İbrahim Yapıcı

İbrahim Yapıcı

Yine Milli Takım Yine Hüsran

Yine Milli Takım Yine Hüsran

Yıl 2002 Türkiye Milli takımının başında Şenol Güneş

O yıllar Türk takımları da iyi performans gösterince Milli takımda da işler güzel gidiyordu.

***** ***** *****

Yıl 2008 Türkiye Milli takımının başında Fatih Terim

O yıllarda güzeldi. Milli takımımız güzel işler yapıyordu.

***** ***** *****

Fakat bu tarihlerden sonra Milli takımımız aynı Türk takımları gibi geri geri gitmeye başladı ve sonraki organizasyonlarda doğru dürüst kimseyi hoşnut edemedi.

Yıl olmuş 2021 Milli takım hala geriye doğru gidiyor. Aynı Türk takımlarının geriye gittiği gibi. Bu yıl Beşiktaş Şampiyonlar ligine direkt katıldı. Gelecek sezon nemi olacak artık puan olarak diğer ülkelerden aşağı gittiğimiz için gelecek sezon şampiyon olan takım ön eleme maçı yapacak. Anlayacağınız Türkiye liginde şampiyon olursunuz lakin Avrupa’da her hangi bir derece alamazsanız üst turlara çıkamazsanız ülkeniz adına eksi yazılır ve bu durumlara düşersiniz.

Bunda elbette ki teknik direktörlerin payı var. Ama en önemlisi yönetimlerin payı vardır. Bu duruma sokan idarecilerdir. Bunun bedelini de teknik heyet değişimi değil yönetim olarak değişim yapmalısınız.

***** ***** *****

Norveç maçına gelmeden önce kötü sonuçlar alan milli takımda Şenol Güneş’le yollar ayrıldı. Tabii sen önde götürdüğün maçları beraberlikle kapatırsan bunun bir bedeli olacaktı ve hemen hocayı gönderdik. Peki yerine kim geldi Alman ekolünden Stefan Kuntz getirdik. Getirdik lakin üç beş gün içinde her hangi bir değişim bekleyemezdik. Bu sebepten dolayı da Norveç maçına aynı Şenol Güneş’in oyun tarzıyla çıktık bana göre. Oyuncular bile aynı. Sadece hoca değişti. Norveç milli takımında iki süper oyuncusu yoktu kadroda. Elimize bir fırsat geçti ama onu dahi değerlendiremedik. Şimdi yanalım kendi halimize. Bundan sonra gideceğiz deplasman da Letonya’yı yeneceğiz ve Norveç’in puan kaybetmesini bekleyeceğiz. Yine matematik hesaplarına devam edeceğiz. Hep aynı durum olmuyor mu? Zaten birinciliği kaybettik belki ikinci olup oda play off oynayıp gideriz diye düşünüyoruz Katar’a.

Şu Milli Takımın kadrosuna baktığımız da ya Avrupa’da top oynayan oyuncular ya da İstanbul takımları dediğimiz üç takımdan hadi bir de Trabzonspor’u koyarsak bunlardan başka takım yok mu?

***** ***** *****

Ya arkadaş hiç mi oyuncu çıkmıyor bu Anadolu takımlarından da gidiyorsunuz bu takımlardan oyuncuları alıyorsunuz kadroya. Siz böyle oyuncu kayırırsanız bu milli takım inanın hiçbir organizasyona gidemez. Bunu da böyle bilin ve milli takımı da Türk halkından soğutursunuz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
İbrahim Yapıcı Arşivi
SON YAZILAR