırın ve ideal aralıkları belirleyin. Büyük hedefinizi parçalara ayırın ki ulaşması kolay olsun. Örneğin 15 kilo fazlanız varsa ilk hedefiniz 5 kilosunu vermek olsun. Her bir küçük hedefe ulaştıktan sonra kendinizi ödüllendirin! O çok istediğiniz deri ceketi alabilir, en sevdiğiniz yemeği tadını çıkararak yiyebilir veya yeni bir yerler görmeye gidebilirsiniz. Sizi ne motive eder?

 

Motivasyon: Diyete neden başladığınızı not edin ve asla unutmayın!

 

Kaliteli uyku işin anahtarı: Uyku bedenininizin kendisini yenilemesi için bir fırsat, ona bu fırsatı verin. Uyumadan önce melisa çayı içmeniz bedeninizin uykuya geçişini kolaylaştıracaktır.

 

Günlük tutun: beslenme günlüğü farkındalığınızı arttırarak yanlış beslenmenin önüne geçer, size hangi konularda hata yaptığınızın sinyallerini verir ve zayıflamanıza yardımcı olur!

 

Paketli gıdalardan uzaklaşın: doğal olmayan işlenmiş, paketlendirilmiş, tatlandırıcı, koruyucu içeren her türlü gıdadan uzaklalaşın. Bu gıdalar hayatınızda nadiren tükettiğiz besinler arasında olsun.

 

Bir uzmandan yardım alın: Hedefiniz asla 2 günde 5 kilo kaybetmek olmamalı! Bir uzmanla görüşün ve size özel hazırlanmış diyet programını hayatınızın bir parçası haline getirin unutmayın diyet değil yaşam tarzı değişikliği zayıflatır.

 

Hazırladığım maddelerden bir ya da birkaçını rutininiz haline getirdiğinizde yaza daha zinde ve fit girmeniz kaçınılmaz olacaktır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Leyla Fidan Arşivi
SON YAZILAR