Ahmet Öztemel

Ahmet Öztemel

YENİ DÖNEM

YENİ DÖNEM

Önce siyaset; yeni yönetim tarzımız ülkeme hayırlı olsun; Sn. Erdoğan’ın seçim zaferini kutluyorum. Bir yeni dönem de Atiker Konyaspor’da yaşandı; korku filmimiz kümede kalma ile sonuçlandı şükürler olsun ve Sn. Fatih Yılmaz yönetimi Sn. Hilmi Kulluk ve arkadaşlarına devretti. 5 milyon Euro borç ile ibra edilen Sn. Yılmaz kongrede helallik istedi ve veda etti. Genel nüfusu 2 milyon 180 bin 149; İl merkezi nüfusu 1 milyon 301 bin 222 kişi olan bir kentin en kötü sezonunda 12 bin 151 seyirci ortalamasına sahip takımının kongresinde 178 delegeyle helalleşmek aslında üzüntü verici. Ben Bursaspor’un, Eskişehirspor’un mali durumunun ayrıntılarını biliyorum ama Atiker Konyaspor’un bilmiyorum. Patrick Friday Eze, Lebogang Manyama,Imoh Ezekiel, Malick Evouna, Patrik Carlgren nasıl alındı, kaça alındı, kurtulma maliyetimiz ne öğrenmek isterdim…

178 delegemiz kongrede kardeş kulübümüz Eskişehirspor’dan 648 bin lira alacağımız olduğunu öğrendiler mi? Konya Store konusunda da ibralaşıldı mı? 95 oyla başkan olan Sn. Hilmi Kulluk yönetimini kutluyor, diğer başkan adaylarına da teşekkür ediyorum. Bursaspor kongresinin 3046 delege ile yapıldığını ve başkan Ali Ay’ın 1060 oy ile seçildiğini dikkatlerinize sunmak isterim. Konyaspor Konya’ya mal edilmeli ve geniş kitlelerce sahiplenilmeli. Sn. Yılmaz yönetimi keşke Konya ile de helalleşseydi, 178 delege ile değil.

Kulluk yönetimi ilk iş Sn. Rıza Çalımbay ile teknik direktör sorununu çözdü, hayırlı olsun. 2001-2002 sezonundan beri teknik direktörlük yapan Türk Futbolunun tanınmış hocası üç kez Rizespor’da olmak üzere şimdiye dek 12 kulüpte görev aldı, Konyaspor on üçüncü takımı. Maç başı puan ortalamasının en yüksek olduğu sezon 2.03 ile Beşiktaş (2005). Futbolculuğunda 6 lig, 3 Türkiye Kupası, 4 Süper kupa kaldıran Çalımbay’ın teknik direktörlük döneminde kazandığı kupa yok; ilkleri Konyaspor’da yaşamasını diliyorum.

Sn. Hilmi Kulluk yönetimi altyapıyı ciddi hedef olarak açıkladılar, altyapı takımımız Anadolu Selçukluspor’da yeni yapılaşmaya gidiliyor, transferde sanırım önümüzdeki hafta adımlar atılacak. Ağustos 2016 tarihinde Danimarka’nın Aarhus GF takımından transfer edilen ve ekibimizde şu ana kadar 65 maç oynayan Jens Jonsson’un mukavelesinin uzatılması olumlu bir iç transfer atağı oldu. Umarım iskeleti bozmadan birkaç takviye yapılması hedefi de doğru oyuncularla yapılır.

Sn. Celalettin Çakıcı “bu gidişle kulüpler ne başkan ne de yönetici bulamayacak” demişti. Bursaspor 400 milyon lira borç açıklamasıyla üç yönetim adayı ile kongreye gitti, Konyaspor’da son yıllarda ilk kez yarışmalı kongre gerçekleşti. Kulüplerin yönetici bulmalarının önündeki en önemli engel bilinçsiz transferler ve kötü yönetilme sonucu oluşan sınırsız borç yükleri olabilir. Çoğu kulübün derdi de bu zaten. Her biri ticari başarılara sahip kulüp başkanlarının özel şirketlerindeki ticari başarılarını yönettikleri kulüplere yansıtamamaları hazindir. Başarılı iş adamlarından oluşan yeni yönetimimizin sadece sportif değil ekonomik anlamda da başarılı olmasını diliyorum. 2017-18 sezonunda UEFA Avrupa Ligi’nde yarıştığımız en önemli sezonumuzda stat sponsorumuzun olmaması beni üzdü, umarım bu gelir potansiyeli bu sene iyi değerlendirilir, Konya’mın sanayicileri ekibimize daha çok sahip çıkar. Şu ana kadar olumsuz anılan Konya Store’nin de düzenlemelerle önemli gelir kaynağımız olmasını diliyorum. Saygı ile.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Ahmet Öztemel Arşivi
SON YAZILAR