İsmet Karababa

İsmet Karababa

Yazık oldu

Yazık oldu


    Trabzon’a puan ümidiyle gitmiştik maç öncesi Trabzonspor'da Vahid Halilhodziç'in ayrılmasının ardından takımın başında yardımcısı ile sahaya çıkması bizim açımızdan iyi olmamıştı. Kötü sonuçlarla birlikte psikolojik yıkım yaşayan futbolcular için her değişim genelde bir rahatlama ve ardından toparlanma getirir bunun Trabzonspor üzerinde olumlu etki yaratacağını düşünmüş puan ümitlerimiz azalmıştı.
    Ancak Trabzon yine aynı Trabzonspor’du biz oyuna iyi başladık 7 dakika içinde Hleb'in güzel topuk pasını iyi takip eden Ali Çamdalı, Ö.Ali'yi topla buluşturdu onun hazırladığı topu değerlendiren Hasan Kabze'nin golümüzü atması ve penaltıya kadar olan görüntümüzle tamam üç puan bizim demiştik.
    Ancak Cardozo'nın penaltı golünden sonra oyun disiplininden uzaklaştığımız bölüm de savunma hataları içinde Salih kafasıyla Özer'e indirdi ve Özer de boş durumdaki Yusuf'a pasını verdi. Yusuf,  Belec'in zamansız hamlesi ile gelen golle 2-1 yenik duruma düştük soyunma odasına yenik girdik.
    Aykut Kocaman'ın devre arası hamleleri ile İkinci yarıya iyi başladık ve golü de erken bulduk; Ömer Ali kazandığı topla başlattığı pozisyonu Hasan Kabze ile yaptığı alış, verişten sonra golle neticelendirmesi maçta eşitliği sağlamasından sonra  maçı da çok iyi götürmeye başlamış puan veya puanlar çıkarırız derken kalecimiz Belec'i hiç hesaba katmamıştık. İddia ediyorum genç kalecimiz Emre Yılmaz olsa bu hataları yapmaz biz Trabzon’dan puan çıkarır veya yener gelebilirdik. Trabzon gibi bir deplasmanda 2 gol atan bir takım puan veya puanlar çıkarmalıydı. Çok Yazık Oldu.!
    Maçın 10. dakikasında Soldan Mehmet Ekici'nin direkten dönen topuna Belec sağ elle değil sol elle uzanması gerekirdi (bel üstü toplarda uzak elle temas edilmesi gerekir.) 77.dk Cardozo'nun kafa golünde sağ el değil sol el veya çift elle uzanması gerekirdi. (Bel altı toplarda tek el tercih edilecekse yere yakın elle yani sol eli ile), bu seviyedeki kalecinin bilmemesi  demeyim ama iki pozisyonda da ters uygulamalar yapması şaşırtıcı.! Bel üsttü toplarda altta kalan kol denge kolu olur, ters kol vücut acısı ile birlikte daha uzun mesafeye uzanacağı için bu uzak kol tercih edilirken bel altı toplarda vücut doğrudan ve yere yakın mesafeden uzanacağı için denge olayı ortadan kalkar yere yakın el bu kez daha uzun yere uzanacağı için alt kol tercih edilir. (veya cift) Kalecimiz iki pozisyonda da ters ellerini kullandı.! Trabzonspor adına üst kale direğinden dönem topta da hatalıydı. Yediği 2.golde de kaleci böyle bir çıkış ve yatış yapmamalı önce oyalamalı uygun ortamı beklemeli öyle hamle yapmalıdır bu aynı zamanda savunmanın toparlanmasına da zaman kazandırırdı. Kaledeki duruşu ve pozisyon almalarında da sürekli hatalar yapmaktadır.
    Yan toplarda dersen hiç güven vermiyor. Maç eksiği ile birlikte tecrübesiz bir kaleci olduğu kesin. Kiralık olması ayrı bir sıkıntı. Kaybettiğin puanlara mı, elin takımına hazırlayacağın kalecinin parasına mı yanacaksın? Bu durum Torje için de geçerli. Kaya mı? Onda da farklı durumlar var. Aykut Kocaman hangisine karar verirse bir şey diyemeyiz o da devre arasını beklemekten başka bir şey yapamaz.
    Kaleci İtanje ile Gekas demenin bir faydasının olmadığını biliyorum ancak transferlerimizi, kaybedilen puanları gördükçe insanın aklından hiç çıkmıyorlar ki! Kadro istikrarı adına bazı futbolcularda büyük fedakarlık yapan yönetimimiz bu iki oyuncumuzda da yapabilse idi iddia ediyorum şu en az 15 puana ulaşır zirveyi zorlayan takım olurduk. Havuzdaki mevcut balık her zaman iyidir denizden ne çıkacağı belli olmaz, bizim 12 transferden bir şey çıkmadığı gibi, çok iyi isimler olsalar bile maya bazen tutmuyor işte. Şimdi Aykut Kocaman doğal olarak en az 4-5 takviye daha yaptıracaktır. Eee..! Ne olacak şimdi? 
    

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
İsmet Karababa Arşivi
SON YAZILAR